Cateva sfaturi oferite de psihologi pentru a trece peste starile depresive si anxioase din viata

Cateva sfaturi oferite de psihologi pentru a trece peste starile depresive si anxioase din viata

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 June 2018 in Dezvoltare Personala

Practica afirmațiilor a devenit destul de răspândită. Este vorba despre expresii scurte pentru auto-sugestie care ajută o persoană să-și ajusteze gandurile într-un val pozitiv.

Un studiu realizat în 2010 la Universitatea de Stat din Arizona a arătat că afirmațiile pot fi utile, cel puțin ca formă suplimentară de tratament pentru anxietate și depresie.

În cadrul studiului, 17 terapeuți au evaluat între 1 și 7 cu privire la eficacitatea a șapte afirmații diferite. Aproape toți participanții la studiu au fost de acord că autosugestia poate fi o practică în recuperarea după tulburări de anxietate și depresie.

Eficacitatea acestei metode depinde de caracteristicile individuale ale fiecarei persoane. Adică disponibilitatea psihologică de a accepta în mod intern afirmațiile care trebuie pronunțate și crește probabilitatea ca acestea să aibă un impact pozitiv.

Deci, 11 afirmații eficiente pentru ajutor în starile depresive și anxioase. Repetați-le în mod regulat, aveți încredere în ele și un rezultat pozitiv nu vă va face să așteptați!

1. Mă iubesc necondiționat.

2. Sunt puternic!

3. Recunosc în viața mea doar o relație sănătoasă bazată pe respect reciproc.

4. Viața mă vrea sa fiu cel mai bun. Sunt în armonie cu locul unde sunt acum.

5. Mă simt confortabil cu toți oamenii cu care comunic.

6. Îmi plac bucuriile simple pe care mi le oferă viața chiar acum.

7. Este important pentru mine cum mă simt. Deci, mă concentrez asupra aspectelor vieții care mă fac să mă simt bine!

8. Gandurile negative îmi distrug noile oportunități.

9. Starea mea fizică afectează dispoziția mea. Sunt liniștită și pozitivă!

10. Îmi controlez gândurile și viața.

11. Mă iubesc pentru ceea ce sunt.

Cum să exersați afirmațiile

În primul rând, trebuie să înțelegeți că eficacitatea expresiilor depinde de dorința dvs. de a acorda acestei practici timpul necesar, precum și de credința în utilizarea sa. Dacă pronunți aceste fraze în fiecare zi, atunci deja practicați aceste afirmații.

De fapt, fiecare cuvânt pe care-l spui este o afirmație. Doar că, de obicei, cuvintele noastre despre noi înșine, despre alții sau despre situațiile în care ne aflăm nu sunt pozitive. Afirmațiile ne ajută să schimbăm în mod conștient gandul negativ într-un mod pozitiv.

Pentru a obține un efect pozitiv, trebuie să faceți această practică de rutină (sau să recurgeți la aceasta cel puțin de câteva ori pe săptămână). Fii bun cu tine și spune aceste fraze cât de des poți.

Sfaturi utile pentru incepatori

Concentrează-te pe calitățile tale pozitive. Adesea ne gândim la ceea ce trebuie schimbat în noi si nu la aspectele noastre pozitive. Incepe mereu cu : „Eu …”. Afișează tot ceea ce știi despre tine.

Luați în considerare scenariile negative pe care doriți să le înlocuiți cu cele pozitive. Cum te gandesti la tine? Ai o percepție negativă asupra aspectului, abilităților mentale si a realizărilor tale?

Este timpul să înlocuiesti această gandire mentală negativă cu acele calități pozitive pe care le-am indicat la primul pas!

Gândeste-te la ce obiective pozitive doresti să atingi. Pe măsură ce continui să gândesti în mod pozitiv, vei avea din ce în ce mai multă motivație.

Fa-ti propria listă de obiective și scenarii pentru a lucra la ele. Vei observa cel mai probabil că această listă este destul de lungă.

Acest lucru este minunat! Vei dori să lucrezi simultan doar pe câteva dintre aceste obiective. Dar alege doar unul dintre ele, care este cel mai urgent. Când observi o îmbunătățire vizibilă, poti trece la următorul obiectiv.

Rescrie și reciteste gandurile și obiectivele tale, zilnic. Combina calitățile pozitive cu obiectivele tale. De exemplu, ai decis să pierzi în greutate. Dacă o sa combini acest obiectiv cu capacitatea de concentrare, iti poti da un impuls suficient de puternic.

Nu renunta! Practica constantă funcționează minunată. Continuați să repetați afirmațiile dvs. și, în curând, veți observa primele modificări minore și apoi chiar foarte vizibile. Fii recunoscator și continuă să progresezi. Treptat, vei începe să vezi tot mai multe schimbări în starea ta de spirit, în sentimentele tale despre tine și pentru ceilalți, în viața ta.’

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!