Care este pericolul tensiunii arteriale scăzute și cum să o creșteți fără cafea

Care este pericolul tensiunii arteriale scăzute și cum să o creșteți fără cafea

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Tensiunea arterială scăzută este la fel de periculoasă ca și tensiunea arterială crescută. Cel mai afectat este creierul deoarece nu primește cantitatea suficientă de oxigen. Și provoacă în continuare diverse efecte secundare, până la accident vascular cerebral. La valori ale tensiunii 10 medicii diagnostichează hipotensiunea arterială.

Hipotensiune și măsuri de prevenire

Caracteristici generale. Boala are următoarele etape:

  • Valoarea tensiunii este de 10 cu 7
  • Valoarea tensiunii este de 9 cu 6
  • Valori de tensiune sub 7 cu 6

Gradul I nu are complicații speciale. Dar persoanele cu o astfel de tensiune ar trebui să fie supuse unui control regulat și să pună capăt obiceiurilor alimentare proaste.

Gradele II și III au consecințe destul de negative. De exemplu, dezvoltarea unei astfel de complicații precum accidentul cerebrovascular.

Pentru mulți oameni, tensiunea arterială anormal de scăzută (hipotensiune arterială) vine și cu amețeli și leșin. În unele cazuri, tensiunea arterială scăzută poate fi fatală.

Factorii tensiunii arteriale scăzute variază de la deshidratare la tulburări medicale / chirurgicale complexe.

Semne la care trebuie să fii atent

Pentru unii, tensiunea arterială scăzută devine un semnal al unei probleme ascunse, mai ales dacă scade brusc sau este însoțită de următoarele simptome:

  • amețeala
  • tremur
  • vedere încețoșată
  • greață
  • oboseală
  • concentrare slabă
  • dezechilibrare.

Hipotensiunea extremă provoacă adesea condiții care pun viața în pericol. Iată simptomele ei:

  • confuzie de conștiință
  • piele rece, lipicioasă, palidă
  • respirație accelerată, superficială
  • puls slab și rapid.

Cauzele hipotensiunii

Tensiunea noastră reprezintă presiunea din artere în timpul fazelor active și calme ale bătăilor inimii.

Tensiunea sistolică. Valoarea superioară a indicatorilor este cantitatea de presiune formată de inimă în procesul de pompare a sângelui prin artere către alte părți ale corpului.

Tensiunea diastolică. Valoarea mai mică din indicatori arată presiunea în artere în repausul inimii între bătăi.

Condiții care pot provoca tensiune arterială scăzută

Afecțiuni medicale care pot scădea tensiunea arterială:

Sarcina. Sistemul circulator se extinde în timpul sarcinii, astfel încât presiunea poate scădea. Revine la nivelul normal după naștere.

Patologie cardiacă. Un număr de boli de inimă pot fi un factor al tensiunii arteriale scăzute. Acestea includ: ritm cardiac foarte scăzut (bradicardie), patologie a valvei cardiace, atac de cord, insuficiență cardiacă.

Tulburări endocrine. Boala tiroidiană, boala Addison, glicemia scăzută și chiar diabetul pot declanșa tensiunea arterială scăzută.

Deshidratare. Această afecțiune poate provoca slăbiciune, amețeli și oboseală. Iar deshidratarea este cauzată de febră, vărsături, diaree prelungită, abuz diuretic și exerciții active.

Pierderi de sânge. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a unei leziuni / sângerări interne. Acest lucru reduce conținutul de sânge din organism, ceea ce provoacă o scădere bruscă a tensiunii.

O infecție. Dacă infecția intră în fluxul sanguin, aceasta poate provoca o scădere a tensiunii arteriale (șoc septic).

Reacție alergică. Poate fi cauzată de alimente, pastile, insecticide. Anafilaxia cauzează dificultăți de respirație, mâncărime, umflarea gâtului și scăderea tensiunii arteriale.

Deficiență de vitamine. Lipsa vitaminelor B-12 și a acidului folic din dietă împiedică formarea de eritrocite în volumul potrivit, provocând o tensiune arterială scăzută.

Cum să creșteți tensiunea arterială fără ajutorul medicului:

1. Mănâncă alimente sărate.

Sardine, murături, o felie de brânză sărată, puțin orez aromat cu sos de soia vor veni în ajutor. Clorura de sodiu (sau sarea) crește tensiunea arterială.

Atenție! Excesul de sare va duce la insuficiență cardiacă, în special la vârstnici.

2. Bea suficientă apă.

Lichidul va adăuga volum în sânge (și presiunea acestuia asupra pereților vasculari) și va elimina posibila deshidratare.

3. Purtați ciorapi elastici.

Ciorapii elastici sunt utilizați în mod obișnuit pentru a reduce umflarea și durerea în vene varicoase. În plus, acest material medical reduce volumul de sânge din extremitățile inferioare. Astfel va crește presiunea din creier.

4. Stați într-o poziție adecvată.

Dacă stați pe scaun, puteți pune picior pe picior. Acest lucru va reduce cantitatea de sânge din picioare și va crește presiunea în vasele principale.

Cum să crești stabil tensiunea arterială natural, fără medicamente

Vă puteți ajuta corpul ajustându-vă stilul de viață. Iată ce recomandă experții pentru persoanele care au tensiunea scăzută:

1. Bea mai multă apă.

2. Minimizează consumul de alcool.

3. Practicați activitatea fizică (cel puțin mersul pe jos). Acest lucru îmbunătățește tonusul vascular.

4. Nu faceți băi fierbinți.

5. Minimizează conținutul de carbohidrați din dietă.

6. Mănâncă porții mici de 4-5 ori pe zi.

Suferiți de tensiune scăzută? Cum vă tratați, în afară de medicamente?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!