Căsniciile puternice NU sunt construite doar pe dragoste. Poți iubi pe cineva dar să nu îți dorești o căsnicie cu el.

Căsniciile puternice NU sunt construite doar pe dragoste. Poți iubi pe cineva dar să nu îți dorești o căsnicie cu el.

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Adică normal că și dragostea este foarte importantă, desigur, dar nu întotdeauna și nu în toate cuplurile, căsătoria se bazează pe ea. Dragostea este un sentiment minunat care determină o persoană să ia măsuri decisive și, în același timp, poate duce la cea mai mare amăgire.

Asta se întâmplă datorită faptului că credem prea mult în dragoste, uitând de orice altceva – credem că sentimentele puternice vor „înlătura” orice defect al partenerului. Bineînțeles că se întâmplă, dar nu în fiecare caz.

Dacă există prea puține lucruri care ne leagă de un partener, cu excepția dragostei, atunci mai devreme sau mai târziu această punte fragilă nu va rezista.

În primul rând, dragostea nu este un sentiment ce ne este oferit pentru o singură dată în viață. Acest sentiment poate trece, putem greși, confundând alte sentimente cu dragostea – cum ar fi pasiunea, atracția. În timp, dragostea se transformă de la primul sentiment pasional într-unul mai calm și mai stabil. Iar într-o stare de stabilitate, nu mai arde atât de puternic – așa că este nevoie de altceva care să fie un sprijin suplimentar pentru sentimente și căsătorie.

În al doilea rând, mulți oameni în căsătorie tratează dragostea prea disprețuitor.

Ei nu o pun pe primul plan, ci o resping, FOLOSIND CA O SCUZĂ UNIVERSALĂ – „dacă te iubește, te iubește oricum, nu contează cum ești”, „dacă există sentimente adevărate – ele vor rezista”. Ca să nu mai vorbim de faptul că deseori avem tendința de a manipula atât dragostea, cât și persoana iubită. Toate acestea slăbesc sentimentele, apoi le distrug.

Mai mult, majoritatea oamenilor – în special femeile – nu sunt capabili să separe dragostea față de partener de alte sentimente. Un soț poate iubi o femeie ca pe o soție, ca pe mamă a copiilor dar și ca amantă, dar ca femeie, ea nu simte aceeași atracție. Inclusiv tocmai pentru că bărbatul a început să arate mai rău. Adică excesul de greutate nu afectează dragostea, dar afectează complet atracția.

În al treilea rând, în viața de zi cu zi putem uita de profunzimea emoțiilor care ne leagă, astfel încât să nu ne vină în ajutor. Poate fi nevoie de o schimbare serioasă ca să ne „amintim” cât de drag ne este cu adevărat partenerul nostru.

Prin urmare, având ca bază a căsătoriei doar dragostea nu este suficientă. Adesea nu este suficientă nici ca bază principală. Mai ales în căsniciile lungi.

Amanta unui soț ar putea crede că iubitul ei va părăsi familia, dar adevărul este că, chiar dacă totul s-a răcit pentru soția lui, căsătoria lor este bazată pe ceva mai puternic decât dragostea.

Deci ce este? De exemplu, confortul. El vine în ajutor atunci când primele pasiuni s-au domolit.

După cum a spus prietenul meu, „dacă dragostea a trecut, acesta nu este un motiv pentru a divorța”.

Confortul este ceva mai mult decât comoditate. Toate acestea împreună, plus sentimentul cel mai puternic al locului cuiva în casă. Nu-ți mai poți iubi soția la fel de mult ca înainte, dar dacă e îți este bine lângă ea, dacă ești mulțumit de o viață stabilită, acesta este un lucru grozav.

Oamenii se dezvoltă din toate rădăcinile lor într-o viață atât de bine stabilită. Din acest motiv, ei îndură și iartă multe – certuri, trădări, răceală și așa mai departe. Din exterior, poate părea de neînțeles de ce o persoană trăiește într-o astfel de căsnicie. Să știi că există lucruri fundamentale care sunt ascunse de majoritatea ochilor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!