Caracteristicile care definesc o personalitate puternica si cum poti sa-ti intaresti personalitatea

Caracteristicile care definesc o personalitate puternica si cum poti sa-ti intaresti personalitatea

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 January 2019 in Dezvoltare Personala

“Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani, iubeste ca si cum nu ai fost ranit niciodata si danseaza ca si cum nimeni nu te priveste.”

Iata 8 caracteristici care definesc o personalitate puternica, care actioneaza numai dupa propriile reguli si nu depinde de ceilalti:

1. Nu lasi pe toata lumea in viata ta

Iti dai seama cat de volatili pot fi oamenii, din acest motiv ti-ai dezvoltat propria filozofie a prieteniei – a fi singur, dar a comunica cu unii oameni.

Ai un cerc de prieteni in care ai incredere. Dar nu te vei deschide pentru toata lumea. Pentru ca nu consideri necesar sa te inconjori cu oameni falsi.

2. Nu ai nevoie de atentie

Atragi constant atentia asupra ta – istoria nu este despre tine. Dar oricum atragi oameni catre voi, pur si simplu pentru ca esti o persoana deosebita si interesanta.

3. Nu ai nevoie de aprobarea cuiva

Unii oameni fac orice pentru a obtine aprobarea altcuiva. Dar nu si tu. Stii de ce ai nevoie si obtii asta. Lasi aprobarea pentru cei care au nevoie de ea.

4. Urasti prostia si ignoranta

Esti o persoana erudita puternica, gandesti rational si ai opinia ta. Nu toti oamenii sunt asa. Si cu siguranta nu toti iti plac.

5. Nu iti plac discutiile despre nimic

Astfel de conversatii sunt lipsite de sens si plictisitoare si ele necesita timp. Nu vezi sensul conversatiilor stupide despre vreme si incerci sa le eviti.

6. Poti sa asculti

Stii ca multi oameni sunt dornici sa fie auziti si respecti acest lucru. in plus, increderea si cunostintele tale te fac un ascultator mai bun.

7. Urasti justificarile

Nu doar ca eviti sa te justific, dar urasti cand acest lucru este facut de altcineva.

8. Esti neinfricat

Toti avem temeri. Dar numai o persoana puternica este capabila sa le faca fata si sa le depaseasca. Prin urmare, de aici vine concluzia ca nu te temi de nimic.

Vrei sa ai o personalitate puternica? Tine cont de aceste lucruri:

1. Învinge-ți teama de singurătate

Unii oameni se tem să fie singuri. Preferă o companie nepotrivită decât propria companie. Persoanele puternice aleg să fie singure decât să petreacă timp cu oameni cu care nu rezonează. De fapt, ei preferă să aibă timp cu ei înșiși zilnic. In loc să te temi de singurătate, îmbrățișeaz-o ca pe o oportunitate de a te conecta cu sinele tău superior, emoțiile și gândurile tale.

2. Încetează să analizezi trecutul și să te temi de viitor

Trecutul nu mai există. Viitorul urmează să fie creat. Nici regretele și nici îngrijorarea nu pot schimba ceea ce s-a întâmplat sau ceea ce urmează să fie însă te mențin captivă într-o buclă. Persoanele puternice se concentrează asupra momentului prezent și decid ce au făcut pentru a deveni mai bune și a-și îmbunătăți viața.

3. Încetează să crezi că lumea îți datorează ceva

Lumea nu îți datorează nimic. Deși trăim într-o societate, după reguli create de om, totul este liber pentru toată lumea. Ai liber arbitru și este responsabilitatea ta de a-ți crea viața pe care ți-o dorești. Fă lucruri pentru că te împlinesc nu pentru ca alții să le observe.

4. Ai răbdare

Observă natura. Totul are un ritm și se întâmplă la momentul potrivit. Semințele au nevoie de timp să încolțească, floril, să înflorească. Urmează-ți inima și mai devreme sau mai târziu, vei primi și recompensa.

5. Înceteză să încerci să mulțumești pe toată lumea

Găsirea echilibrului în viață înseamnă să știi când să spui da și când nu. Spune da la ce poți și dorești și nu la ce nu poți și nu dorești. Așa procedează persoanele puternice mental.

6. Nu-ți plânge de milă

Fiecare dintre suferă la un un moment dat. Nu compara suferințele tal cu ale altora. Persoanele puternice mental manifestă bunătate față de ceilalți deoarece conștientizează că fiecare dintre noi are o bătălie grea de dus. Așadar, nu îți plânge de milă. Nu te va duce nicăieri.

7. Nu îți pierde energia cu ceea ce nu poți controla

Unele lucruri sunt în afara controlului tău. Dar nu și gândurile, sentimentele și acțiunile tale. Așadar, concentrează-ți atenția asupra lor. Schimbă ceea ce poți. Lasă restul să treacă. Cei pe care nu le puteți lăsa să plece.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!