Care sunt beneficiile grăsimii de bursuc

Care sunt beneficiile grăsimii de bursuc

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Tratarea diferitelor afecțiuni cu ajutorul remediilor naturale a devenit din ce în ce mai practicată în ultimul timp. Natura ne oferă o grămadă de posibilități, cum ar fi plante benefice, grăsimi animale, care au o bogată compoziție de vitamine și minerale. Dacă găsești remediul natural potrivit pentru tine, poți trata anumite boli fără a apela la pastile sau tratamente farmaceutice. În acest articol, ne vom concentra asupra grăsimii de bursuc. Acest remediu este popular de peste 200 de ani.

Grăsimea de bursuc este stratul subcutanat al animalului cu același nume, bogat în vitamine și microelemente. El este cel care ajută bursucul să reziste iernilor reci fără a primi hrană constantă din exterior.

Grăsimea permite animalului să supraviețuiască în condiții dificile, deoarece aceasta are o compoziție specială, iar oamenii au ajuns la această concluzie cu câteva secole în urmă.

Compoziție și proprietăți

Proprietățile medicinale ale grăsimii naturale de bursuc sunt determinate de o compoziție unică, care este bogată în:

  • acizi grași Omega 3, 6 și 9;
  • vitaminele A, K, E, grupa B;
  • acizi organici;
  • niacină;
  • proteine, grăsimi, carbohidrați.

Produsul ameliorează inflamația diferitelor etiologii, are efectul unei comprese de încălzire, hrănește, întărește pielea, reface barierele sale de protecție și îmbunătățește regenerarea țesuturilor. De asemenea, grăsimea de bursuc întărește bine vasele de sânge, normalizează hemoglobina și mărește volumul de sânge în organism.

Utilizarea pe termen lung a medicamentului conform schemei în scopuri medicinale va ajuta la eliminarea colesterolului rău, la reducerea riscului de formare a trombului. Puteți utiliza grăsimea de bursuc pentru vindecarea sistemului pulmonar, pentru a întări sistemul imunitar, a normaliza nivelurile hormonale și a reduce riscul de dezvoltare a cancerului.

Contraindicații și mod de administrare

Există câteva contraindicații pentru tratamentul cu grăsime de bursuc. Aici ține de intoleranța individuală, adică o alergie la anumite componente. O atenție deosebită trebuie acordată persoanelor care au probleme cu schimbul de acid uric. În timpul sarcinii, alăptarea, administrarea de grăsime de bursuc nu este recomandată, nici copiilor sub 3 ani nu li se administrează.

Cel mai ușor mod de a beneficia de proprietățile vindecătoare ale grăsimii de bursuc este prin intermediul suplimentelor alimentare care o conțin.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!