Cautand un anumit tip de relatie, vei realiza ca ai pierdut mult timp din viata

Cautand un anumit tip de relatie, vei realiza ca ai pierdut mult timp din viata

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 October 2017 in LifeStyleRelatii

Indiferent de relatia pe care o cauti, inainte de a intra in ea, … ea (relatia) va ajunge exact acolo unde o plaseaza calitatea timpului petrecut impreuna.

Adica, degeaba intri determinat sa ai doar o relatie pasagera sau strict sexuala, spre exemplu, … intrucat daca momentele consumate impreuna vor fi de mare calitate relatia pasagera sau sexuala va fi tot mai putin pasagera sau limitata la sex… si tot mai mult… o relatie complexa. Pe de alta parte, poti intra hotarat sa te implici ” la sange” pentru a-ti construi o relatie de durata si exclusiva cu un individ care cauta acelasi lucru… că, daca calitatea momentelor ce le puteti crea impreuna este redusa, ea se va transforma intr-o relatie pasagera, superficiala sau … terminata, in pofida oricaror angajamente verbale sau oficiale.

Iar aici este o mare confuzie si capcana in care cad majoritatea dintre noi cei care credem ca anestezia romantica bazata pe iluzii si satisfactia validarii inseamna momente de calitate. De fapt, in romantism este vorba de cel mai redus nivel de interactiune in cuplu… unde pur si simplu cei doi nu se intalnesc pentru ca nu relationeaza din ceea ce sunt.

Din punctul meu de vedere ori de cate ori cauti un anume tip de relatie esti intr-o grava eroare, … intrucat ceea ce va iesi dintr-o relatie NU DEPINDE DE CEEA CE-SI DORESC SI DECLARA CEI IMPLICATI.

Depinde de capacitatea de a crea momente placute sau relaxate, pornind de la ceea ce este cu adevarat fiecare. In afara momentelor de satisfactie consistenta… nimic din ceea ce faci nu te va ajuta, … decat sa distrugi o relatie. Este bine sa va amintiti cat de des puteti, ca indiferent cum alegeti sa va vedeti relatia si ce garantii va dati unii altora in relatiile de cuplu, …orice moment impreuna in care nu traiti satsisfactia si confortul companiei celuilalt … este unul care va face relatia inexistenta.

Si este doar o chestiune de timp pana aflati ca, desi credeti ca sunteti intr-o relatie, ea de fapt NU MAI EXISTA. Legatura de satisfactie si incredere dintre voi a disparut. Chiar daca corpurile voastre mai locuiesc sub acelasi acoperis, acolo nu mai este nici o legatura si bineinteles nici o relatie. Atasamentele si dependentele sunt doar reactiile adverse a unei relationari inconstiente.

Asa ca luati in calcul recomandarea de a refuza compania vreunui partener imediat ce dispare satisfactia de a fi cu el … tocmai din respect pentru momentele faine. Fiti inteligenti si cautati-va compania doar cand aveti ceva frumos de impartit. Este cea mai inalta forma de respect pentru orice partener. Iar daca vreti satisfactie mai mare … cautati conexiuni mai profunde … deschideri mai curajoase … puneti pe masa adevaruri mai dificile … si dati sansa celuilalt de a va cunoaste mai complet si mai ales de a se defini pe sine in raport cu noile aspecte puse pe masa.

Sigur ca pare riscant, intrucat este posibil sa pierdeti confortul plictiselii … dar viata si relatiile nu ofera satisfactie, decat pe aceasta filiera. Daca te-ai trezit din somnul romantic … intelegi ca de fapt nu poti decat sa fii atent si interesat de continutul uman al celuilalt si sa te deschizi pentru a te face cat mai usor cunoscut. Nici o alta abordare nu poate produce apropiere.

Iluzionarea romantica creeaza anestezie si dependente, nu satisfactie sau apropiere. Experienta de cuplu nu este consecinta vreunei decizii de implicare sau de a fi superficial. Implicarea sau superficialitatea sunt consecinta a ceea ce suntem fiecare in experienta de cuplu. Din acest motiv sunt la un pas sa-mi bag dejtele pe gat de cate ori aud reprosuri de neimplicare si dezinteres ale unuia din parteneri. NU rareori auzi de la vreunul dintre partenerii unui cuplu ca … totul ar fi perfect daca celalalt s-ar implica si si-ar lua responsabilitati.

Practic, partenerul care reproseaza pur si simplu refuza sa vada realitatea … ca el nu prezinta interes pentru destinatarul reprosului. Pe de alta parte, nu intram in relatii sa luam responsabilitatile celuilalt. O facem pentru placere, maturizare, magie. Cine are chef de responsabilitati suplimentare, altele decat cele presupuse de propria viata? Majoritatea problemelor noastre vin din incapacitatea de a ne rezolva propriile neintelegeri si nelinisti interioare. In relatii intram sa luam resurse din placerea relationarii tocmai pentru a ne ajuta in propria maturizare. Cel mai bun suport care-l poti oferi este sa intri fara probleme intr-o relatie, caz in care tot ce vei face fiind tu insuti, va fi de folos celuilalt.

Si asta inseamna foarte mult. Faptul ca avem un sex opus care ne poate oferi atat de mult prin ceea ce este si ceea ce putem trai alaturi de el. Senzatia de neimplicare este o consecinta a ceea ce sunt cei doi si a confuziilor privind rolul si continutul relationării. Deschiderea si interesul pentru un individ creeaza o anume experienta absolut imprevizibila, care defineste relatia.

Cata vreme o relatie incarca ceva in noi oferind placere … si nu produce consum … ea este foarte pretioasa oricat de pasagera, limitata sau de durata este. Exista o mare tentatie de a crede ca fericirea in viata vine pe filiera a ceea ce proiectam noi ca ar trebui sa ne faca fericiti. Aceasta tentatie este pe masura arogantei noastre de a ne erija in experti ai vietii, inainte de a o intelege chiar la nivel elementar. In fapt, fericirea apare peste tot in calea noastra, dar in situatii, momente si relatii neasteptate si imprevizibile.

Sunt convins ca rolul nostru este acela de a ramane deschisi si foarte atenti la tot ce ne aduce viata in materie de relationare. NU cred ca in relationare este ceva neimportant, la fel cum nu pot sti ce potential exista in orice relatie, pana nu-i dau sansa de a arunca o privire atenta. Orice superficialitate se plateste prin aceea ca ceea ce refuzi din aroganta sau prostie … este exact ceea ce aveai nevoie pentru experientele viitoare. Deciziile privind o relatie care nu se bazeaza strict pe calitatea timpului petrecut impreuna … te va costa multa durere, indiferent in ce sens faci greseala.

Daca, spre exemplu, renunti la o relatie in care te simti foarte bine, doar pentru ca relatia cu un alt partener te valideaza mai bine … revelatia prostiei tale din momentul deciziei o vei avea insotita de o memorabila durere. Memorabila, spre binele tau. De asemenea, daca alegi sa te implici intr-o relatie in care nu te simti cu adevarat bine, acceptat sau vazut cu adevarat … doar pt ca calculele de profit ies bine … trezirea la realitate va durea exact pe masura perversitatii sau naivitatii deciziie tale. In concluzie, va recomand sa fiti preocupati doar de a-i cunoaste mai bine pe cei care va ofera timpul lor si a va face cunoscut cat mai corect. Destinatia relationarii este oricum ceva ce veti afla impreuna, in fiecare moment.

In relatii nu construim ce ne imaginam ca ne-ar face fericiti. Relatiile se definesc si contureaza prin ceea ce suntem, iar asta implica din start infinite necunoscute, dintre care jumatate sunt complet in afara influentei noastre… Dar dintre aceste necunoscute, … cateva, sau foarte multe vor deveni pe parcurs cunoscute. Rezolvarea acestor ecuatii cu infinite necunoscute … este scopul vietii si fiecare relatie este parte a solutiilor. Visele noastre naive despre ce ar trebui sa ne fie relatiile … sunt doar premise ale suferintei, pana cineva inteligent, atent si smerit se trezeste in noi.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!