Ce alimente trebuie să mănânci zilnic pentru sănătatea și protecția inimii

Ce alimente trebuie să mănânci zilnic pentru sănătatea și protecția inimii

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

O alimentație echilibrată este la fel de importantă pentru sănătatea inimii, ca și exercițiile fizice regulate. Industria alimentară ne oferă o gamă largă de mâncăruri de tip fast-food, care sunt la îndemâna oricui și pe care le considerăm foarte gustoase. Însă cu toții știm că, consumul lor are un efect negativ asupra sănătății inimii. Consumul de alimente prelucrate sau grase poate crește nivelul colesterolului și tensiunea arterială.

Cu toate acestea, există anumite produse care protejează sănătatea inimii. Nutrienții din acestea sunt importante pentru buna funcționare a acestui mușchi. Din acest motiv, este important să mâncați alimente sănătoase și să controlați numărul de calorii.

Cele mai bune 7 alimente pentru sănătatea inimii:

1. Ovăz

Cunoscut ca „regele cerealelor”, ovăzul este unul dintre cele mai sănătoase și mai hrănitoare produse din alimentația unei persoane. Ovăzul conține fibre și acizi grași omega-3, doi nutrienți importanți care ajută la controlul nivelului de colesterol pentru a evita înfundarea arterelor. De asemenea, conține cantități semnificative de potasiu, magneziu și calciu, minerale cheie pentru controlul tensiunii arteriale.

2. Vin roșu

Cu toții știm că abuzul de alcool poate avea un efect ireversibil asupra organismului. Cu toate acestea, o cantitate mică de vin roșu poate fi foarte bună pentru sănătatea inimii. Această băutură conține o cantitate mare de resveratrol. Este un compus antioxidant care scade colesterolul rău (LDL) din sânge și crește cantitatea de colesterol bun. Substanțe precum catechinele protejează pereții arterelor de oxidare și astfel reduc riscul de arterioscleroză și atac de cord .

3. Fasole neagră

Fasolea neagră face parte din lista „superalimentelor” care ajută la menținerea și îmbunătățirea sănătății inimii prin vitamina B și conținutul de fibre solubile. Acești doi nutrienți contribuie la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL). În plus, acest produs conține doze mici de omega-3 și magneziu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale crescute și la circulația deficitară.

4. Ulei de măsline

Uleiul de măsline presat este una dintre cele mai sănătoase grăsimi, deoarece ajută la protejarea inimii de boli grave. Acizii grași mononesaturați și compușii antioxidanți din compoziția sa încetinesc acumularea excesivă de grăsime în artere și previn problemele tensiunii arteriale. Consumul său regulat menține colesterolul sub control și îmbunătățește elasticitatea arterelor pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

5. Semințe de chia

Deși semințele de chia au devenit populare ca fiind un supliment pentru slăbit, este important să știm că sunt foarte benefice și pentru sănătatea inimii. În ciuda dimensiunilor mici, ele conțin niveluri ridicate de omega-3 și aminoacizi esențiali, care ajută la controlul nivelului de colesterol și trigliceride. Semințele de chia ajută la diminuarea proceselor inflamatorii ale organismului, reduc riscul de accident vascular cerebral , arterioscleroza și alte boli cronice de inimă.

6. Afine

Afinele conțin beta-caroten și luteină, doi antioxidanți care ajută la protejarea sistemului cardiovascular de efectele negative ale radicalilor liberi. Flavonoidele sale și fibrele naturale ajută la controlul grăsimilor care se acumulează în artere și le împiedică să se suprapună sau să se întărească. Mai mult, afinele au proprietăți antiinflamatorii și de curățare, astfel ajută la curățarea sângelui și previn problemele circulatorii.

7. Portocale

Portocalele sunt cunoscute ca o sursă semnificativă de vitamina C. Acestea conțin cantități semnificative de carotenoizi și flavonoizi, substanțe care reduc la minimum daunele provocate de stresul oxidativ. Conținutul lor de vitamine și minerale menține echilibrul ritmului cardiac. Sucul de portocale este un remediu perfect pentru scăderea tensiunii arterială crescute și îmbunătățirea circulației.

Adăugați aceste produse în alimentația dvs. pentru a profita de beneficiile lor minunate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!