Ce face sufletul după sfârșitul vieții pământești?

Ce face sufletul după sfârșitul vieții pământești?

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 July 2023 in CuriozitățiSpiritualitate

Despre ceea ce face sufletul după moarte se poate scrie o întreagă serie de cărți, deoarece în timpul dintre vieți au loc numeroase evenimente pentru suflet. Cu toate acestea, astăzi vom menționa doar câteva repere principale care reflectă imaginea generală a vieții sufletului în afara experienței fizice.

Imediat după încheierea vieții terestre, sufletul părăsește spațiul Pământului destul de rapid. Se credea că pentru o perioadă încă se află în apropierea trupului său sau chiar rămâne blocat în lumea materială din diverse motive.

Dar, pentru a fi mai precis în definiții, nu sufletul rămâne blocat, ci un fantomă (dublura energetică a unei persoane), care cu timpul își pierde energia și dispare. Și cu cât cei apropiați suferă mai mult de plecarea celui decedat, cu atât mai mult o țin pe această fantomă, hrănind-o cu energia durerilor lor. În acest timp, nici sufletul nu se simte prea confortabil, iar adaptarea sa în lumea subtilă este dificilă din acest motiv.

După despărțirea de trup, sub influența unei forțe necunoscute, sufletul se îndreaptă către o coloană strălucitoare de lumină (tunel). După ce iese din ea, se întâlnește cu Ghidul sau Îndrumătorul său, suflete înrudite care iau forma exact a persoanelor cu care individul a fost cunoscut și apropiat în viață. Aceasta face trecerea sufletului în lumea spirituală mai ușoară.

Mai departe, scenariul pentru suflet poate evolua în diverse moduri. Dar scopul principal al perioadei următoare este reabilitarea, vindecarea și purificarea energiei sufletului. Totul depinde de gradul de deteriorare a sufletului și de experiențele trăite.

Pentru aceasta, în spațiul dintre vieți, există anumite locuri și Îndrumători care sunt responsabili de toate aceste procese.

Apoi, sufletul ajunge în zona de tranziție, unde întâlnește alte suflete, fiecare dintre ele urmând să meargă în propria sa zonă de existență.

Ghidul îl însoțește pe suflet în grupul în care este repartizat, determinat de nivelul de dezvoltare al sufletului și de specializare. Aici, putem vedea ceva asemănător unei școli, cu împărțirea pe clase.

În această “școală”, sub îndrumarea Ghizilor și a Învățătorilor Spirituali, are loc analiza vieții trecute, extragerea învățămintelor din ea, învățarea de noi abilități spirituale și planificarea vieții următoare.

Trebuie menționat că aici domnește iubirea necondiționată și nu există pedepse, judecăți, constrângeri sau alte astfel de lucruri. Nimeni nu poate forța sufletul să meargă într-o nouă încarnare până când acesta nu dorește acest lucru.

Când sufletul manifestă dorința de a se reîncarna (de altfel, nu neapărat pe Pământ), începe pregătirea. Alege un corp potrivit pentru sarcinile sale, examinează diverse scenarii de viață, își alege mediul său viitor (suflete care vor experimenta o nouă viață împreună cu el), stabilește evenimentele majore ale destinului său, etc.

Când alegerea este făcută, ea este, în mod condiționat, aprobată de “Consiliul Înțelepților” – acei Îndrumători care oferă sufletului “biletul său de călătorie în viață” și verifică noul scenariu în raport cu obiectivele declarate ale sufletului. Ei pot adăuga ajustări, pot oferi instrumente suplimentare, iar după aceasta sufletul își începe noua încarnare.

După cum puteți vedea, este dificil să acuzăm pe cineva sau ceva de presupusele nedreptăți care ni se întâmplă. Noi înșine ne-am stabilit totul. Singura problemă este că nu întotdeauna ne amintim de contractul nostru pentru această viață. Dar există o soluție – regresiile ne pot ajuta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!