Care sunt beneficiile semințelor de dovleac și cine ar trebui să le mănânce

Care sunt beneficiile semințelor de dovleac și cine ar trebui să le mănânce

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Puțină lume știe că semințele de dovleac sunt o adevărată sursă de vitamine, minerale și aminoacizi de care toată lumea are nevoie. Acestea conțin vitamine B, vitaminele A, C, D, E și K, precum și calciu, seleniu, potasiu, fier, fosfor și magneziu. În plus, aceste semințe sunt bogate în acid de dovleac, care este bogat în zinc.

Haideți să vedem pentru ce boli este necesar să mâncăm semințe de dovleac.

Semințele de dovleac sunt recomandate persoanelor care suferă de diferite tulburări de somn, inclusiv insomnie. Motivul este că acestea conțin un aminoacid valoros cunoscut sub numele de triptofan, care este implicat în formarea serotoninei – „hormonul bunei dispoziții” sau „hormonul plăcerii”.

Datorită acestei substanțe, nivelul de stres din organism este redus, iar somnul este restabilit. Apropo, medicii spun că dacă mănânci semințe de dovleac în combinație cu carbohidrați, triptofanul se absoarbe mult mai repede.

Probleme cu rinichii

Semințele de dovleac sunt un diuretic natural puternic care ajută la curățarea rinichilor, la vindecarea cistitei și colecistitei și la prevenirea dezvoltării pietrelor la rinichi. În plus, semințele de dovleac pot și trebuie utilizate pentru tulburări ale funcției urinare și probleme ale vezicii urinare. Pacienții cu astfel de boli sunt sfătuiți să pregătească un decoct de semințe de dovleac zdrobite și semințe de in și să-l bea în timpul zilei.

Fragilitatea oaselor

După cum știți deja, semințele de dovleac conțin o cantitate mare de zinc, care întărește țesutul osos și previne dezvoltarea osteoporozei. Apropo, zincul este bun nu numai pentru oase, ci și pentru articulații, astfel încât aceste semințe ajută la prevenirea bolilor precum artrita.

Diabet

Zincul, care se găsește în cantități mari în uleiul de dovleac, promovează producția de insulină, normalizează zahărul din sânge, îmbunătățește digestia și scade colesterolul. De aceea, semințele de dovleac sunt incluse în lista produselor recomandate pentru persoanele cu diabet.

Boli ale prostatei

Tot același zinc este necesar pentru a produce hormonul “masculin” testosteron, care normalizează funcția prostatei. Din acest motiv, semințele de dovleac pot fi consumate nu numai pentru prevenire, ci și ca adjuvant în tratamentul prostatitei. Ei bine, cel mai mare efect poate fi atins prin amestecarea semințelor de dovleac cu miere.

Paraziții din intestine

Semințele de dovleac – unul dintre cele mai renumite remedii populare pentru helminti, printre oamenii de rând. Este vorba despre cucurbitină, un aminoacid care se găsește în coaja subțire verde care acoperă fiecare sămânță. Această substanță paralizează paraziții intestinali și promovează excreția rapidă a acestora.

Pentru a pregăti „medicamentul”, trebuie să zdrobiți o mână de semințe de dovleac și întotdeauna cu acea cojiță verde care le acoperă, apoi adăugați puțină apă și miere. Amestecul rezultat se consumă pe stomacul gol, câte o linguriță pe parcursul unei ore. Acest remediu este potrivit pentru adulți și copii de la doi ani.

Rău de mare sau mașină

Dacă sunteți influențați de o călătorie cu mașina sau de o călătorie pe apă, luați cu voi o mână de semințe de dovleac pe drum. Apropo, sunt recomandate și femeilor însărcinate cu toxicoză.

Îmbătrânire

Procesul de îmbătrânire nu este o boală, dar totuși. S-a demonstrat că, calciu, potasiu, fier, sodiu, zinc, fosfor, cupru și mangan, care sunt prezente în semințele de dovleac, normalizează funcția tiroidiană, accelerează regenerarea celulară și ajută la menținerea vederii. Iar acizii grași omega-3 și omega-6 au un efect benefic asupra pielii, părului și unghiilor.

Nu trebuie să mâncați mai mult de 100 g de semințe de dovleac pe zi, iar acestea trebuiesc să fie crude, nu coapte!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!