Care este cel mai simplu semn pentru un copil că este iubit de părinți? Nu cadouri, ci educația

Care este cel mai simplu semn pentru un copil că este iubit de părinți? Nu cadouri, ci educația

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 January 2024 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Cel mai important semn al iubirii față de copilul tău este simplu. Îl pregătești pentru viața în lumea reală. Într-o lume obișnuită și nu întotdeauna ușoară. Dacă îți iubești copilul și nu-l înconjori cu prea multă admirație pentru tine însuți, îl pregătești pentru viața reală.

Îl înveți nu doar despre bunătate și generozitate, ci și despre prudență rațională. Îi explici că există oameni răi și periculoși.

Îl înveți să aibă grijă de el însuși. Să-și pună cizmele, să-și facă patul, să spele o ceașcă… Și apoi, să-și găsească drumul spre casă, să gătească mâncare, să-și repare hainele… nu asta îl înveți?

Îl înveți să-și păstreze sănătatea. Îi spui să-și spele mâinile și merele, nu-i așa? Îl înveți să se ferească de foc și să fie precaut în apă. Îl înveți să înoate și să se îmbrace cald iarna.

Îl înveți pe copil să comunice cu alți oameni. Să nu fie insistent sau nepoliticos. Să stabilească relații și să facă diferența între oamenii buni și cei care nu sunt chiar atât de buni.

Îl înveți pe copilul tău să trăiască în lumea reală, dacă îl iubești. Și îi explici că drumul vieții nu este pavat cu petale de trandafiri. Există gropi și prăpăstii. Așa este viața.

Și îl înveți cum să se descurce pe copilul tău. Îi oferi educație. Îl ajuți să-și aleagă o profesie. Și îi explici că trebuie să muncească.

Iată cel mai important semn al iubirii adevărate față de copil. Îl pregătești pentru viața reală. Îl dotezi cu tot ce are nevoie pentru călătoria pe drumul vieții.

Cei care nu-și iubesc copilul sunt cei care îi spun toată ziua că este un prinț sau o prințesă, că lumea este făcută doar pentru el iar cei din jur trebuie să-l admire și să-l servească. Sunt acei părinți care nu și-au învățat copilul să-și spele singur ceașca și să-și coasă singur nasturele.

Sunt acei părinți care nu și-au învățat copilul cum să-și construiască relații, făcând eforturi. Și, poate, în adâncul sufletului său, a vrut să păstreze acel “Mowgli”. O persoană nepregătită să trăiască niciodată singură…

Și apoi acel “Mowgli” nefericit se va pierde moral sau fizic, pentru că nu a fost învățat să trăiască în lumea reală și nu i s-au oferit instrumentele necesare pentru viață. Iar alți oameni îl vor evita, îi va fi greu să creeze conexiuni cu cei din jur.

Avem grijă de cei pe care îi iubim. Îi învățăm să trăiască. Le dăm abilități și experiență. Și îi pregătim pentru viața reală. Acesta este cel mai important semn al iubirii adevărate față de copil…Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!