Care este rolul dezvoltării spirituale și de ce fiecare dintre noi are nevoie de ea

Care este rolul dezvoltării spirituale și de ce fiecare dintre noi are nevoie de ea

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2022 in Dezvoltare PersonalaSuperstitii

Este greu de explicat conceptul de dezvoltare spirituală, deoarece are multe definiții, dar iată semnificațiile de bază ale acestui concept.

Dezvoltarea spirituală înseamnă dezvoltarea adevăratei iubiri necondiționate, a conștientizării, a credinței și a bunătății în suflet. Acesta este momentul în care o persoană se luptă cu indiferența, emoțiile negative și gândurile negative și încearcă să le învingă.

Când o persoană pornește pe calea dezvoltării spirituale, Universul începe să o ajute. Viața însăși devine plină de sens și se schimbă în fața ochilor noștri.

Cel mai important este să atingem elementele de bază ale dezvoltării spirituale:

1. Acceptarea este capacitatea de a te accepta pe tine așa cum ești și de a-i accepta pe ceilalți așa cum sunt. Acceptă tot ce se întâmplă în jurul tău și vei vedea viața cu alți ochi.

2. Conștientizarea înseamnă să trăiești în momentul prezent, adică „aici și acum”. Nu lăsa trecutul să îți influențeze prezentul și nu sta cu griji asupra viitorului. Înțelege acest lucru și gestionează-ți corect gândurile, emoțiile și acțiunile.

3. Credința este atunci când o persoană recunoaște ceva ca fiind adevărat, fără să pună la îndoială existența acelui lucru.

4. Iubirea necondiționată este atunci când iubești totul așa cum este, fără să ceri nimic în schimb și fără să te aștepți la nimic.

5. Echilibrul spiritual este echilibrul, confortul, armonia sufletului, trupului și minții împreună.

În continuare o să vorbim despre dragostea adevărată care, așa cum am menționat, este unul dintre fundamentele dezvoltării spirituale.

Să găsești dragostea adevărată nu este ușor. Aceasta începe să ia amploare atunci când o persoană învață să accepte oamenii din jurul său așa cum sunt. Ca rezultat, acea persoană începe să-i înțeleagă și să-i respecte mai mult pe ceilalți, atât cu bune, cât și cu defecte. Mai mult, învață să înțeleagă sentimentele, interesele și valorile celorlalți, și nu doar ale sale.

Cel mai înalt vârf al spiritualității este înțelegerea că toți suntem unul și același pe acest pământ. Așadar, dacă facem rău altora sau dacă facem lucruri din ciudă, noi înșine vom avea de suferit în final.

În această etapă cea mai înaltă, o persoană spirituală trăiește în armonie cu sine și cu lumea din jurul său. Nu pierde timpul judecându-i pe ceilalți, se cufundă în studiul lui însuși, adică este angajat în auto-dezvoltare, autocunoaștere și auto-îmbunătățire. Aceste 3 componente sunt fundamentul creșterii spirituale și dezvoltării umane.

De unde ar trebui să începi?

În primul rând trebuie să îți regândești viața, să începi prin a te schimba și prin a învinge frica de a face un pas în necunoscut.

Pentru a reuși să te schimbi, va fi nevoie de o cale lungă cu multe încercări, unele chiar dificile și dureroase. Prin intermediul acestor încercări necesare vieții începe adevărata dezvoltare și creștere spirituală. Cu cât treceți peste mai multe obstacole, cu atât dezvoltarea este mai mare, cu atât vei deveni mai puternic și mai înțelept.

Fiecare persoană decide singur dacă vrea să aleagă calea dezvoltării spirituale și să-și schimbe viața sau să rămână acolo unde este și să dea vina pe alții pentru nefericirea sa. Tu ce ai alege?

Astfel, dezvoltarea (expansiunea) conștiinței este direct corelată cu transformarea nevoilor și valorilor dominante ale unei persoane în direcția de la inferior la superior. Conform schemei date, conștiința umană are o cale specifică de dezvoltare de la primul nivel – egocentrism până la nivelul valorilor spirituale:

  1. Nivelul conștiinței spirituale.
  2. Nivelul valorilor universale.
  3. Nivelul valorilor sociale, civice, naționale.
  4. Nivelul valorilor familiei.
  5. Nivelul de limitare egocentrică.

Nivelul spiritual al conștiinței umane se caracterizează prin înțelegerea faptului că Universul este, de asemenea, un singur organism, iar Pământul cu toate creaturile care îl locuiesc este o parte integrantă a acestuia. De aici rezultă atitudinea corespunzătoare față de toate ființele vii ale universului ca față de sine.

Astfel, dezvoltarea conștiinței are o anumită regularitate: de la o unitate inconștientă cu organismul matern prin dezvoltarea spirituală, o persoană ajunge la o unitate conștientă cu Organismul Universului, revenind la punctul de plecare al propriei sale vieți, dar pe un plan calitativ. nou nivel. SL Rubinstein observă pe bună dreptate că „Conștiința omului… este transformată… în conștiința de sine a lumii; lumea devine conștientă de ea însăși prin om”.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!