Cateva lectii de viata pe care le intelegem prea tarziu… “Învaţă regulile astfel încât să ştii cum să le încalci cum se cuvine.”

Cateva lectii de viata pe care le intelegem prea tarziu… “Învaţă regulile astfel încât să ştii cum să le încalci cum se cuvine.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 May 2018 in De Suflet

“Iubesti viata? Atunci nu risipi ca un nesabuit timpul, caci din timp este facuta viata!” – Benjamin Franklin

Dese ori ne întrebăm de ce? ce am făcut că nu ne-a mai rămas timp pentru nimic? Dar oare de ce nu am rezervat mai mult timp pentru ceea ce mă dezvoltă? Găsește timp pentru a înțelege de ce ai nevoie și ce vrei. Timpul este pentru a risca. Timpul este pentru a iubi, a râde, a plânge, a fi supărat și a ierta. Viața e mai scurtă decât ni se pare.

Mai jos îți prezint 10 lecții pe care ar trebui să le înveți acum până nu este prea târziu:

1. Trăim aici și acum

Viața ta nu este intervalul dintre naștere și moarte. Viața ta este fiecare secundă dintre inspirație și respirație. Prezentul – este aici și acum – singura viață pe care nu o vei mai avea niciodată. De aceea, fă tot posibilul să trăiești din plin fiecare moment din viața ta, calm, bun, fără frică și regrete, alături de cei care îți sunt alături în acele momente.

2. Viața este scurtă

Este viața ta și trebuie să te lupți pentru ea. Să lupți pentru adevăr. Să lupți pentru ceea în ce crezi. Să lupți pentru ceea ce este important pentru tine. Să lupți pentru cei pe care îi iubești și să nu uiți niciodată să le spui cât de mult îți sunt dragi. Înțelege cât de norocos ești atâta timp când ai încă o șansă să faci ceva sau să schimbi ceva. Oprește-te și gândește-te. Dacă trebuie să faci ceva – începe acum, pentru că nu știi dacă vei reuși mâine.

3. Dificultățile de astăzi vor fi rambursate însutit mâine

Când este vorba de o muncă grea pentru un viitor promițător, fie să obții o diplomă, să îți deschizi propria afacere sau altceva care cere mult timp, cheltuieli și efort, trebuie să îți adresezi această întrebare: «Sunt gata să petrec câțiva ani din viața mea în așa mod cum nimeni nu își dorește ca mai apoi să trăiesc așa cum toți visează? »

4. Amânarea te face sclavul zilei de ieri

Atunci când faci lucrurile cu plăcere, fără ca să le amâni de pe o zi pe alta, ziua de ieri se transformă în prietenul tău, gata „să ia greutatea din spate”. Așa că încearcă să faci astăzi ceva ca tu, din viitor, să îți spui mulțumesc pentru asta. Crede-mă, mâine vei fi fericit că ai făcut asta azi.

5. Din fiecare greșeală învață

Lucruri frumoase li se întâmplă celor care continuă să spere, indiferent de dezamăgiri, celor care cred, indiferent de cât de mari au fost greșelile făcute, celor care continuă să iubească indiferent de cât de mult i-a rănit dragostea. Să nu regreți niciodată pentru ceea ce s-a întâmplat – deja nimic nu mai schimbi, călătoria în timp încă nu s-a inventat. Ia asta ca o lecție și mergi mai departe.

6. Tu ești cel mai bun prieten al tău

Fericirea este atunci când te placi și nu ai nevoie de acceptul cuiva. Înainte de a crea o relație cu cineva, încearcă să te împrietenești cu tine însuți. Înainte de a privi cu încredere în ochii altor oameni, trebuie să înveți să privești cu iubire și respect în proprii ochi.

7. Faptele vorbesc mai tare decât cuvintele

Mergând pe drumul vieții vei întâlni foarte mulți oameni corecți care vorbesc cuvintele potrivit în momentele potrivite. Însă tu trebuie să vezi dacă cuvintele lor corespund acțiunilor – ele vorbesc mai tare decât cuvintele.

8. Cel mai mic gest de bunătate face lumea mai frumoasă

Zâmbește-le celor care au o zi proastă. Fii bun cu ei. Bunătatea este singura investiție care se întoarce dublu. Învață să oferi, fără să ceri nimic în schimb, fie chiar și un zâmbet – nu pentru că ai prea multe de oferit, dar pentru faptul că în această lume sunt o mulțime de oameni care pur și simplu nu au ce să ofere altceva.

9. În spatele fiecărui succes stă multă durere

Te-ai împiedicat și ai căzut, ai făcut greșeli și ai trăit eșecuri, însă, indiferent de asta, te-ai ridicat și ai mers mai departe – trăiești și viața te învață. Ești om și nu ești perfect. Ai fost doar rănit, nu omorât. Imaginează-ți ce lecție bună – să lupți pentru ceea ce vrei, să treci peste bariere. Da, se întâmplă uneori că ceea ce trăiești îți ucide inima, însă asta nu este un preț bun pentru momentele de fericire și satisfacție care nu au valoare? Mergi înainte atunci când te doare, pentru că știi că puterea interioară, care te-a adus până aici, te va ajuta să mergi până la capăt.

10. Timpul și experiența vindecă durerea

Câțiva ani în urmă am întrebat-o pe bunica mea cum să uit tot răul ce mi s-a întâmplat. Ea a desenat două cercuri și mi-a spus: «Privește-le. Cercurile negre sunt experiența noastră. Al meu este mai mare pentru că sunt mai mare și am văzut multe în viață. Cercul roșu din mijloc – este tot răul ce ni s-a întâmplat. Să presupunem că ni se întâmplat de mai multe ori același rău. În cercul meu, acest rău va ocupa foarte puțin spațiu. Ție însă și se va părea enorm, transformându-se într-o experiență de viață. Nu spun că nu este importantă, însă eu privesc asta din alt unghi. Înțelege: ceea ce acum îți întunecă cerul, cu timpul va dispărea și vei realiza că de fapt nu a fost atât de important precum ți se părea la început.»

Sursa: dozadesucces.ro

“Trăieşte o viaţă onorabilă. Atunci când îmbătrâneşti şi te gândeşti în urmă, vei putea să te bucuri a două oară de ea.” – Dalai Lama

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!