Care sunt semnele principale ale minții mai puțin înțelepte? – A răspuns scurt înțeleptul din Grecia antică, Aristofan.

Care sunt semnele principale ale minții mai puțin înțelepte? – A răspuns scurt înțeleptul din Grecia antică, Aristofan.

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2023 in CitateDezvoltare PersonalaPersonalitateSfaturi

Aproape în fiecare zi avem ocazia să ne întâlnim cu oameni cu minți mai puțin înțelepte. Ce înseamnă o minte mai puțin înțeleaptă? Acest lucru înseamnă că ei înțeleg superficial ceea ce ar trebui să se întâmple în realitate și în viață, dar cred că, cunoștințele lor superficiale reprezintă un adevăr absolut.

Ce înseamnă cu adevărat o minte mai puțin înțeleaptă în opinia psihologilor?

1. Cred în clișee.

Oamenii nu își exprimă gândurile proprii, ci informații pe care le-au auzit pe internet sau la televizor. Ei încep să reacționeze la evenimentele vieții la fel cum fac personajele din reclame, agitatori și mulți alții, fără să analizeze situația mai întâi, să se gândească la ce se întâmplă și să se informeze mai bine.

Dacă o persoană este prea încrezătoare și acceptă ușor informații neprobate, atunci ar trebui să ne punem întrebări cu privire la inteligența sa. Ea va răspunde doar în mod conform, așa cum este la modă sau cum i se pare corect. De aici și percepția realității.

De exemplu, i se spune că un talisman o protejează de farmece, ea va merge în magazin și va cumpăra un talisman în loc să abordeze logic informația și să ceară mai multe păreri. Prin urmare, oamenii care gândesc în clișee nu gândesc în profunzime.

2. Concluzii rapide și judecăți superficiale.

O persoană vine imediat cu o concluzie, fără să examineze mai întâi, dacă are dreptate sau nu. Ceea ce a văzut, asta spune. De exemplu, dacă o cunoștință mănâncă dulciuri și nu se îngrașă, atunci persoana în cauză va decide că poate să facă și ea același lucru.

Apoi, se va mira și se va întreba de unde au apărut kilogramele în plus și va trebui să schimbe stilul de viață, să schimbe mâncarea cu o alternativă mai sănătoasă și să facă sport. Deci, judecata că dulciurile nu îngrașă este superficială, pentru că acea cunoștința ar putea avea un alt metabolism, care arde caloriile mai repede, moștenire genetică diferită și așa mai departe.

Împrumutând stilul de viață al altcuiva, începe să creadă că acela este bun. Din păcate, concluziile făcute pe grabă sunt sub semnul minții mai puțin înțelepte. De multe ori, astfel de oameni devin victime ale escrocilor și altor mincinoși.

3. Spune ceea ce crede, fără să țină cont de circumstanțe.

O persoană mai puțin inteligentă nu se gândește la consecințele pe care le pot aduce cuvintele ei atunci când își exprimă părerea. De exemplu, o fată poate spune prietenei ei că are nasul strâmb, fără să ia în considerare faptul că această observație o poate răni.

Sau poate întreba un cuplu când se apucă de făcut copii, pentru că deja au o vârstă. Din păcate, în astfel de situații ea nu se gândește că poate acel cuplu chiar se chinuie să facă un copil și se luptă cu infertilitate, iar întreba persoane chiar i-a rănit pe interior.

Până la urmă, persoana ar putea sta pur și simplu la o cafea pentru a-și aduce aminte de vremurile bune și să vorbească lucruri generale cu ceilalți oameni, nu să înceapă să spună lucruri incomode pentru ceilalți.

4. Vorba lungă.

Aceasta poate fi caracteristică celor care urmăresc propriile lor obiective, încercând să prezinte circumstanțele într-un anumit fel, să se scoată din anumite situații incomode sau să încerce să obțină ceva. Știți vorba aceea ,,M-a luat cu vorba?”, exact așa sunt și ele.

Astfel, o vorbă lungă ajunge adesea să fie semnul minții mai puțin înțelepte. În acest caz, este recomandat să stai departe de o persoană care vorbește ,,fără rost” și să nu îi spui niciodată secretele tale personale. Cu siguranță nu va fi de încredere.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!