Cauti o prăjitură cremoasă, cu un gust fin și aromat? Semilună cu nucă și cremă este alegerea potrivita mai ales pentru mesele festive

Cauti o prăjitură cremoasă, cu un gust fin și aromat? Semilună cu nucă și cremă este alegerea potrivita mai ales pentru mesele festive

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 December 2018 in Retete

Prăjitura semilună cu nucă se numără printre prăjiturile rapide și ușor de făcut chiar și pentru un începător în ale gătitului. Este practic un pandișpan căruia înainte de a se coace în cuptor i se adaugă nucă măcinată.

Semiluna cu nuca e una din prajiturile ce ne-a indulcit copilaria! Era mare bucurie atunci cand ne facea mama cate o tava si noi abia asteptam sa o taie stand la panda si furand toate colturile. Frumoase vremuri, frumoase amintiri.

Prepararea este extrem de usoara – cred este cea mai simpla prajitura pe care o fac si nici nu am dat gres niciodata cu ea. Pur si simplu nu ai ce sa gresesti la ea. Aluatul se face din parti egale de unt, oua, zahar si faina asa ca puteti retine cu usurinta aceasta reteta.

Pentru a o pregăti, vei avea nevoie de următoarele ingrediente…

Ingrediente pentru blatul de nucă:

6 albușuri

120 g zahăr

2 lingurite de cacao

150 g unt

150 g făină

un pliculeț praf de copt

150 g nucă măcinată

Ingrediente pentru glazura de gălbenușuri:

6 gălbenusuri

150 g zahăr pudră

un pliculeț zahăr vanilat

Ingrediente pentru crema cu nucă:

100 ml lapte

160 g zahăr

150 g nucă măcinata

100 g ciocolată neagră

o linguriță esentă de rom

200 g unt

Cum se prepară?

Prepararea blatului de nucă. Intr-un bol se freacă untul cu 80 g zahăr pană se spumează. Peste compozitie se adaugă făina amestecată cu praful de copt, nuca si se amestecă bine pentru a sparge toate cocolasele.

Albusurile se mixează cu 80g zahăr pană devin o spumă albă si densă ca o bezea. Se adaugă albusurile peste compozitia de nucă si se amestecă usor cu miscări de sus in jos, pană se omogenizează cele două compozitii.

Compozitia obtinută se toarnă intr-o tavă cu dimensiunea de 24x34cm, tapetată cu hartie de copt si unsă cu unt. Se coace blatul la 180 grade Celsius, circa 20 de minute pană cand se formează o crustă subtire la suprafată, blatul trebuie să fie pe jumătate copt.

Prepararea glazurii de gălbenușuri. Gălbenusurile se freacă cu zahărul pudră pană isi măresc volumul si devin usor cremoase. Crema de gălbenusuri se intinde uniform peste blatul copt pe jumătate, apoi se bagă tava in cuptor si se continuă coacerea circa 10 minute.

Prepararea cremei de nucă. Laptele se amestecă cu zahărul si se pun la fiert pană se formează un sirop gros. Peste compozitie se adaugă untul tăiat cubulete, ciocolata ruptă si se amestecă pană se dizolvă bine ingredientele.

După ce ciocolata s-a dizolvat se adaugă nuca măcinată si esenta de rom. Se ia oala de pe foc si se lasă crema la răcit, apoi se intinde in strat gros peste blatul prăjiturii. Se tine la rece circa 2 ore, apoi se decupează semilune cu o formă din comert sau cu ajutorul unui pahar. Se pudrează cu putin zahăr farin si se pot servi.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Prajitura Semiluna (sau cornuletele) se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar vanilat. Semilunele sunt foarte fragede si „zemoase” – de la unt si oua. Nu sunt uscate sau seci.

In locul nucilor se pot folosi alune de padure, migdale, sau fructe deshidratate tocate: stafide, curmale, smochine, caise etc.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!