Cateva lectii de viata de la cei trecuti prin viata pentru cei tineri

Cateva lectii de viata de la cei trecuti prin viata pentru cei tineri

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 May 2018 in Dezvoltare Personala

Antreprenorul și scriitorul Mark Manson, în momentul când a împlinit 30 de ani, a făcut un apel către cititorii blogului său ce aveau peste 37 de ani să împărtășească experiența pe care au acumulat-o de lungul anilor cu cei mai tineri și care ar fi sfaturile pe care le-ar da tinerilor până în 30.

10 cele mai întâlnite sfaturi oferite drept răspuns de la cititorii mai experimentați în viață ai blogului lu Mark Manson pentru cei tineri. Citiți cu atenție și țineți cont de aceste sfaturi prețioase.

1. Începe să economisești de pe acum pentru bătrânețe. Dacă nu ai un fond de pensii privat, iți poți deschide tu un cont în bancă.

2. Ai grijă de sănătatea ta acum, nu mai târziu. Așa cum iți înveți organismul în tinerețe, așa îl ai și la bătrânețe. Cu cât îmbătrânești, cu atât îți dai seama că nu ești invincibil. Acum apar durerile și problemele de sănătate, astfel încât începi să te ocupi mai mult de acest domeniu. Cel mai bine este să ai mereu grijă de sănătatea ta, mai ales atunci când ești tânăr, pentru a preveni problemele care ar putea să apară o dată cu înaintarea în vârstă. â

3. Nu-ți petrece timpul liber cu persoane care nu se poartă frumos cu tine. Nu îți face bine la încrederea de sine. După ce treci de iureșul vârstei de 20, începi să înțelegi că trebuie să deții controlul vieții tale și să nu-i mai lași pe ceilalți din jur să facă alegeri în locul tău.

4. Probabil ai crezut că ești ireproșabil, dar, cu trecerea anilor, realizezi că ai și tu defectele tale. Cu această ocazie, acorzi mai multă atenție familiei și înțelegi că ea ocupă un loc central în viața ta. Fii bun! Mai ales cu cei de care îți pasă cu adevărat, fie că sunt parte din familia ta, cercul de prieteni sau colegii de la muncă.

5. Nu poți să le faci sau să le ai pe toate, așa că e mai bine să îți canalizezi energia pe ce merită cu adevărat. Pe măsură ce îmbătrânești, începi să apreciezi lucrurile mărunte. Ceea ce nu bănuiai că ar fi distractiv la 20 de ani te poate uimi la 30 de ani.

6. Nu îți fie teamă de riscuri, încă te poți schimba. Fie ca e radicală sau nu, aceasta îți poate aduce mult bine în viață. Grijile nu te ajută să schimbi viitorul. Trebuie să devii mai curajos și mai optimist.

7. Trebuie să continui să crești și să te dezvolți în continuare, an de an.

8. Nimeni nu știe ce face cu adevărat, așă că nu te mai obosi să afli. Bucură-te de ce ai. O lecție foarte importantă pe care toți o învățăm mai devreme sau mai târziu este că nu știm să apreciem ceva, decât atunci când este prea târziu. Cumva nu reușim să vedem valoarea unor lucruri, cum ar fi sănătate, prieteni, familie, stabilitate financiară, decât atunci când le pierdem. Nimic nu este permanent. Fii recunoscător!

9. Investește timp și sentimente în familia ta, ei sunt cei care contează cel mai mult în viață.

10. Fii bun cu tine, învată să te iubești mai mult și să te respecți.

Împacă-te cu tine însuţi

Adesea, când suntem tineri avem senzaţia că trebuie să facem toate lucrurile deodată. În mintea noastră, ar trebui să decidem toate aspectele vieţii noastre, să ne planificăm totul, să ne găsim dragostea adevărată, să aflăm adevăratul sens al vieţii, toate acestea să le fac în acelaşi timp.

Nu grăbi lucrurile, lasa viaţa să se desfăşoare în jurul tău. Cântăreşte situaţiile şi vezi în ce direcţie te îndrepţi, calculează-ţi opţiunile dar bucură-te în acest timp de fiecare moment al vieţii tale, nu te lăsa prins în situaţiile vieţii tale şi nu încerca să cauţi în ele pentru că nu o să te găseşti niciodată. Scopurile tale sunt foarte importante dar singurul mod prin care ţi le poţi îndeplini este acela de trăi în prezent.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!