Capcanele mintii in care cadem fara sa ne dam seama! Modul in care ne folosim creierul il poate transforma in cel mai mare dusman al nostru!

Capcanele mintii in care cadem fara sa ne dam seama! Modul in care ne folosim creierul il poate transforma in cel mai mare dusman al nostru!

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Nimeni în afară de noi înşine nu ne poate elibera minţile.” – Bob Marley

Creierul uman este un mecansim complex, miraculos, dar de multe ori, modul cum îl folosim, îl poate transforma, în cel mai mare duşman.

1. ‘Nu eu sunt, tu eşti.’

De multe ori, mintea ne face să credem că nu suntem fericiţi din cauza a ceva. Din cauza soţului, din cauza părinţilor, sau a altei persoane din viaţa noastră. Aruncăm învinuiri în jur, fără să ne gândim deloc. De fapt, chiar noi înşine suntem cei responsabili pentru vieţile noastre şi nu cei din jur. Trebuie să învăţăm să ne asumăm responsabilitatea pentru sentimentele noastre, pentru situaţia în care suntem. A ne asuma responsabilitatea pentru ceea ce simţim, fără a-i mai învinui pe ceilalţi, este primul pas către fericirea adevărată.

2. Dacă aş fi avut…

Minţile noastre reuşesc să ne păcălească că vom fi fericiţi când vom ajunge într-un anume punct, atunci când vom arăta într-un anume fel, atunci când vom avea un anume job, sau orice altceva.

Nimic nu este mai greşit decât a ne condiţiona fericirea în felul acesta. Da, atunci când atingem anumite ţinte, ne vom simţi fericiţi, dar doar pe moment. Cei care îşi doresc un confort emoţional care să fie de mai lungă durată, trebuie să conştientizeze că dorinţele sunt un şuvoi nesfârşit, pe care nu îl vom opri niciodată şi că nu doar îndeplinirea lor ne va face fericiţi.

3. Îmi plac lucrurile exact aşa cum sunt şi nu vreau să se schimbe niciodată.

A crede aşa ceva este ca şi când ţi-ai da voie în cădere liberă. Viaţa este o călătorie cu schimbări constante. Pe unele le putem controla şi pe altele nu. A rezista schimbărilor sau a încerca să controlezi schimbările care survin în viaţă este auto-distructiv. Din păcate, noi oamenii care ne dorim perfecţiunea, nu suntem echipaţi cu astfel de noţiuni care să ne definească lumea ca ansamblu de transformări. Schimbarea este normală, este naturală. A fi adaptabili este foarte important pentru starea noastră generală de bine.

4. Dacă nu mi s-a întâmplat până acum, nu mi se va întâmpla niciodată.

Minţile noastre sunt descurajate şi deziluzionate chiar atunci când succesul se află după colţ. Perseverenţa este însă, foarte importantă pentru a obţine fericirea. Nu îţi lăsa mintea să te păcălească ca să renunţi! Nu ştii niciodată care sunt darurile zilei de mâine. Poate, pentru a-ţi îndeplini un vis, nu îţi mai trebuie decât o zi.

5. Voi evita lucrurile pe care nu îmi place să le fac.

Minţile noastre încearcă să ne păcălească şi de fiecare dată, încercăm să ocolim lucrurile care sunt mai dificile. Totuşi, chiar practica o demonstrează, acel ceva care cere cea mai multă strădanie, ne oferă şi cea mai mare recompensă, dar şi posibilitatea de a evolua. De ce să amânăm? Procrastinarea, nu ne aduce prea multe beneficii. Este mai bine să „atacăm” cele mai dificile treburi, iar rezolvarea lor ne aduce multe satisfacţii.

6. Lumea este un loc înfricoşător şi mi se poate întâmpla ceva rău.

Minţile noastre ne spun că sunt multe lucruri pe care nu le putem noi controla. Frica este o emoţie puternică pe care creierele noastre o folosesc pentru a lua ceea ce este mai bun din noi. Trebuie să avem încredere în bine şi că nimic rău nu ni se poate întâmpla.

7. Mă voi decide atunci când voi şti sigur ce vreau să fac.

Când ne gândim prea mult asupra fiecărei decizii, te împiedică să evoluezi. Să analizăm riscurile şi avantajele, să facem un plan sunt aspecte importante, dar nimic nu se întâmplă până când nu intrăm cu adevărat în acţiune.

Rareori avem cu adevărat toate detaliile unei probleme, astfel încât să putem să stabilim de la început fiecare pas şi fiecare acţiune pe care o vom întreprinde. Cel mai bine este să nu mai amânăm şi să acţionăm! Iar nici eşecul nu înseamnă sfârşitul lumii. „Fiecare adversitate, fiecare eşec, fiecare durere în piept poartă cu sine un beneficiu egal dacă nu, chiar mai mare.” – Napoleon Hill.

8. Ştiu că ar trebui, dar…

Minţile noastre încearcă să ascundă efectele obiceiurilor negative şi de aceea caută tot felul de scuze. Aceasta este foarte cunoscută mai ales atunci când vine vorba despre probleme de sănătate. De exemplu, aţi auzit de multe ori persoane care spun: „Ştiu că nu ar trebui să mai fumez, dat mă ajută să îmi menţin greutatea”. Dar nu îţi mai lăsa mintea să îţi joace astfel de feste!

9. Visurile devin realitate doar pentru cei care au noroc.

Minţile noastre ne păcălesc uneori că am fi victimele soartei. Ne fac să credem că „nimic bun nu mi se întâmplă”. Ceea ce creierul nostru creditează ca fiind norocul altora, înseamnă de fapt ani de muncă şi pregătire pentru ei. Crezi în visul tău, urmează-l cu toată inima şi vei fi surprins/ă de cât noroc poţi să ai! „Cred cu tărie în noroc şi am descoperit că munca persistentă aduce din ce în ce mai mult.”- Thomas Jefferson

10. Nu pot.

Minţile noastre ne fac să credem că nu vom reuşi niciodată. De exemplu, ai auzit adesea: „Nu voi reuşi să învăţ niciodată să învăţ acest lucru. Sunt prea bătrân.” Sau… „Nu pot să merg în acel loc, nu am destui bani.” Să nu cazi niciodată în această capcană. Suntem plini de potenţial, chiar dacă circumstanţele adaugă un anume grad de dificultate. Dar adevărul e că putem, putem să avem tot ce ne dorim şi să îndeplinim fiecare vis! Henry Ford spunea: „Ceea ce crezi de obicei că poţi sau că nu poţi este de obicei adevărat.”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!