Cateva sfaturi pentru cei care vor sa devina persoane mai bune! “Sa fii bun si bland la toate, dupa cum se poate.” Tudor Arghezi

Cateva sfaturi pentru cei care vor sa devina persoane mai bune! “Sa fii bun si bland la toate, dupa cum se poate.” Tudor Arghezi

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 September 2018 in Dezvoltare Personala

“O vorba buna, o privire blanda, un zambet placut pot face minuni si realiza miracole.” – William Hazlitt

„Omul sfințește locul” – atât de multă înțelepciune și adevăr în această zicătoare din străbuni! Un om cu o mare putere spirituală sfinţeşte locul în care trăieşte.

Modalitati de a deveni persoane mai bune si mai optimiste

Acolo unde apare un om îmbunătăţit, spaţiul se transformă într-un loc luminos, curat, aerisit, îmbietor, într-un loc în care ai gânduri bune, te simţi cuprins de pace, frumuseţe, dor de Dumnezeu şi de cele cereşti. Voi trăiţi într-un astfel de mediu? Locul în care trăiţi îmbie la pace, bucurie, gânduri bune?

Compasiunea este o calitate pe care ar trebui să o avem toți, fie că este vorba de grija pentru propria persoană sau pentru cei din jurul nostru. Această atitudine transmite pozitivitate, deoarece pornește din iubire. Când suntem pozitivi, mintea noastră se eliberează de orice constrângeri, de condiționări, iar sufletul nostru se ghidează după legile iubirii.

Pozitivitatea este tratamentul pentru suferință

Când gândim pozitiv cu privire la o acțiune de orice fel, fie că este vorba despre un proiect de la serciviu sau ceva ce ține de viața noastră personală, rezultatele vor fi mai bune decât atunci când pornim cu sfială și neîncredere. În primul rând, devenim mai optimiști, mai relaxați, iar asta ne permite să avem mintea mai limpede și să vizualizăm mai bine pasul următor. Prin urmare, crește capacitatea de a găsi soluții, de a fi mai creativi.

Ulterior, vom începe să minimalizăm obstacolele, vom considera că în drumul nostru există mult mai puține piedici decât consideram noi înainte, ceea ce ne face viața mai ușoară și mai fericită. După cum observăm, o simplă schimbare de atitudine îmbunătățește radical calitatea vieții noastre.

Totul pornește din interior și are efecte pe plan exterior. Mai mult decât atât, găsind soluții pentru problemele noastre vom avea disponibilitatea de a găsi soluții și pentru problemele altora, ale celor din jurul nostru. Altfel spus, vom fi niște mijlocitori în crearea armoniei din jurul nostru.

Compasiunea este o formă de iubire

Revenind la noțiunea de compasiune, aceasta trebuie să înceapă cu noi înșine. Dacă noi nu ne iubim, nu ne iertăm, nu ne este milă de sufletul și mintea noastră, nu putem să înțelegem măcar conceptul de compasiune. Trebuie să ne eliberăm de suferința pe care o purtăm în interiorul nostru, de gândurile rele și întortocheate care ne întorc mereu la perioadele întunecate.

Trebuie să ne concentrăm pe a trăi în prezent, asta fiind cea mai eficientă metodă de a ne vindeca de rănile trecutului. Odată ce am făcut pace cu trecutul, dar nici nu ne gândim la viitor, deoarece gândurile despre viitor sunt de obicei pesimiste, pline de neîncredere, viața noastră se va simplifica, iar noi vom fi scutiți de suferință.

Este mult mai simplu și mai frumos să ne lăsăm viitorul în grija divinității, iar noi să ne iertăm pentru alegerile greșite din trecut, pentru a ne putea trăi frumos prezentul.

Este vorba despre un joc al minții

În ziua de astăzi trăim vremuri destul de stresante, deoarece, dacă noi nu ne găsim o soluție pentru problemele pe care le avem, nimănui nu îi va păsa de noi. Mulți oameni au lipsuri uriașe cum ar fi lucrurile de bază (hrană, haine, acces la servicii medicale), ceea ce ne încurajează deseori să ne proiectăm un viitor sumbru.

Singurele vinovate sunt gândurile pe care le emitem, dar pe care le putem schimba. Aici trebuie intervenit cu iubire și înțelegere, cu pozitivism, deoarece nu putem lăsa jocul minții să ne ghideze viața. De aceea, gândurile pozitive sunt o armă puternică, pentru că mintea se încarcă de scenarii frumoase, nu de unele triste…

Concluzionând, dacă reușim ca prin acțiunile noastre să ne îmbunătățim calitatea vieții, vom reuși să îi ajutăm și pe cei din jurul nostru să facă la fel. Dacă fiecare individ, în locul în care se află, ar decide brusc să se lase în voia sorții cu încredere, să se elibereze de energie negativă și de suferință, iar apoi ar întinde o mână de ajutor și celor din jur, lumea ar fi un loc mai armonios.

Sursa: yve.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!