Cateva lucruri pe care trebuie sa le stie oricine despre o relatie

Publicitate

Deseori avem așteptări false legate de viaţa de familie şi cea intimă. Viaţa reală nu se limitează doar la fericire şi bucurie. Pur şi simplu avem un set denaturat de așteptări. Așteptăm bomboane şi romantism, în schimb însă, obținem certuri şi greutăți. Realitatea e ca relațiile niciodată nu sunt simple. Relațiile necesită compromis.

Cultura noastră ne-a insuflat că iubirea – e un sentiment. În realitate iubirea – e o acțiune. Trebuie s-o demonstrăm întotdeauna în practică. Este singurul mod în care ea va putea trăi.

Iată încă 30 de adevăruri despre relațiile adevărate, care te vor ajuta să-ţi formulezi așteptări sănătoase de la ele.

1. Nu întotdeauna îi vei fi pe plac partenerului tău.

2. Nu întotdeauna vei simți atracție faţă de partenerul tău.

3. Uneori vei fi foarte iritat(ă).

4. Nu întotdeauna îţi va fi dor de partenerul tău, când veți fi separați de distanţă.

5. Uneori vă veți simți plictisiți împreună.

6. Vei întâlni oameni, care îţi vor părea mult mai “buni”.

7. Periodic vă veţi simți foarte singuri.

8. Partenerul nu e clonul tău. Acceptarea diferențelor poate fi complicată şi dură.

9. Inima ta, ba se va închide, ba se va deschide.

10. Uneori te vei simţi atractiv, uneori – nu.

11. Viaţa voastră intimă poate fi complicată. Este un lucru normal.

12. Nu întotdeauna vei dori să faci sex.

13. Uneori poți simţi indiferenţă faţă de partenerul tău.

14. Uneori ţi se va părea că sunteți legaţi împreună. Alteori acest sentiment te va părăsi.

15. Dragostea adevărată – este luptă nu doar plăcere.

16. Dragostea adevărată include frică.

17. Frica nu întotdeauna arată exact ca frica. Uneori îţi va fi teamă să simţi indiferenţă şi iritare în relaţia cu partenerul tău.

18. Cu cât dragostea e mai profundă, cu atât frica e mai mare.

19. Cu cât dragostea e mai profundă, cu atât riscul e mai mare. Aceasta semnifică că eşti conștient că îţi poţi pierde partenerul.

20.Uneori în capul tău vor apărea gânduri precum: “Vreau să plec. Vreau să încerc altceva. Vreau să fiu cu altcineva”. Acestea sunt doar gânduri. Apariția lor e absolut firească şi apare la toţi. Însă aceasta nu semnifică că aceste gânduri sunt corecte. Cel mai des ele sunt produsul fricii.

21. Conflictele sunt inevitabile.

Publicitate

22. Uneori ţi se pare că eşti mai bun/corect decât partenerul tău.

23. Periodic puteți să vă jigniți unul pe celălalt.

24. Uneori vă veți provoca durere.

25. Căsătoria – nu e totul. Ea nu rezolvă nici un fel de probleme. Ambii sunteți obligați să creșteți şi să vă dezvoltați pentru ca relația să devină mai puternică.

26. Când în familie vor apărea copiii, va trebui să te obișnuiești, că nu toate necesitățile tale vor fi satisfăcute, cel puţin în primii câțiva ani. Dragostea pentru copii va avea fluxuri şi refluxuri. Dinamica în relație nu este întotdeauna aceeași. Și copiii în mod inevitabil îţi vor schimba rutina zilei. Şi nu în favoarea ta.

27. Nu există nici o îndoială că viaţa cu copii mici – este o sarcină dificilă. Așteptați. Vor creşte şi totul va fi mai ușor.

28. Uneori va trebui să-şi înghiţi mândria şi să-ţi ceri scuze primul(a).

29.Te vei simţi ofensat(ă). Va trebui să cauți căi de vindecare a rănilor din trecut. Doar aşa relația va deveni mai puternică.

30. Veţi îmbătrâni împreună.

Păstrați această listă. Lăsați să vă amintească că viaţa – nu e un ideal. E mult mai bună!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!.

Un citat plin de putere de la Maica Tereza, aşa cum se găseşte pe postamentul unui zid al unei Case de copii din Calcutta:

„Oamenii sunt deseori nerezonabili, ilogici şi egocentrici;  Cu toate acestea,

Iartă-i.

Dacă eşti amabil, Oamenii pot să te acuze că ai motive egoiste sau că urmăreşti ceva; Cu toate acestea, Fii amabil.

Dacă ai succes, vei dobândi câţiva prieteni falşi şi câţiva duşmani adevăraţi; Fii de succes oricum.

Dacă eşti onest şi sincer, oamenii pot să te înşele; Cu toate acestea, Fii onest şi sincer.

Ceea ce construieşti de-a lungul mai multor ani; cineva poate să distrugă peste noapte; Cu toate acestea, Construieşte.

Dacă găseşti serenitatea şi fericirea, ei pot fi geloşi; Fii fericit oricum.

Dă lumii ceea ce ai mai bun, şi poate să nu fie de ajuns niciodată; Cu toate acestea, Dă lumii ceea ce ai mai bun.

Vezi tu, analiza finală este între tine şi Dumnezeu; Nu a fost oricum niciodată între tine şi ei.”

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii

Nu uita, unii oameni intră în viaţa ta ca o binecuvântare. Alţii ca o lecţie.

Publicitate

Există foarte multe tipuri de oameni pe care le întâlnești de-a lungul vieții. Toți acești oameni sunt capabili să lase un impact negativ sau pozitiv asupra vieții tale în timpul momentelor petrecute împreună.

Cu toate acestea, oamenii aceștia devin profesorii tăi într-un fel sau altul. Cu alte cuvinte, toate persoanele pe care le întâlnești în viață te învață o lecție valoroasă.

Oamenii din viața ta te învață câte o lecție chiar și atunci când nu îți dai seama

Bărbații pe care îi întâlnești în viață sunt diferiți. Aceștia vor veni și vor pleca, fie că sunt buni sau răi. Cu toate acestea, momentele impresionante pe care le lasă înrădăcinate în mintea ta sunt importante. Bărbații te învață lecții despre încredere. Nu trebuie să ai încredere în toți oamenii, ci doar în cei care sunt demni de încrederea ta. Nu orice bărbat care intră în viața ta va rămâne, unii oameni intră doar pentru a te învăța cum să renunți. Înveți lecțiile despre dragoste și, în cele din urmă, cei care te iubesc cu adevărat rămân. Bărbații te învață o multitudine de lecții, pe măsură ce se formează capitolele din povestea vieții tale.

În al doilea rând, este vorba despre prietenii dragi ție. Aceștia sunt adesea niște profesori pentru cele mai importante lecții din viața ta, deoarece acești prieteni provin din diferite domenii ale vieții.

Ce te învață aceștia? Lecții despre dragoste, încredere și durere. Unii oameni nu merită dragostea ta și îți dai seama de acest lucru atunci când observi că acțiunile vorbesc mai puternic decât cuvintele. Poți să presupui că știi o persoană, deoarece este în viața ta de mulți ani, dar se poate să se bucure în secret de durerile tale. Prietenii buni îți vor vorbi deschis despre defectele tale și vor dezvălui bunătatea ta fără a-ți face cunoscut acest lucru.

Nu în ultimul rând, există familia. Membrii familiei ar trebui să fie prietenii și suporterii tăi numărul unu.

Cu toate acestea, lecția pe care te învață familia este că sângele este mai gros decât apa. Însă, cu toate că ești legat prin sânge de familia ta, loialitatea membrilor familiei te ajută să determini dacă te iubesc cu adevărat. Unii membri ai familiei pot vedea doar defectele tale și pot considera că tot ceea ce faci nu este niciodată satisfăcător.

Publicitate

Viața este un proces de învățare continuă, iar oamenii din jurul tău sunt profesorii acestor lecții valoroase.

Se spune că în viaţă „totul se întâmplă cu un motiv”. Uneori poate nu realizăm care este motivul, alteori poate ne dăm seama prea târziu. Cert e că nimic nu e întâmplător şi întotdeauna va exista un motiv pentru care noi oamenii ne întâlnim unii pe ceilalţi. Fiecare om are menirea lui în viaţa noastră şi indiferent care este aceasta, oamenii întotdeauna îşi vor lăsa amprenta asupra noastră.

Unii oameni vor intra în viaţa noastră pentru o perioadă scurtă de timp, iar alţii pentru o viaţă întreagă. Unii te vor învăţa multe lucruri, alţii vor profita de tine. Unii îţi vor fi alături la bine şi la greu, alţii te vor dezamăgi atunci când nu te aştepţi. Unii te vor ajuta să înţelegi cine eşti şi unde vrei să ajungi, alţii doar te vor face să-ţi pierzi încrederea în tine. Unii îţi vor întinde o mână de ajutor, alţii îţi vor întoarce spatele. Unii vor intra în viaţa ta ca o vijelie, te vor răscoli pe dinăuntru si vor pleca la fel de repede precum au venit, lăsând în urma ta tristeţe, lacrimi şi un gol imens.

Alţii însă te vor face să uiţi totul şi vor umple acel gol. Ei vor crea amintiri şi-ţi vor face sufletul să vibreze de fericire şi iubire. Unii îţi vor schimba viaţa în bine. Alţii o vor distruge. Iar alţii vor deveni chiar viaţa ta. Însă toţi vor juca un rol în viaţa ta. Bun sau rău. Pe unii îi vei cunoaşte o zi, însă amintirea lor te va urmări o viaţă întreagă. Iar pe unii îi vei cunoaşte de o viaţă întreagă şi îi vei uita într-o zi. Poţi uita persoana, dar nu şi clipele pe care le-aţi petrecut împreună şi emoţiile pe care le-ai trăit alături de acea persoană.

Pe oamenii care ţi-au fost mereu alături, te-au iubit şi ţi-au luminat viaţa, iubeşte-i necondiţionat, respectă-i şi mulţumeşte-le. Pe cei care te-au făcut să suferi, ţi-au frânt inima şi ţi-au pustiit sufletul, iartă-i şi mulţumeşte-le pentru lecţiile primite. Datorită lor ai învăţat că nu oricine merită să facă parte din viaţa ta. Datorită lor eşti mai puternic şi ştii că viaţa merge înainte, cu sau fără anumite persoane în ea.

Şi nu uita, unii oameni intră în viaţa ta ca o binecuvântare. Alţii ca o lecţie.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet