Ce a fost, a fost. Ce este, este. Ce va fi, va fi… Răbdarea înseamnă să știi că iarba nu crește mai repede dacă tragi de ea.

Publicitate

“Cel mai bun mod de a te pregăti pentru viață e să începi să trăiești.” — Elbert Hubbard

Chiar dacă pereții duri ai sufletelor celor care au construit fortărețe  în jur sunt reci, e nevoie în continuare de iubire.  Orice zid are crăpătura sa prin care poate crește iarbă sau se poate vedea înăuntru.

Plouă cu vorbe mărunte… Oamenii nu sunt afectaţi de ceea ce li se întâmplă, ci de cum înţeleg ei ceea ce li se întâmplă. Nu renunţi niciodată la ce nu ai avut sau la ce ai avut şi mai vrei, poate. Purtăm viii şi morţii în noi şi le dăm putere. Sunt persoane care te înţeleg dintr-o singură privire şi persoane care nici după mii de cuvinte nu ar fi în stare să o facă. Omul în complexitatea sa este compus din plus şi minus, din soare şi nori. Nu putem lua de la celălalt doar ceea ce ne face comozi. Iubirea implică TOT, altfel nu mai e iubire…

„Cobori” adesea în beciul interior al fiinţei pentru a scoate la lumină ceea ce eşti. La cea mai mică adiere de vânt te clatini sau te dărâmi? Uneori mori de mai multe ori în aceeaşi clipă. Sunt momente în viață când nu există niciun cuvânt dulce pentru alinarea durerii. Pot doar să fiu lângă tine, să plângem împreună… Dumnezeu nu te caută după locul în care ești, ci după strigătul inimii. În altarul sufletului se rezolvă durerile. Hristos nu se îngrețoșează de noi niciodată. Hristos nu este contabilul vieții noastre, ci prieten pe Cale.

Este o nebunie să urăşti toţi trandafirii, pentru că te-ai înţepat într-unul. Să nu crezi în iubire, doar pentru că cineva nu te-a iubit. Să renunţi la visele tale, pentru că celălalt nu s-a împlinit. Câteodată mă doare, câteodată mă amuz foarte tare. Te vei trezi într-o dimineaţă şi vei vedea soarele pentru prima dată. Răbdarea înseamnă să știi că iarba nu crește mai repede dacă tragi de ea.

Publicitate

Poți găsi ceea ce cauți abia când renunți să mai cauți cu disperare și ai liniște cu tine. Iubirea adevărată te prinde deodată. Şi nu ştii de ce şi pentru ce. Te ia pe nepregătite. Iubirea pură apare atunci când nu te aştepţi. Dragostea nu se programează. Nu există garanţii în nimic. Orice se poate strica. Unele se mai repară, altele nu. Şi le schimbăm sau renunţăm definitiv la acel lucru. Gunoiul unora, comoara altuia. Nici să le laşi, nici să le ţii. Mai durează o zi şi vom vedea ce va mai fi.

Sunt greşeli care se plătesc în exterior şi greşeli care se consumă pe interior toată viaţa, în tăcere şi plâns lăuntric. Discret. Cerul pe timp de furtună vrea să ne repare. Suntem pentru ceilalți ceea ce acel „fiecare” este înăuntrul lui. Construiesc cu iubire şi culeg orice bucăţică de inimioară îndoită sau ruptă de cei ce nu au învăţat să preţuiască sensul.

Chiar dacă pereții duri ai sufletelor celor care au construit fortărețe în jur sunt reci, e nevoie în continuare de iubire. Orice zid are crăpătura sa prin care poate crește iarbă sau se poate vedea înăuntru. Viaţa îşi face loc oriunde. Se naşte chiar şi din zidul de piatră. Într-o zi sau într-o seară umbra o să dispară. Şi ultima oară va deveni prima oară. Ceva cusut pe măsura sufletului tău te aşteaptă.

Există dublură la cheia inimii? Iubirea nu uită niciodată…

Bună dimineața sentiment drăgălaș!

de ieromonah Hrisostom Filipescu

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Te-ai intrebat vreodata de ce oamenii au prostul obicei de a barfi? Iata ce spun psihologii despre acest lucru

Publicitate

Deşi blamată de foarte mulţi, bârfa poate avea efecte benefice asupra psihicului, spun specialiştii. Unele studii arată că 3 din 4 femei se simt mai bine după ce îşi discută problemele cu prietenele, iar altele spun că o sesiune de pălăvrăgeală le oferă aceeaşi stare de bine ca şi o partidă intima.

“Desi ştim că este urât să vorbim urât despre alţii, totuşi o facem, indiferent dacă suntem femeie sau bărbat. Există ceva în interiorul nostru care ne face să avem o stare de bine atunci când bârfim”, explică Oana Vasiu, psiholog clinician, master în psihoterapie analitică.

Specialistul spune că motivele pentru care bârfa ne dă o stare de bine sunt multiple. “Bârfa ne ajută să ne stabilim şi să ne exteriorizăm valorile după care ne conducem. Atunci când auzim o bârfă despre altcineva, vom incerca să nu manifestăm comportamentul pentru care a ajuns să fie bârfit, mai ales dacă am observat că diferite persoane sunt bârfite pentru comportamente asemănătoare, ajungând astfel să cunoaştem aşteptările sociale şi în ceea ce ne priveşte. Atunci când noi bârfim, ne anunţăm propriile valori, prin contrast cu pesoana bârfită, stabilindu-ne astfel apartenenţa la un anumit grup.

Bârfa întăreşte relaţiile sociale, ne face să ne simţim mai aproape de cei cu care împărtăşim o răutate despre altcineva, mai ales dacă o prezentăm cu umor. Chiar dacă nu o cunoaştem prea bine pe persoana cu care bârfim, tocmai faptul că ascundem împreună o bârfă ne ajută în crearea unei legături mai puternice decât dacă am fi împărtăşit ceva pozitiv.

După cum ştim, „knowledge is power” (cunoşterea este putere). Astfel, prin faptul că bârfim arătăm că ştim lucruri despre ceilalţi, lucruri care ne dau impresia că putem controla exteriorul, că deţinem puterea. Bârfindu-i pe alţii, încercăm să demonstrăm că suntem puternici, stabilindu-ne un loc în ierarhia socială.

Bârfa ne dă o stare de bine cu noi înşine. Accentuând defectele altora, ale noastre par a fi mai mici şi trecute cu vederea sau, chiar, ajungem să ne plasăm pe noi înşine într-o lumină favorabilă, în contrast cu cei pe care îi bârfim. În plus, în prezentarea bârfei, putem arăta umor, relaxare şi neafectare, lăsând impresia că suntem superiori persoanei pe care o bârfim.

Publicitate

Nu în ultimul rând, bârfa are un rol de reglare, întelegere şi descărcare de tensiune psiho-emoţională. Fie că suntem supăraţi din cauza persoanei pe care o bârfim, fie din alte cauze, faptul de a spune lucruri urâte despre cineva ne ajută să ne descărcăm frustrările, bârfa devenind astfel un mod de a gestiona stresul cotidian. Prin faptul că descriem comportamentul altcuiva, ghidându-ne şi după feedback-ul primit de la cei cu care bârfim, putem întelege mai bine cauzele şi modul de a gândi al persoanei care ne-a rănit, iar această înţelegere ne poate ajuta în procesul de vindecare a unor răni psiho-emoţionale”, explică Oana Vasiu.

Bârfa, acelaşi efect ca şi intimitatea

Un studiu al unor specialişti britanici, citat de www.femalefirst.co.uk, arată că 3 din 4 femei se înveselesc după ce discută cu prietenele despre problemele lor, iar 73% spun că faptul că se pun la curent cu toate bârfele şi râd în hohote le face să se simtă mai relaxate.

Potrivit studiului citat, a-ţi petrece timpul cu cei mai buni prieteni îţi oferă aceeaşi plăcere cu cea a unei partide intime, putând fi eliberată aceeaşi cantitate de endorfine ca şi atunci când faci amor cu partenerul. Subiectul preferat de bârfă sunt banii, alte subiecte de discuţie fiind relaţiile, dietele, shoppingul sau bârfele despre celebrităţi.

Cum bârfesc bărbaţii şi femeile

Un alt studiu al unor specialişti britanici, citat de www.telegraph.co.uk, spune că bărbaţii bârfesc cu prietenii sau colegii de serviciu aproximativ 76 de minute în fiecare zi, comparativ cu doar 52 de minute cât petrec la taclale femeile, în acelaşi interval.

Printre subiectele preferate se numără amintiri despre beţii de odinioară, vechi colegi de şcoală, dar şi discuţii despre cea mai atractivă colegă de serviciu. Alte subiecte de bârfă în rândul bărbaţilor sunt agenda ştirilor locale, zvonuri despre posibile relaţii la birou, despre şef, promovări şi salarii.

Pe de altă parte, arată sursa citată, femeile discută mai mult despre alte femei, despre viaţa intima a altora sau despre faptul că prietena lor s-a îngrăşat. Locul preferat de bărbaţi pentru bârfă este biroul în timp ce femeile preferă să stea la taclale cu prietenele acasă.
O treime din bărbaţi se simt bine când pălăvrăgesc cu colegii de serviciu şi 58 la sută dintre ei admit că bârfitul îi face să se simtă “parte din gaşcă”.

Superstiţii legate de bârfe

Vechiule credinţe populare spun că, atunci când “îţi ard obrajii” e semn sigur că te bârfeşte cineva, şi nu e deloc de bine. Alte credinţe spun că e semn bun când te mănâncă urechea dreaptă, pentru că asta înseamnă că se vorbeşte de bine despre tine

Sursa: adevarul.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Curiozități