Ce am invatat pana acum de la viata – “Am învățat că viața îți oferă o mulțime de lecții și că mereu mai există ceva de învățat.”

Publicitate

“Nefericirea legata de ceea ce nu ai inseamna risipirea a ceea ce ai.” – Ken S. Keyes, Jr.

Ce a invatat pana acum:

Am învățat că mai poți continua mult timp după ce spui că nu mai poți.

Am învățat că într-o secundă poți pierde sau câștiga totul.

Am învățat că oamenii te pot răni și iubi cu aceeași intensitate.

Am învățat că un prieten este comoara cea mai frumoasă de pe pământ.

Am învățat că nu este nevoie să schimbi oamenii, ci să te schimbi pe tine.

Am învățat că prietenia este o floare care poate fi udată și de la distanță.

Am învăţat că în viaţă se închide o uşă şi se deschide o fereastră. Sau invers.

Am învăţat că sunt lucruri în viaţă care nu pot fi cumpărate cu bani.

Am învăţat că viaţa te urcă şi te coboară fără să te anunţe.

Am învăţat că nimeni nu este proprietatea nimănui.

Am învăţat că orice certificat de garanţie nu reprezintă o garanţie.

Am învăţat că nu există „prea târziu” sau „prea devreme”.

Am învăţat că oamenii au dreptul să te vorbească de rău şi tu ai dreptul să-i vorbeşti de bine. Când vorbesc despre alţii, de fapt vorbesc despre ei.

Am învăţat că oricând se poate întâmpla orice şi eu trebuie să fiu pregătit pentru asta.

Am învăţat să privesc spre trecut cu înţelegere, spre prezent cu bucurie şi spre viitor cu nădejde.

Am învățat că viața îți oferă o mulțime de lecții și că mereu mai există ceva de învățat.

Am învăţat că orice obiect, eveniment sau om are două laturi de privit.

Am învăţat să mă plâng mai puţin şi să mulţumesc mai mult.

Publicitate

Am învăţat să trăiesc în Aici şi Acum cu bucurie.

Am învăţat că sunt lucruri care nu înseamnă nimic oricât de mult ar vrea mintea să însemne ceva.

Am învăţat să iubesc rana şi pe cel ce a făcut rana.

Am învăţat să privesc lucrurile şi oamenii prin logica lui Hristos.

Am învăţat că pacea şi iubirea sunt mai presus decât dreptatea şi frica.

Am învăţat că fiecare om are o cameră în căsuţa inimii sale unde nu doreşte să intre decât foarte rar şi eu trebuie să accept asta.

Am învățat să spun „Îmi pare rău”, „Te rog să mă ierţi”, „Mulţumesc”, „Te iubesc”.

Am învăţat să intru şi să ies din noaptea neagră a sufletului.

Am învățat că nu am învățat nimic…

(Hrisostom Filipescu)

“Daca te gandesti la un dezastru, il vei avea. Apleca-ti mintea catre moarte si vei grabi plecarea ta din aceasta lume. Gandeste pozitiv si stapanitor , cu incredere si credinta, iar viata va deveni mult mai sigura, mai vie in actiuni, mai bogata in realizari si experienta.” – Swami Vivekananda

“Soarele straluceste, ne incalzeste si ne lumineaza, iar noi nu suntem deloc curiosi de ce se intampla asta; cu toate acestea , incercam sa gasim explicatia raului, durerii, foamei, tantarilor si a oamenilor prosti.” – Ralph Waldo Emerson

“Fericirea este o atitudine. Ne facem pe noi insine fie indurerati, fie fericiti si puternici. In ambele cazuri avem la fel de mult de muncit.” – Francesca Reigler

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Esti o persoana perfectionista? Iata cum sa-ti dai seama

Publicitate

Unii oameni nici nu observă că sunt perfecționiști. Anume asta este cauza furiei, grijii, stresului și oboselii pe care o simt în fiecare zi. Analizează-te. S-ar putea să fii nevoit să întreprinzi rapid măsuri.

1. Arăți minunat întotdeauna

Ai o coafură frumoasă, haine alese cu măsură și manichiură perfectă. Modul în care arăți este un avantaj al tău. Însă nu trebuie să fii obsedat de fizicul tău și să pierzi prea mult timp pentru asta. Chiar și Steve Jobs, cel mai cunoscut dintre perfecționiști, în fiecare zi purta o maletă neagră și jeanși și nu-și pierdea timpul căutându-și haine. Să ai grijă de silueta ta trebuie, însă nu fi obsedat de ea. Dietele stricte pot aduce cu sine complicații și boli grave. Ai putea pur și simplu să faci sport și să te alimentezi corect.

2. Nu îți exprimi ideile cu voce până când nu le analizezi în detalii

Niciodată nu vorbești despre proiectele asupra cărora lucrezi, dacă ele nu sunt ideale. Perspectiva de a arăta un produs „necopt” te îngrozește. În timpul ședințelor rămâi uimit de modul în care colegii își expun părerile banale fără să își facă griji pentru asta.

Acest lucru îți fură șansa să le demonstrezi celorlalți de ce ești în stare. Chiar dacă proiectul tău este în proces de lucru, nu-ți fie frică să vorbești despre el. Probabil vei putea să vezi o nouă idee utilă, iar șefii tăi să vadă un angajat ambițios.

3. Nu poți să trăiești fără un plan de activități și sarcini

Fiecare zi e programată pe minute. Scoți maximul din timpul tău. Chiar dacă ești o persoană organizată și responsabilă, uneori trebuie să te mai și odihnești. Dacă îți vei trăi viața după un grafic riguros, va fi greu să găsești timp pentru întâlnirile spontane cu prietenii sau cu persoana iubită.

4. Îți este greu să te relaxezi și să te odihnești

Ești indignat de faptul că este nevoie de atât de multe eforturi și timp pentru vacanță, sărbători, întâlniri cu prietenii, cafenele, film sau pur și simplu o plimbare. Și crezi că ai putea petrece acest timp mult mai productiv. De exemplu, îndeplinind câteva sarcini pentru job. Dacă te gândești zi și noapte la muncă, a venit timpul să schimbi ceva. Trebuie să înveți să trăiești cu adevărat, să îți asculți gândurile și dorințele și măcar odată să rămâi cu tine în singurătate.

Publicitate

5. Nu te poți concentra dacă în jur este gălăgie sau dezordine

Este evident că dacă în jurul tău este haos nu te vei putea concentra asupra muncii pe care o îndeplinești. Nu e nimic exagerat. Însă această este un semn ascuns al perfecționismului. Mai ales dacă faci prea multă curățenie încât nu-ți mai ajuns puteri pentru job.

6. Procrastinezi

Procrastinarea este asociată cu lenea sau absența. Însă cauza acestei stări este de fapt frica de a lua o decizie greșită sau să nu îndeplinești sarcina propusă. Amâni lucrurile pentru mai târziu dacă îți este frică că nu le vei face ideale. Iar ăsta deja e un semn al perfecționismului.

Făcând față procrastinării, obții energie și încredere în forțele proprii.

7. Amâni sau te grăbești să iei o decizie

Tărăgănezi pentru că îți este frică să greșești. O decizie importantă te face să te pierzi și să îți dorești ca nimic să nu se întâmple pentru a nu fi nevoit să alegi.

Există și un alt scenariu: iei o decizie imediată, pentru că simți că ai dreptate și ești cel mai bun. Decizi pentru altcineva, pentru că ești de părere că știi mai multe.

O asemenea atitudine îți poate face rău.

8. Nu vrei să împarți reponsabilitățile cu altcineva

Faci totul după propriul plac. Dacă cineva îndeplinește sarcina ta, atunci el este obligat să facă așa cum ai fi făcut tu.

O altă persoană nu este este obligată să să fie mai proastă sau incapabilă. Din contra, tu ai putea învăța ceva nou și util. Lasă-i pe alții să te ajute, altfel riști să pui asupra ta o presiune mult prea mare.

9. Detești deșeurile

Nu îți place să pierzi timpul, puterile și banii în zadar. Dacă frigiderul este plin cu produse, îți este frică că ele se vor altera rapid și vei pierde banii.

Privește lucrurile dintr-un alt unghi: chiar dacă nu ai reușit ceva, ai trăit o experiență, care îți va fi benefică în viitor.

Publicitate
Alte Articole
De Suflet