Când simţi că eşti într-o suferinţă îngrozitoare, când viaţa pare cumplită, fă-ţi un ceai şi bea-l din cea mai drăguţă ceaşcă, aşază-te şi gândeşte-te la cele citite aici şi apoi discută puţin cu Dumnezeu

Sună ciudat, dar în vremurile vechi, fiecare zi avea un zeu protector și fiecare zi era protejată de energii misterioase și puteri mistice. Vinerea, era ziua lui Venus și era dedicată iubirii. Lunea era ziua Lunii și a lupilor. Află ce semnificații magice au zilele săptămânii și ce activități sunt favorizate în aceste zile.

Luni – ziua Lunii

Astrologii consideră că lunea este ziua cu cele mai puternice forțe magice. Ei asociază această zi cu lumina mistică a Lunii pline, cu focul, cu noaptea și cu spiritele lupilor. Este ziua în care dorințele cele mai profunde se pot împlini, dar se pot adeveri și superstițiile vechi. Iată ce activități sunt favorizate lunea: Curățenia și ordinea în casă, Schimbarea obiectelor, a mobilei, covoarelor sau altor lucruri pentru a obține mai mult confort; Orice plan, schimbare sau îmbunătățire a regimului alimentar; Lunea este bine să începi o dietă pentru a slăbi; Orice activitate care are legătură cu apa, de la călătoriile pe apă, la relaxarea în piscină.

Marți – ziua lui Marte

Este o zi puternică pentru tot ceea ce ține de activitățile tipic masculine și de sport. Marte este zeul acțiunii, astfel că multe proiecte noi care încep marțea au mai multe șanse de succes. Iată ce semnificații magice această zi. Ce activități sunt favorizate: Orice activitate care necesită forță, putere fizică, mișcare, concentrare și orice activitate sportivă; Întâlnirile în interes de serviciu, cu șefii, colegii sau clienții; Reparațiile, achiziția de sisteme tehnice complexe și orice ține de mașini – unelte.

Miercuri – ziua lui Mercur

Este o zi excelentă pentru comunicare, pentru afaceri, călătorii, negoțuri, negocieri și vizitarea unor locuri noi. Mercur are semnificații magice și transmite o energie pozitivă care te ajută să găsești soluții mai simple la diverse probleme complicate. Activități care au mai mult succes miercuri decât în alte zile Pornește la drum, călătorește, ocupă-te de reparația mașinii; Vânzarea și cumpărarea de diverse obiecte; Negocierile de orice fel, fie la serviciu, fie la piață; Studiile, examenele, proiectele de publicitate, reclamele; Finalizarea unor proiecte complicate și încheierea unor conflicte.

Joi – ziua lui Jupiter, semnificații magice

Este o zi bună pentru noi activități, pentru un hobby, pentru orice acțiune sau plan care îți poate lărgi orizontul. Șansele apar mai des joia și ai mai multe oportunități să obții ceea ce vrei. Energia magică a zilei de joi atrage șansele la care nici nu sperai. Activități favorizate în această zi Toate activitățile spirituale, studiul, rugăciunea, meditația sau diferite forme de relaxare; Întâlnirile oficiale, cu persoane influente, șefi sau persoane cu funcții înalte; Planuri pentru călătorii pe termen lung; Activități de extindere, investiții și negocieri.

Vineri – ziua lui Venus

Venus era zeița iubirii, a frumuseții, a fertilității și a tuturor lucrurilor frumoase. Sub patronajul ei, înfloreau artele, se dezvoltau talente nebănuite, se descopereau sentimentele puternice și profunde. Ce planuri sunt favorizate vinerea Venus favorizează activitățile care au legătură cu arta, estetica, reamenajarea spațiilor și confortul personal; Sunt benefice acum operațiile estetice, schimbările de stil, cumpărarea unei noi garderobe, a unor cosmetice noi; Poți alege o coafură nouă, o altă nuanță de păr, un stil cu totul deosebit care, poate, nu te reprezintă, dar îți va pune în evidență frumusețea; Sunt favorizate petrecerile și aniversările, precum și întâlnirile cu prietenii; Orice proiect sau activitate legată de relația ta de dragoste va avea mai mult succes vinerea.

Sâmbăta – ziua lui Saturn, semnificații magice

Saturn sau Cronos era zeul timpului, unul dintre cei mai mari și mai puternici din panteonul grecesc. Influența lui Saturn este benefică pentru problemele complexe, pentru situațiile conflictuale, pentru divergențele din cuplu și planurile pe termen foarte lung. Ce activități sunt favorizate Sâmbăta are semnificații magice specifice și este ziua în care trebuie să îți analizezi mai bine sufletul și dorințele, speranțele și posibilitățile reale; Este o zi bună să ceri sprijin și sfaturi, să te întâlnești cu părinții sau cu persoane în vârstă de la care ai ceva de învățat; Sâmbăta, verifică tot ceea ce ține de siguranța ta personală, verifică locuința, mașina, banii și economiile pe care le-ai adunat. Este o zi excelentă pentru orice activitate care necesită răbdare, atenție și minuțiozitate.

Duminica – ziua Soarelui

Soarele este energia care pune totul în mișcare, este forța binefăcătoare a luminii care te ajută în orice împrejurare. Duminica a devenit zi sfântă, de închinare și de odihnă în era creștină, dar în vremurile antice avea semnificații magice și era o zi dedicată bucuriei și familiei, precum și activităților spirituale. Ce acțiuni sunt favorizate Planurile personale care îți pot aduce bucurie sau care te ajută să te relaxezi. Duminica este o zi bună pentru planurile de succes; acum este timpul să te gândești ce vei face toată săptămâna pentru a reuși și pentru a realiza ceea ce ți-ai propus. Este o zi excelentă pentru iubire, pentru familie, pentru lucrurile simple care te pot face fericită. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Cea mai cunoscută povestire relatată de părintele Arsenie Boca are menirea să le aducă alinare celor aflaţi în suferinţă. Pilda ceşcuţei de ceai le arată oamenilor ce pot face „dacă viaţa li se pare grea şi sunt loviţi, bătuţi şi împinşi aproape fără milă, când lumea pare că se învârteşte necontrolat şi când simt că se află într-o suferinţă îngrozitoare”.

Părintele Arsenie Boca (1910-1989) este considerat unul dintre marii duhovnici ai românilor. A lăsat posterităţii o moştenire spirituală impresionantă. Una dintre cele mai frumoase vorbe de duh lăsate de fostul preot prigonit de regimul comunist este povestea ceşcuţei de ceai, o pildă menită să le aducă alinare suferinzilor.

„O familie a plecat într-o excursie în Anglia pentru a cumpăra ceva dintr-un frumos magazin de antichităţi, pentru celebrarea celei de a 25-a aniversări de la căsătorie. Şi soţiei şi soţului le plăceau antichităţile şi produsele din argilă, obiecte ceramice, în special ceştile de ceai. Au observat o ceaşcă excepţională şi au întrebat: ‘Putem să vedem ceşcuţa aceea? Nu am văzut niciodată ceva atât de frumos!’.

În timp ce doamna le oferea ceea ce ceruseră, ceşcuţa de ceai a început să vorbească:

– Voi nu puteţi să înţelegeţi. Nu am fost de la început o ceşcuţă de ceai. Cândva, am fost doar un bulgăre de argilă roşie. Stăpânul m-a luat şi m-a rulat, m-a bătut tare, m-a frământat în repetate rânduri, iar eu am strigat: ‘Nu face asta!’, ‘Nu-mi place!’, ‘Lasă-mă în pace!’, dar El a zâmbit doar şi a spus cu blândeţe: ‘Încă nu!’. Apoi, ah! Am fost aşezată pe o roată şi am fost învârtită, învârtită, învârtită. ‘Opreşte! Ameţesc!

O să-mi fie rău!’, am strigat. Dar Stăpânul doar a dat din cap şi a spus, liniştit: ‘Încă nu’. M-a învârtit, m-a frământat şi m-a lovit şi m-a modelat, până a obţinut forma care i-a convenit, iar apoi m-a băgat în cuptor. Niciodată nu am simţit atâta căldură! Am strigat, am bătut şi am izbit uşa… ‘Ajutor! Scoate-mă de-aici!’ Puteam să-L văd printr-o deschizătură şi puteam citi pe buzele Sale, în timp ce clătina din cap dintr-o parte în alta: ‘Încă nu’.

Publicitate

Când mă gândeam că nu voi mai rezista încă un minut, uşa s-a deschis. Cu atenţie, m-a scos afară şi m-a pus pe raft… am început să mă răcoresc. O, mă simţeam atât de bine! ‘Ei, aşa este mult mai bine’, m-am gândit. Dar, după ce m-am răcorit, m-a luat, m-a periat şi m-a colorat peste tot… mirosurile erau oribile. Am crezut că mă sufoc. ‘O, te rog, încetează, încetează!’, am strigat. El doar a dat din cap şi a spus: ‘Încă nu!’ Apoi, deodată m-a pus din nou în cuptor. Numai că acum nu a mai fost ca prima dată. Era de două ori mai fierbinte şi simţeam că mă voi sufoca. L-am rugat. Am insistat. Am strigat. Am plâns… eram convinsă că nu voi scăpa! Eram gata să renunţ. Chiar atunci, uşa s-a deschis şi El m-a scos afară şi, din nou, m-a aşezat pe raft, unde m-am răcorit şi am aşteptat şi am aşteptat, întrebându-mă: ‘Oare ce are de gând să-mi mai facă?’.

O oră mai târziu, mi-a dat o oglindă şi a spus: ‘Acum uită-te la tine!’. Şi m-am uitat. ‘Aceea nu sunt eu; aceea nu pot fi eu… Este frumoasă. Sunt frumoasă!’ El mi-a vorbit blând: ‘Vreau să ţii minte, ştiu că a durut când ai fost rulată, frământată, lovită, învârtită, dar, dacă te-aş fi lăsat singură, te-ai fi uscat. Ştiu că ai ameţit când te-am învârtit pe roată, dar, dacă m-aş fi oprit, te-ai fi desfăcut bucăţele, te-ai fi fărâmiţat.

Ştiu că a durut şi că a fost foarte cald şi neplăcut în cuptor, dar a trebuit să te pun acolo, altfel te-ai fi crăpat. Ştiu că mirosurile nu ţi-au făcut bine când te-am periat şi te-am colorat peste tot, dar, dacă nu aş fi făcut asta, niciodată nu te-ai fi călit cu adevărat. Nu ai fi avut strălucire în viaţă. Dacă nu te-aş fi băgat pentru a doua oară în cuptor, nu ai fi supravieţuit prea mult, fiindcă acea întărire nu ar fi ţinut. Acum eşti un produs finit. Acum eşti ceea ce am avut în minte prima dată când am început să lucrez cu tine’”.

Morala povestirii, așa cum este dezvăluită de duhovnicul Arsenie Boca:

„Dumnezeu ştie ce face cu fiecare dintre noi. EL este Olarul, iar noi suntem argila Lui. El ne va modela, ne va face şi ne va expune la presiunile necesare, pentru a fi lucrări perfecte care să împlinească buna, plăcuta şi sfânta Sa voie. Dacă viaţa pare grea şi eşti lovit, bătut şi împins aproape fără milă; când lumea îţi pare că se învârteşte necontrolat; când simţi că eşti într-o suferinţă îngrozitoare, când viaţa pare cumplită, fă-ţi un ceai şi bea-l din cea mai drăguţă ceaşcă, aşază-te şi gândeşte-te la cele citite aici şi apoi discută puţin cu Olarul”.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Pilde