Care este scopul final al omului? – Concluzia lui Sigmund Freud

Care este scopul final al omului? – Concluzia lui Sigmund Freud

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 June 2023 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Oamenii pot avea diferite scopuri. Unii oameni aspiră la pace, în timp ce alții au nevoie de activitate și implicare. În ce anume se manifestă cel mai bine omul și care este scopul său final în viață? Iată câteva opinii interesante.

1. Autorealizarea și fericirea

Nu trebuie confundată cu creativitatea, o carieră de succes și așa mai departe. Viața socială și realizările nu sunt întotdeauna cele dorite – adesea fericirea unei persoane este individuală, dictată de diverse condiții și dorințe personale.

Pentru unii, fericirea înseamnă să cânte într-o operă, în timp ce alții se bucură de nașterea unui copil sau de un simplu loc de muncă, simțindu-se în locul potrivit.

Autorealizarea este despre dezvoltare. Ea aduce bucurie, momente plăcute și luminoase în viață, indiferent de circumstanțele din familia sau locul de muncă al unei persoane.

Găsirea sinelui este principala sarcină a omului. Deoarece fiecare persoană este unică, scopurile vor fi diferite pentru fiecare și căile către autorealizare și fericire vor fi, de asemenea, diferite.

Pentru unii oameni, acesta este domeniul științei, pentru alții este un simplu loc de muncă și fericirea alături de copii, iar alții își găsesc realizarea în dragoste sau în ajutorarea altor oameni. Autorealizarea este, de fapt, calea spre fericire cea mai dorită de aproape toți oamenii. Trebuie doar să o găsim de unii singuri.

2. Faptele bune și iubirea adevărată

Dragostea adevărată este cea mai mare fericire a omului. Dragostea este legată nu numai de relațiile dintre bărbat și femeie și perpetuarea speciei, ci de conceptul de bucurie, lumină și fericire pe care omul îl oferă nu numai celor asemenea lui, ci și animalelor, copiilor și întregului univers.

Dragostea este sentimentul principal în viața omului. Dacă omul nu o realizează, este puțin probabil să devină fericit.

La sfârșitul vieții, atunci când toate obiectivele sunt atinse sau devine evident că ceva important nu a fost realizat, cea mai mare recompensă devine dragostea. Iubirea celor apropiați, recunoștința și un zâmbet fericit al celor cărora le-am făcut bine.

Este atunci când înțelegem că nu ne-am născut în zadar, că am făcut pe cineva măcar un pic mai fericit decât este în realitate și că viața noastră a devenit mult mai interesantă, mai luminoasă și mai plină de viață. Acesta este scopul final și important al vieții pentru aproape orice persoană, de a aduce în jurul nostru cât mai multă lumină și bucurie.

3. Să vezi divinul în lucrurile simple

Fericirea omului constă în capacitatea de a vedea ce este mai bun, semnificativ și divin în fiecare lucru și să lase întreaga lume să aștepte.

4. Realizarea liniștii

Neliniștea este comună tuturor, în special în copilărie. Aceasta este esența omului, însă în unele cazuri scopul său final devine liniștirea, tandrețea și liniștea.

Activitatea intensă ne ajută să creștem, dar pentru a deveni fericiți, avem nevoie de liniște. Doar atunci putem simți bucurie, liniște interioară, dar pentru a atinge liniștea, trebuie să ne realizăm pe noi înșine.

Sigmund Freud este o figură cheie în psihologia modernă, autorul unei metode utilizate activ de psihologi și psihiatri moderni. Iată opinia sa interesantă despre în ce se manifestă scopul final al omului:

„Scopul final al oricărei activități umane este atingerea liniștii.” – Sigmund Freud.

V-a plăcut citația? Dacă da, vă rugăm să vă abonați la canalul nostru, să dați like – mai avem multe lucruri interesante.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!