Cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti indeplinesti ceea ce iti propui

Publicitate

Fie că e vorba de renunțarea la anumite credințe limitative, de a obține jobul visat sau de a pierde kilogramele în plus, totul se reduce la auto-disciplină. Fără aceasta, este ușor să ne lăsăm distrase de peisaj sau să ne dăm bătute. Pune în aplicare cei șapte pași de mai jos pentru a-ți căli auto-disciplina și a-ți atinge obiectivele.

1. Găsește-ți focul interior

Găsește-ți focul tău interior aflînd ce anume îl aprinde. Găsește ce anume te face să dai tot ceea ce ai mai bun în tine și să nu renunți. Aceasta este sursa ta de motivație. Atunci când o găsești, găsești și puterea de a ieși din zona ta de confort. Poate fi vorba de ceva mai presus de tine, precum dorința de a-i ajuta pe alți.

2. Inaintează cu pași mici

După ce ți-ai stabilit intențiile și obiectivele, fă pași mici și zilnici în direcția dorită. Scopul tău este să dezvolți un nou obicei sau un nou mod de a gândi iar pentru asta este nevoie de constanț și repetiție. “Nu lasa pe maine ce poti face azi” si fii consecventa. Stabilirea unui obiectiv doar pe hartie si amanarea actiunii echivaleaza de cele mai multe ori cu “moartea” unui ideal. Utilizeaza energia si entuziasmul stabilirii unui obiectiv nou drept “combustibil” pentru a trece la actiune.

3. Nu te lăsa distrasă

Trăim viața pe repede înainte, supuse unui permanent asalt de stimuli care ne distrag atenția. Partea bună este că ai puterea să gestionezi această situație. Fii prezentă în fiecare clipă și atunci când faci o activitate, dedică-i-te 100% și fă în așa fel încât nimic să nu te distragă. Fii realista in legatura cu obiectivele alese. Gandeste-te la prioritatile din viata ta, la lucrurile nou aparute sau care s-au schimbat – locul de munca, familie, probleme de sanatate, reluarea studiilor, etc. Viata ne poate rezerva surprize si trebuie sa ajustam obiectivele la situatia curenta din viata noastra.

Publicitate

4. Conștientizează apariția tentației de a renunța

La un moment dat, dorința de a reveni la vechile obiceiuri poate deveni irezistibilă. Este normal, nu te îngirjora.

Mintea ta nu dorește schimbarea și încearcă să te facă să vrei să renunți la implementarea noului obicei. Cu toate acestea, reține că nu ești mintea ta și că știi mult mai bine ce este mai bine pentru tine.

Pentru a rezista tentației de a renunța ai nevoie de sprijin. Gândește-te la efortul depus sau găseșteți un partener care să nu te lase să te abați de la drum.

5. Ia-ți un moment de respiro

După ce ai implementat cu succes primii patru pași, permite-ți un moment de respiro. Poate fi o zi sau câteva în care să faci doar ceea ce ai chef. Astfel, vei căpăta energia necesară penru a-ți continua practica cu o mai mare intensitate.

6. Concentreză-te asupra modului în care schimbarea ta îi ajută pe ceilalți

Ori de câte ori simți că schimbarea este prea dificilă pentru tine, îndreaptă-ți atenția asupra modului în care le va îmbunătăți viața celor din jurul tău. La faptul că vei fi o sursă de inspirație pentru ei. Pastreaza increderea in fortele proprii si in ceilalti. Gandeste pozitiv. De cele mai multe ori, modul in care privim o situatie sau o persoana poate influenta rezultatul evenimentelor. Daca te consideri o persoana fara valoare si care nu poate duce nimic pana la capat, cel mai probabil nu vei avea succes. In schimb, increderea in fortele proprii reprezinta premisa pentru succes.

7. Nu căuta să atingi perfecțiunea, ci permite-i să te inspire

Nu căuta perfecțiunea ci, mai degrabă, să evoluezi în mod constant. Această atitudine te va ajuta să îți menții auto-disciplina, să percepi eșecul ca pe o parte naturală a procesului de învățare și să nu te dai bătută.

 

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Un sot la psiholog: Sotia mea nu munceste…

Publicitate

Intr-o sedinta psihologul incercand sa afle mai multe despre problema unui barbat, ii pune cateva intrebari, iata ce a afirmat barbatul, replica sotiei la lasat fara cuvinte:

Psiholog : Ce faceti pentru a va castiga existenta, domnule Rogers?

Sot : Eu lucrez la o banca.

Psiholog : Sotia ta?

Sot : Nu lucreaza. Ea e casnica.

Psiholog : Cine pregateste micul dejun pentru familie?

Sot : Sotia mea.

Psiholog : La ce ora, in general, se trezeste sotia ta?

Sot : Ea se trezeste devreme pentru ca pune masa,pune mancare la copii la scoala,se asigura ca sunt bine imbracati si pieptanati,daca au luat micu dejun,daca s-au spalat pe dinti si daca si-au luat toate lucrurile pentru scoala.

Psiholog : Cu cine merg copiii la scoala?

Sot : Sotia mea ii duce la scoala.

Psiholog : Dupa ce duce copiii la scoala , ea ce face?

Sot : In general cate ceva prin oras, cum ar fi: plateste facturile sau se opreste la magazin. Apoi se intoarce acasa si pregateste mancarea. Serveste masa, ordoneaza prin bucatarie dupa care se ocupa de spalatul hainelor si curatenia in casa. Doar stii cum e.

Psiholog : Seara, cand te intorci de la birou, ce faci?

Publicitate

Sot : Ma relaxez, normal. Pai sunt obosit cum am lucrat toata ziua la birou.

Psiholog : Ce face sotia ta seara?

Sot : Ea pregateste cina,serveste pe copii si pe mine, spala vasele, mai ordoneaza inca odata prin casa. Apoi pregateste copiii pentru culcare, le da lapte cald cum le place sa bea, verifica daca s-au spalat pe dinti…

Asta e rutina zilnica a multor femei in toata lumea: incepe dimineata si continua pana la alta ora din noapte. Asta se cheama ” nu lucreaza” ?!

Ii casnica nu are diploma, dar semneaza cea mai importanta diploma in viata de familie!

Apreciaza-ti sotia ta, mama, bunica,matusa,sora,copila…

De ce sacrificiul ei e nesemnificativ?

Cineva a intrebat: „Dumneavoastra sunteti o femeie care lucrati sau numai o” casnica”?”

Ea a raspuns:

„Eu lucrez ca o sotie in casa,

24 ore pe zi ..

Sunt mama

Sunt femeie,

Sunt fata,

Sunt desteptator,

Sunt bucatareasa,

Sunt consolatoare,

Sunt maestra,

Sunt servitoare,

Sunt ingrijitoare de copii,

Sunt doctor,

Sunt o muncitoare manuala,

Sunt agent de siguranta,

Sunt, sunt….

Nu am vacanta,

Nici licienta de doctor.

Nu am zi libera, lucrez zi si noapte,

Sunt de garda tot timpul, nu ma opresc si …

Toate astea ,numai sa asculti fraza:

„Dar, ce faci toata ziua?”

Dedicatie pentru toate femeile care isi dedica toata viata pentru binele faimiliei

Femeia e ca si sarea:

Prezenta ei nu se aminteste, dar absenta ei lasa cu totul fara savoare!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet