Cauzele bolilor frecvente: Ce distruge sistemul imunitar?

Cauzele bolilor frecvente: Ce distruge sistemul imunitar?

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 March 2021 in Sanatate

Starea de imunitate depinde în mare măsură de stilul tău de viață și de obiceiurile zilnice. Cu cât imunitatea este mai puternică, cu atât crește riscul de a suferi de infecții, viruși etc.

Lipsa de somn

Lipsa somnului poate crește probabilitatea de a contracta viruși și germeni, de a dezvolta inflamații și multe altele. Acest lucru se datorează faptului că organismul dvs. nu poate produce suficiente celule și proteine ​​care combate infecțiile, numiți anticorpi, care ajută la apărarea împotriva bolilor.

Anxietate

Stresul și anxietatea nu sunt cei mai buni luptători împotriva virușilor. Chiar și gândurile negative simple vă pot slăbi sistemul imunitar în doar 30 de minute. Stresul constant este și mai dăunător și face mai dificilă combaterea gripei, herpesului, zona zoster și a altor virusuri. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă întâmpinați probleme pentru a scăpa de anxietate sau dacă vă interferează cu viața normală.

Niveluri scăzute de vitamina D

Știți că este necesar pentru oase puternice și celule sanguine sănătoase. Dar vitamina D ajută și la întărirea sistemului imunitar. O puteți obține în ouă, pește gras și alimente îmbogățite, cum ar fi lapte și cereale. Lumina soarelui este o altă sursă cheie. Prin urmare, asigurați-vă că petreceți suficient timp la soare în fiecare zi.

Lipsa de fructe și legume în dietă

Aceste alimente vă pot ajuta corpul să producă mai multe celule albe în sânge, de care are nevoie sistemul imunitar pentru a combate infecțiile. Alimentele proaspete din plante, inclusiv nucile și semințele, sunt bogate în zinc, beta-caroten, vitaminele A, C și E și alți nutrienți necesari sănătății. Alimentele pe bază de plante te umple și cu fibre, ceea ce te poate ajuta să scazi procentul de grăsime corporală.

O dietă bogată în grăsimi

Dietele bogate în grăsimi în timp pot perturba echilibrul bacteriilor din intestin, ceea ce poate reduce apărarea organismului. Căutați produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi fără adaos de zahăr, precum și proteine ​​slabe, cum ar fi fructe de mare, curcan și pui sau bucăți slabe de carne de vită. De asemenea, amintiți-vă că obezitatea crește și probabilitatea de a lua gripa.

Fumat

Nicotina afectează capacitatea organismului de a lupta împotriva germenilor. Țigările electronice contează, de asemenea.

Alcool

Chiar dacă exagerați o singură dată, capacitatea corpului dvs. de a lupta împotriva virușilor va fi redusă cu 24 de ore. În timp, consumul excesiv de alcool scade capacitatea organismului de a-și reveni și durează și mai mult. Acesta este motivul pentru care cei care abuzează în mod regulat de alcool sunt mai predispuși să dezvolte pneumonie, tuberculoză și unele tipuri de can cer. Încercați să nu depășiți cantitatea recomandată: 1 pahar pe zi pentru femei și 2 pahare pentru bărbați.

Lipsa activității fizice

Exercițiul aerob regulat ajută organismul să lupte împotriva bolilor cauzate de viruși și bacterii. Acest lucru se datorează în parte faptului că exercițiile fizice ajută circulația sângelui mai eficient în tot corpul, ceea ce înseamnă că substanțele care combat virușii ajung acolo unde trebuie la timp.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!