Ce ar schimba oamenii de peste 50 de ani, daca ar avea din nou 20

Ce ar schimba oamenii de peste 50 de ani, daca ar avea din nou 20

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2017 in Dezvoltare PersonalaSfaturi

Câțiva oameni trecuți de 50 de ani au fost întrebați ce și-ar fi dorit să facă dacă ar avea din nou 30 de ani. Răspunsurile pline de înțelepciune sunt foarte simple. Dacă ai 30 de ani, iată care este tema ta pentru acasă.домашнее задание на ближайшие годы.

1. Renunță la fumat

«Dacă m-ai fi văzut acum, aș fi căzut în genunchi în fața ta și te-aș fi rugat măcar să te gândești să renunți la fumat», — a scris una dintre femeile participante la sondaj. Fumatul este scump, miroase urât și îți va crea probleme de sănătate. Dacă vrei ca la 50 de ani să nu afli un diagnostic fatal, cred că acum e timpul să renunți.

2. Utilizează creme cu protecție solară

Vrei riduri, o piele sensibilă și uscată, cearcăne și vânătăi la fiecare atingere puțin mai puternică? Atunci mergi pe plajă și bronzează-te fără să folosești o cremă cu protecție solară.

3. Economisește banii

Da. Este un sfat banal, plictisitor și probabil l-ai auzit de foarte multe ori, însă chiar trebuie să faci economii. La 30 de ani cu siguranță ai câțiva bani care pot fi economisiți. Cu timpul vei obține o sumă frumușică.

4. Păstrează relațiile frumoase cu rudele

Chiar dacă crezi că ai o relație tensionată cu cei apropiați, iar uneori chiar crezi că vă urâți ca cei mai mari dușmani – trebuie să refaci relațiile cu ei. Legăturile de familie sunt foarte importante. Odată cu trecerea timpului vei înțelege că aceasta este cea mai mare avere a ta.

5. Colecționează amintiri, nu lucruri

Tu ești experiența ta de viață. Este foarte trist să te trezești la 50 de ani și să înțelegi că în afară de lucruri nu ai mai colecționat nimic. Amintirile nu pot fi șterse și au o valoare inestimabilă.

6. Învață să oferi

Fă lucruri bune. Oferă-le oamenilor bucurii. Fă aceste lucruri cu sufletul deschis. Nu aștepta nimic în schimb. Atunci inima ta se va umple de iubire.

7. Fă sport

Chiar este foarte important să faci acest lucru. Trăiește o viață activă și vei fi activ și la 50 de ani. Nu te îngrășa. Fă exerciții fizice.

8. Bucură-te pentru ceea ce ai

Fericirea are o valoare mai mare decât cuvintele sau succes. Este important să poți să te bucuri pentru ceea ce ai și doar atunci vei fi cu adevărat fericit.

9. Încetează să mai amâni lucrurile de azi pe mâine

Vrei să cumperi o casă? Să scrii o carte? Să faci încă o facultate? Să îți schimbi cariera? Începe chiar acum! Timpul trece mai repede după 30 de ani.

10. Respectă regimul zilei

Dormi. Dormi destul. Culcă-te și trezește-te în fiecare zi la aceeași oră. Scapă de insomnie.

11. Ai grijă de dinții tăi

Odată cu trecerea timpului, apar tot mai multe probleme cu dantura. Tratamentele sunt extrem de costisitoare și durează. Din acest motiv, trebuie să ai grijă de dinții tăi, înainte de a merge la doctor.

12. Fii curios

Ieși din casă și fă ceva nebunesc. Organizează-ți o adevărată aventură! Fă multe fotografii, ia cu tine pe cineva apropiat. Aceste amintiri îți vor încălzi inima la bătrânețe.

13. Nu mai mânca prostii

Toată viața ta poți să câștigi cât vrei și să cheltui la fel de mult. Însă nu vei putea să îți cumperi sănătate.

14. Citește cel puțin 10 cărți bune timp de un an

Creierul tău are nevoie să se dezvolte, așa că ai face bine să nu mai pierzi timpul la televizor și pe jocurile pe calculator.

15. Învață să meditezi

Acest lucru îți va lua puțin timp, însă schimbările din viața ta vor fi incredibile.

16. Călătorește

Cât mai mult. Călătoriile te vor schimba. Te vor inspira. Te vor ajuta să încetezi să îți mai fie frică. Călătoria este ceea ce te ajută să te simți viu.

17. Nu te compara cu cineva

Când vei avea 50 de ani, îți va fi indiferent de impresia pe care cei din jurul tău și-o fac despre tine.

18. Scrie într-un jurnal

Vei uita multe dintre amintirile tale de valoare. Scrie-le. Și păstrează și fotografii.

19. Ai grijă de prietenii tăi

Ține-te scai de oamenii care te fac să devii mai bun, care te provoacă să fii mai bun și care într-adevăr sunt alături de tine. Râzi alături de ei. Savurați împreună viața.

20. Găsește-ți locul

Nu este foarte ușor să faci acest lucru. Însă încearcă să faci tot posibilul pentru a avea un colț în care să te întorci și să te simți minunat.

Sursa: dozadesucces.roDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!