De ce se umflă picioarele femeilor: analizăm cauzele posibile

De ce se umflă picioarele femeilor: analizăm cauzele posibile

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Dacă observați că picioarele sunt umflate, atunci ar trebui să știți că există anumite motive care duc la cest lucru. În majoritatea cazurilor este vorba despre o acumulare excesivă de lichid în țesuturi sau organe. Există anumite afecțiuni care împiedică excreția normală a lichidului din corp.

De ce se pot umfla picioarele: 

Fenomenul neplăcut de umflare a picioarelor apare adesea la sfârșitul zilei. Picioarele devin mai grele și, uneori, umflarea poate duce la rănirea picioarelor în pantofi. Printre motivele umflării picioarelor se numără atât patologii grave și probleme de sănătate, cât și motive obișnuite, din viața de zi cu zi.

1. Modul de viață

Dacă umflăturile apar din cauza unui stil de viață necorespunzător, atunci este foarte ușor să eviți acest lucru. Trebuie doar să schimbi anumite obiceiuri. Dacă este prezent prea mult lichid în corp, acesta nu va putea fi reținut de vase și, prin urmare, va intra în spațiul dintre celule. Așadar, nu exagerați cu, consumul de apă.

Așezarea cu picioarele încrucișate poate provoca, de asemenea, umflături. Când un membru se sprijină pe celălalt, circulația sângelui poate fi întreruptă. Venele vor deveni mai strânse și, astfel, apar umflăturile.  De asemenea, activitățile sportive intense și obositoare precum alergatul, mersul pe jos și chiar antrenamentul cu greutăți etc. pot fi cauza umflăturilor.

2. Pantofii incomozi

O altă cauză obișnuită a edemului poate fi o pereche de pantofi incomozi. În această categorie sunt afectate fetele și doamnele care preferă să meargă cu tocuri înalte. Ideea este că în astfel de pantofi piciorul ia o poziție destul de nefirească, iar tot suportul se îndreaptă spre partea din față. Degetele de la picioare încep să se înghesuie oarecum spre vârful pantofului, iar circulația sângelui, în acest moment, se deteriorează.

Chiar și încălțămintea fără toc poate cauza umflarea picioarelor. Dacă încălțămintea vă strânge, atunci circulația sângelui va fi mai slabă, iar astfel picioarele se vor umfla. Prin urmare, înainte de a cumpăra o pereche de încălțăminte, este important să vă asigurați că este pe mărimea voastră, că este confortabilă și că piciorul va sta lejer.

3. Metabolism perturbat

În această categorie, umflăturile pot apărea din două motive – excesul de greutate sau sarcina. În primul caz, se formează o presiune colosală pe membrele inferioare, ceea ce duce la apariția edemului. Prin urmare, este foarte important să vă monitorizați alimentația și să consumați alimente care accelerează funcționarea metabolismului.

În timpul sarcinii, femeile se confruntă foarte des cu edem. Încep modificările hormonale, iar presiunea pe picioare crește. În plus, edemul poate indica toxicoza tardivă – gestoză. În acest caz, este extrem de important să consultați un medic cât mai curând posibil.

4. Leziuni

În acest caz, umflăturile apare adesea în jurul zonei afectate, zonei cu leziuni. Acest lucru este valabil mai ales pentru cazurile în care piciorul este fracturat, iar în zona fracturilor pielea poate căpăta o culoare albăstruie. Umflăturile cauzate de traume vor trece numai dacă persoana va menține piciorul imobilizat pentru o perioadă.

5. Patologie

În plus față de cele de mai sus, o altă cauză a edemului poate fi prezența patologiilor. În primul rând, este extrem de important să consultați un medic și să faceți toate testele necesare. Printre cauzele edemului pot fi patologii renale, tromboflebită, diabet zaharat, limfostază sau reacții alergice. În majoritatea cazurilor, edemul indică apariția unei boli precum varicele. Cu cât afecțiunea este tratată mai repede, cu atât mai bine.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!