Când se îndepărtează Îngerii Păzitori de noi, lăsându fără protecție și susținere

Când se îndepărtează Îngerii Păzitori de noi, lăsându fără protecție și susținere

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 August 2023 in CuriozitățiSpiritualitate

Cui altcuiva să-i cerem ajutorul în momentele de disperare, dacă nu Îngerului Păzitor, care ne este dat încă de la naștere, pentru a ne îndruma, a ne consola și a ne proteja?

Cu toate acestea, se întâmplă uneori ca atunci când cerem ajutorul ceresc de nenumărate ori, să nu ne audă. Când neplăcerile încep să ne atace din toate părțile, iar în suflet apare o neliniște profundă, începem să credem că Îngerul Păzitor ne-a părăsit pentru totdeauna.

Dar este oare adevărat? Poate cu adevărat un Înger să-și părăsească definitiv protejatul?

Nu, nu și iar nu! Îngerii nu-și părăsesc niciodată persoana încredințată lor pentru protecție. Ei continuă să aibă grijă și să îi însoțească până pe ultimul drum al sufletului.

Așa cum spunea venerabilul Ioan Kronstadt: “Dacă Îngerii Păzitori nu ne-ar proteja de vicleniile demonilor răi, cât de des am cădea în păcat după păcat, cât de mult ne-ar chinui atunci duhurile rele, bucurându-se de suferința oamenilor. Dacă Îngerii ar părăsi oamenii, viața pe Pământ ar deveni un Iad.”

Dar acest lucru nu înseamnă deloc că un Înger nu poate înlătura participarea și protecția unei persoane. Pentru acest lucru, suntem doar noi înșine de vină, deoarece facem totul pentru a respinge protectorul nostru, pentru a distruge legătura cu el, semănând răul în jurul nostru, săvârșind acțiuni rele, jignind, trădând și fără să simțim nicio remușcare de conștiință.

Dar chiar și fără să săvârșim fapte demne de dezgust, putem pierde sprijinul Îngerului dacă nu ne mai îngrijim de noi înșine și de sufletul nostru, dând frâu liber obiceiurilor proaste, geloziei, poftelor, lăcomiei, devenind dependenți de alcool sau jocuri de noroc.

Îngerii nu tolerează nici mizeria limbajului grosolan. De aceea, se mențin la distanță de iubitorii de vorbe aspre.

Nu, Îngerii nu părăsesc pe cei pe care îi protejează, ei se roagă necontenit pentru sufletele lor păcătoase și suferă nemărginit văzând cum forțele întunericului îi atacă. Dar nu mai pot ajuta sau interveni în favoarea lor

Cu cât avem mai multe astfel de păcate în viața noastră, cu atât legătura cu Păzitorul devine mai subțire, cu atât el se îndepărtează mai mult, lăsându-ne singuri cu necazurile noastre.

Putem readuce Îngerul aproape doar prin pocăință sinceră și întoarcere la virtute.

Conveniți că gândul că Îngerul nevăzut este întotdeauna lângă noi, gata să vină în ajutor în momentele dificile, în sine ne dă putere și liniște sufletului? Deci, merită să lăsăm apărătorul ceresc să se îndepărteze de noi?

Ascultați vocea conștiinței, corectați greșelile, iertați, faceți bine, credeți în Îngerii voștri Păzitori, mulțumiți-le sincer pentru ajutorul și iubirea lor, și nu veți avea niciodată motiv să credeți că “Îngerul Păzitor m-a părăsit.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!