Caracteristicile femeilor care iubesc prea mult – viata ne-a aratat ca atunci cand iubim prea mult, ajungem sa suferim prea mult…

Publicitate

“Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi. “- Gabriel Jose Garcia Marquez

Iata care sunt caracteristicile femeilor care iubesc prea mult:

1.Prin definiţie, provii dintr-o familie dezechilibrată in care nevoile tale emoţionale nu au fost satisfăcute.

2.Pentru că tu insăţi ai primit prea puţină atenţie, incerci să umpli acest gol cu un substitut, devenind femeia care oferă protecţie, mai ales bărbaţilor care par să aibă nevoie de aşa ceva.

3.Intrucat nu ai reuşit să-ţi transformi părinţii (sau doar unul din ei) in personajele tandre, iubitoare, după care ai tanjit atat, reacţionezi cu tot sufletul atunci cand intalneşti acel tip arhicunoscut de bărbat indisponibil emoţional, pe care incerci -ca şi in trecut – să-1 schimbi prin iubirea pe care i-o arăţi.

4.Terorizată de posibilitatea abandonului, faci orice să salvezide la destrămare relaţia cu un bărbat.

5.Aproape nimic nu va fi prea dificil, nu va lua prea mult timp, nu va fi prea costisitor dacă il „ajută” pe bărbatul cu care ai o relaţie.

6.Obişnuită cu lipsa dragostei intr-o relaţie personală, eşti dispusă să aştepţi, să speri şi să iţi dai şi mai mult silinţa să-i faci pe plac.

7.Eşti dispusă să iţi asumi mult mai mult de 50% din responsabilitate, vină şi imputări in orice relaţie.

8.Respectul de sine este extrem de scăzut şi, in forul tău interior, nu crezi că meriţi să fii fericită. Crezi, mai degrabă, că trebuie să lupţi pentru a obţine dreptul la fericire.

9.Pentru că ai a avut parte de o copilărie lipsită de siguranţă, simţi nevoia disperată de a avea controlul asupra bărbaţilor şi relaţiilor tale amoroase. iţi ascunzi acest efort de a controla oamenii şi situaţiile sub masca „ajutorului”.

10.In relaţiile tale, trăieşti mai curand in visul tău despre cum ar putea fi, decat in realitatea situaţiei in care te afli.

11.Eşti dependentă de bărbaţi şi de suferinţa sufletească.

Publicitate

12.Se poate să fii predispusă din punct de vedere emoţional şi, de multe ori, biochimic, la dependenţa de droguri, alcool,şi/sau anumite alimente, mai ales cele care conţin zahăr.

13.Prin atracţia pe care o simţi faţă de persoanele cu probleme care trebuie rezolvate, sau prin implicarea in situaţiide cele mai multe ori haotice, incerte şi chinuitoare din punct de vedere emoţional, eviţi, de fapt, să-ţi indrepţi atenţia spre responsabilitatea faţă de propria ta persoană.

14.S-ar putea să ai o inclinaţie spre stări depresive episodice,pe care incerci să le impiedici prin emoţia pe care ţi-o procură o relaţie instabilă.

15.Nu te simţi atrasă de bărbaţi amabili, echilibraţi, demni deincredere şi interesaţi de persoana ta. Pe aceştia ii consideri„plicticoşi”.Femeile cu acest tip de mască emoţională sunt permanent atrase de bărbaţi care, dintr-un motiv sau altul, sunt indisponibili sau absenţi din punct de vedere emoţional.Dependenţa este o primă cauză a „impotenţei” emoţionale.

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as sti ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune “te iubesc” si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii. – Gabriel Jose Garcia Marquez

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Ce să faci în ziua de Crăciun să-ți meargă bine tot anul!

Publicitate

Din vremuri îndepărtate, tradițiile pe care le împlinim în ziua magică de Crăciun atrag norocul și bucuriile în viața noastră în Noul An. Pentru ca să ne meargă bine în anul 2016, un an marcat de multe provocări, este bine să respectăm tradițiile mai vechi sau mai noi care au purtat noroc multor generații.

Străvechea datină a colindelor este mesagerul belșugului

Datina colindelor se practică dinainte de creștinarea românilor și aceste cântări aveau legătură cu anul agrar, cu recoltele bogate și culesul viilor. Când primim colindători în ziua de Crăciun, pătrunde bucuria, voia bună și sporul în casa și în viața noastră. La masa sărbătorească este de bun augur să ascultăm colinde, cântece ritualice de belșug, de rodire a ogoarelor și de armonie în relațiile interumane.

Să mâncăm pește la micul dejun pentru a fi sprinteni tot anul

Pentru a fi sprinteni ca peștele, în momente decisive din viața noastră în anul ce vine, să mâncăm pește la micul dejun în ziua de Crăciun. Credincioșii care au rostit în dimineața praznicului o rugăciune înainte de micul dejun, apoi au mâncat pește, au reușit să realizeze ceea ce și-au dorit, pe parcursul anului nou, chiar în situații dificile.

Apa norocului risipește necazurile

De multe deceni, în judeţul Argeş (la sate, dar şi în mediul urban), în ziua de Crăciun se practică un ritual care aduce noroc, aşa cum spun credincioşii din aceste localități. În dimineaţa de Crăciun, înainte ca familia să servească micul dejun, gospodina stropeşte toate încăperile locuinţei, cu excepţie camerei de baie, cu o licoare pe care o prepară din vreme. Apa norocoasă se obţine din agheasmă amestecată cu o infuzie în care se adaugă trei plante : mentă, levănţică şi muşcată. În familia în care necazurile au fost numeroase în anul care se încheie, atunci ritualul trebuie să se repete timp de şapte zile.

Caietul ”Bancomat” ne sporește veniturile

Pentru ca sporul casei să nu se risipească, negustorii și oamenii de afaceri împlinesc un ritual : din ziua de Crăciun ei încep să noteze într-un caiet seria banilor cheltuiți în fiecare zi. În timp, s-a constatat că prin acest obicei, gospodarul nu mai face cheltuieli neprogramate și paguba fuge din căminul său.

De Crăciun, să împodobim casa cu flori roșii și coronițe de brad

Prin tradiție, este de bun augur să ne împodobim locuința cu flori roșii (Floarea Crăciunului și Cactusul de Crăciun) și coronițe din ramuri de brad. Aceste vegetale de culoare roșie și verde inspiră membrilor familiei gânduri bune, armonie și păstrează sentimentele de dragoste în familia noastră.

Lumânarea Crăciunului să ardă în ziua praznicului

Să aprindem lumânarea sărbătorească, lumânarea Crăciunului ( o lumânare aurie) în ziua magică de Crăciun și s-o lăsăm să ardă până se stinge singură. Se spune că lumina lumânării de Crăciuni va ocroti căminul nostru timp de un an de pagubă și de resentimente.

Publicitate

Cum va fi vremea în cele patru anotimpuri

Prin tradiție, zilele de 24, 25, 26 și 27 decembrie reprezintă, de fapt, cele patru anotimpuri. Data de 25 decembrie prevestește cum va fi vremea în vara anului 2016, ziua de 24 decembrie anticipează vremea în primăvara care vine; data de 26 decembrie anticipează cum va fi toamna următoare- ploioasă sau secetoasă. De asemenea, în ziua de 27 decembrie vom afla cum va fi vremea în iarna anului viitor.

Cunoscând aceste amănunte, vom ști cum să ne programăm prioritățile pe parcursul anului.

Prima persoană care ne calcă pragul trebuie să fie un bărbat brunet

Din vremuri îndepărtate se știe că este un semn de bun augur pentru tot anul dacă în ziua de Crăciun prima persoană care intră în casa noastră este un bărbat brunet sau șaten. Acest oaspete aduce norocul în casa și în viața noastră. Tradițiile strămoșești ne învață să evităm să primim în casa noastră un bărbat roșcat pentru că tot anul ne vom confrunta cu necazuri cauzate de intrigi și de abuzuri de tot felul. De asemenea, în dimineața de Crăciun, în nici un caz nu e bine ca prima persoană care ne calcă pragul să fie o femeie, pentru că tot anul vom avea necazuri financiare și în căsnicie.

Primul colac să fie împărțit membrilor familiei

În Ajunul Crăciunului să preparăm colaci pe care să-i sfințim la biserică. Pentru a avea bucurii în anul care vine, în ziua de Crăciun să împărțim primul colac între membrii familiei, pentru ca armonia și buna înțelegere să nu plece din casa noastră. De asemenea, frimiturile rămase de la acest colac nu este bine să le aruncăm; trebuie să le punem în mâncarea vitelor și păsărilor din gospodărie. Aceste firimituri au puteri miraculoase și vor ocroti de boli animalele și păsările din gospodăria noastră.

Vâscul și busuiocul la fereastra casei alungă dușmăniile

Pentru a scăpa de resentimentele dușmanilor tot anul care vine, este bine să agățăm buchețele de busuioc și crengi de vâsc la ferestre.

Vasele în care am mâncat la masa sărbătorească se spală a doua zi

Vasele în care am mâncat la masa sărbătorească de Crăciun nu trebuie să le spălăm până a doua zi. Mai mult, apa în care am spălat vesela este bine s- o turnăm în apa de băut a vitelor, pentru a le ocroti de deochi.

Să nu măturăm în ziua de Crăciun

Nu este bine să măturăm și să scoatem gunoiul din casă până a doua zi de Crăciun, pentru a avea parte de spor în munca de fiecare zi. Când ducem gunoiul la ghenă trebuie să spunem: “Nu arunc gunoiul, ci arunc tot ce este rău în viața mea”.

Rugăciunea rostită în noaptea de Crăciun ne împlinește dorințele

De Crăciun, spun bătrânii, se deschide cerul. Persoanele credincioase, ca și oamenii generoși îl văd pe Dumnezeu stând la masă cu îngerii și cu sfinții părinți. Rugați-vă la miezul nopții să vi se împlinească dorințele, iar rugăciunea voastră nu va rămâne fără răspuns.

Publicitate
Alte Articole
Articole