Ce culori sa alegem la haine in functie de ziua saptamanii si cum ne influenteaza acestea

Ce culori sa alegem la haine in functie de ziua saptamanii si cum ne influenteaza acestea

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 November 2018 in Curiozități

Despre strânsa legătură dintre zilele săptămânii şi planetele de care acestea sunt guvernate ştim cu toţii. Astfel: ziua de luni este guvernată de către Lună, marţi – Marte, miercuri – Mercur, joi – Jupiter, vineri – Venus, sâmbătă – Saturn, iar duminica este sub influenţa Soarelui.

Si daca nu putem purta aceste culori, putem lua cu noi sau aseza in preajma noastra obiecte care au aceste culori.

Luni.

Se spune că lunea, prima zi a săptămânii este indicată pentru introspecţie, pentru începerea lucrului în scopuri care ne sunt dragi, ne atrag şi ne deschid emoţional, pregătindu-ne pentru celelalte zile care urmează. Culorile potrivite acestei zile ar fi argintiu, culoarea perlei, alb sau chiar galben. Sunt culori calme, care ne ajută să trecem mai uşor spre activităţile care ne aşteaptă după un weekend relaxant.

Marti.

Marţi este ziua în care organismul şi-a regăsit forţa, indicată pentru activităţi care ne solicită, cum ar fi mersul la sală, consumul de energie fizică fiind chiar recomandat, iar culoarea cea mai potrivită acestei zile este roşul, în toate nuanţele sale, de la roz până la cea mai închisă varietate a acesteia, o culoare vibrantă care sugerează perseverenţă.

Miercuri.

Miercuri este ziua cea mai potrivită pentru activităţi intelectuale, examene, testări, comunicare, conferinţe, culorile care ar trebui să predomine în ţinută fiind: violetul – considerată cândva culoarea regală, evocând eleganţă, înţelepciune, introspecţie; verdele, în toate nuanţele sale – o culoare a prospeţimii, relaxării, armoniei; nuanţele de maro – o culoare telurică, a celor ce sunt bine ancoraţi în realitate, demni de încredere, înţelepţi.

Joi.

Joi suntem plini de voie bună, muncim mai cu spor, facem planuri sau le realizăm pe cele puse la punct până acum, ne distrăm şi totul ni se pare mai uşor. Culorile potrivite acestei zile sunt albastrul – o culoare a încrederii, nuanţele deschise evocând linişte şi calm, galbenul cu toate tonalităţile sale de la cele mai deschise, pale, până la cele mai aprinse, pline de lumină şi expansiune – verbul zilei.

Vineri.

Vinerea – guvernată de planeta iubirii şi a frumuseţii – face trecerea spre sfârşitul săptămânii cu ajutorul nuanţelor de alb – culoarea purităţii, a prospeţimii, o non-culoare, de fapt; verde – care mai simbolizează şi prosperitatea, confortul, roz – romantism şi feminitate; ziua fiind foarte potrivită pentru întâlniri romantice, o ieşire la teatru sau cinema.

Sambata.

Sâmbăta – putem etala un aer mistic, rafinat, prin accente ale culorilor închise ca negrul – sobru şi distins, conferind eleganţă şi rafinament; violet, mov închis – o zi a austerităţii, potrivită pentru a evalua activităţile din timpul săptămânii, putând corecta ceea ce nu este tocmai cum ne-am dorit şi face noi planuri pe termen lung.

Duminica

Duminica – o zi de odihnă în care putem redeveni copii, jucându-ne, dând frâu liber imaginaţiei, păstrându-ne prospeţimea şi spiritul liber, fiind o zi guvernată de soare putem alcătui ţinute în culori luminoase cu nuanţe de portocaliu – care ne întăreşte starea de bine, ne remontează, ne încarcă cu energie solară pentru a face faţă cu brio solicitărilor săptămânii care va urma.

Acestea sunt doar sugestii, existând într-adevăr o legătură între culori, starea de spirit, planete guvernante şi zilele săptămânii, nefiind necesar ca întreaga ţinută să fie în nuanţele menţionate. E suficient un accesoriu, o pată de culoare, orice ne poate remonta şi ajuta să trecem mai uşor peste provocările de zi cu zi.

Acestea ar putea fi culorile zilelor noastre.

Sursa: catchy.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!