Caracteristicile femeilor care iubesc prea mult – viata ne-a aratat ca atunci cand iubim prea mult, ajungem sa suferim prea mult…

Caracteristicile femeilor care iubesc prea mult – viata ne-a aratat ca atunci cand iubim prea mult, ajungem sa suferim prea mult…

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 November 2018 in Dezvoltare Personala

“Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi. “- Gabriel Jose Garcia Marquez

Iata care sunt caracteristicile femeilor care iubesc prea mult:

1.Prin definiţie, provii dintr-o familie dezechilibrată in care nevoile tale emoţionale nu au fost satisfăcute.

2.Pentru că tu insăţi ai primit prea puţină atenţie, incerci să umpli acest gol cu un substitut, devenind femeia care oferă protecţie, mai ales bărbaţilor care par să aibă nevoie de aşa ceva.

3.Intrucat nu ai reuşit să-ţi transformi părinţii (sau doar unul din ei) in personajele tandre, iubitoare, după care ai tanjit atat, reacţionezi cu tot sufletul atunci cand intalneşti acel tip arhicunoscut de bărbat indisponibil emoţional, pe care incerci -ca şi in trecut – să-1 schimbi prin iubirea pe care i-o arăţi.

4.Terorizată de posibilitatea abandonului, faci orice să salvezide la destrămare relaţia cu un bărbat.

5.Aproape nimic nu va fi prea dificil, nu va lua prea mult timp, nu va fi prea costisitor dacă il „ajută” pe bărbatul cu care ai o relaţie.

6.Obişnuită cu lipsa dragostei intr-o relaţie personală, eşti dispusă să aştepţi, să speri şi să iţi dai şi mai mult silinţa să-i faci pe plac.

7.Eşti dispusă să iţi asumi mult mai mult de 50% din responsabilitate, vină şi imputări in orice relaţie.

8.Respectul de sine este extrem de scăzut şi, in forul tău interior, nu crezi că meriţi să fii fericită. Crezi, mai degrabă, că trebuie să lupţi pentru a obţine dreptul la fericire.

9.Pentru că ai a avut parte de o copilărie lipsită de siguranţă, simţi nevoia disperată de a avea controlul asupra bărbaţilor şi relaţiilor tale amoroase. iţi ascunzi acest efort de a controla oamenii şi situaţiile sub masca „ajutorului”.

10.In relaţiile tale, trăieşti mai curand in visul tău despre cum ar putea fi, decat in realitatea situaţiei in care te afli.

11.Eşti dependentă de bărbaţi şi de suferinţa sufletească.

12.Se poate să fii predispusă din punct de vedere emoţional şi, de multe ori, biochimic, la dependenţa de droguri, alcool,şi/sau anumite alimente, mai ales cele care conţin zahăr.

13.Prin atracţia pe care o simţi faţă de persoanele cu probleme care trebuie rezolvate, sau prin implicarea in situaţiide cele mai multe ori haotice, incerte şi chinuitoare din punct de vedere emoţional, eviţi, de fapt, să-ţi indrepţi atenţia spre responsabilitatea faţă de propria ta persoană.

14.S-ar putea să ai o inclinaţie spre stări depresive episodice,pe care incerci să le impiedici prin emoţia pe care ţi-o procură o relaţie instabilă.

15.Nu te simţi atrasă de bărbaţi amabili, echilibraţi, demni deincredere şi interesaţi de persoana ta. Pe aceştia ii consideri„plicticoşi”.Femeile cu acest tip de mască emoţională sunt permanent atrase de bărbaţi care, dintr-un motiv sau altul, sunt indisponibili sau absenţi din punct de vedere emoţional.Dependenţa este o primă cauză a „impotenţei” emoţionale.

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as sti ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune “te iubesc” si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii. – Gabriel Jose Garcia Marquez

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!