Când o femeie cu sufletul bun este înșelată: 10 lucruri care se schimbă în viața ei

Când o femeie cu sufletul bun este înșelată: 10 lucruri care se schimbă în viața ei

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 February 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Este deosebit de dureros atunci când ești înșelat și folosit de cei pe care îi iubești din tot sufletul, cei pe care îi crezi loiali. Te dezamăgesc mereu, în ciuda faptului că încerci din toată inima să-i ajuți, să se schimbe. Pur și simplu se folosesc bunătatea ta, se joacă cu inima ta.

Iată 10 lucruri care se întâmplă atunci când o femeie cu sufletul este înșelată și folosită:

1. Ea nu mai crede pe nimeni. Pur și simplu nu mai poate.

Se uită acum la lume cu alți ochi complet diferiți, iar privirea ei este întunecată de un loc periculos și incomod, unde oricât de sinceră ar fi, ea va fi rănită și va suferi în continuare. De-a lungul timpului, încetează să mai vadă lucrurile bune la oameni, și dimpotrivă, va începe să observe doar cele mai rele caracteristici.

2. O parte din aceasta – cea mai bună parte – dispare pur și simplu.

Și, deși de multe ori suferea din cauza asta, nu ar fi vrut niciodată să dispară acea bunătate. Dar ce s-a întâmplat nu se mai poate schimba. O parte – cea mai bună – a fost pur și simplu ștearsă din ea. Fără știrea și consimțământul ei.

Nu este vina ei că cealaltă persoană a consumat tot ce a fost mai bun în sufletul ei.

3. Totul se schimbă dramatic.

Nici viața ei, nici lumea din jurul ei – nimic nu va mai fi la fel. Nu va mai putea niciodată să se grăbească să ajute pe cineva la primul apel, fără a analiza mai întâi dacă i se va răspunde cu aceeași atitudine.

Nu va permite niciodată nimănui să se joace cu ea, ca și când ar fi o jucărie drăguță, doar pentru că îi este frică de singurătate. Ea însăși va face față tuturor, și ea însăși va decide cine merită atenția ei și cine nu este altceva decât un trecător.

4. Construiește o adevărată cetate în jurul ei.

Când o fată cu suflet bun este înșelată și folosită mult timp, își pierde cea mai valoroasă calitate – capacitatea de a avea încredere completă în cineva. Este încă dulce și prietenoasă, dar, lăsându-vă să intrați în viața ei, vă va privi neîncrezător toată viața.

5. Nu mai este deschisă față de cei din jur.

Insultele care i-au fost aduse au lăsat o amprentă dureroasă pentru totdeauna. A încercat să șteargă totul, să uite, dar poate fi posibil? Din când în când își amintește câteva momente, regretă că și-a permis să aibă încredere, încearcă să înțeleagă de ce era atât de credulă.

În astfel de momente este mai bine să nu te apropii de ea: bunătatea este înlocuită de sarcasm și orice, chiar și cele mai sincere încercări de a o susține sunt respinse brusc.

6. Nimeni nu mai poate ajunge la inima ei.

Nu contează cât de apropiați se simt oamenii față de ea, nu mai poate avea încredere în nimeni. Un fel de ață din sufletul ei a fost deja ruptă, iar acest lucru nu poate fi schimbat. Își amintește că atunci când a văzut doar ce era mai bun în oameni, nu a adus decât durere.

Acum a decis ferm: acest lucru nu se va mai întâmpla. Prin urmare, deseori lasă în urmă chiar și pe cei care o iubesc cu adevărat.

7. Acum ea este salvatorul ei.

Ea nu mai speră la nimeni și nu se mai bazează pe nimeni. Când se simte rău, nu va cere ajutor. Va încerca să facă față singură, deși nu cu atât de mult succes. Și asta nu este tot: nu își va oferi ajutorul altora, chiar dacă vede că au nevoie de ea. Nu pentru că a devenit insensibilă și fără suflet. Pentru că acum se pune pe ea pe primul loc!

8. Păstrează pentru sine tot ceea ce obișnuia să dea altora.

Înainte oferea totul chiar dacă nu i se cerea. Acum s-a schimbat complet: păstrează toate acestea pentru ea. Face ceea ce îi aduce bucurie ei, nu altcuiva. O ajută (și o va ajuta!) să se vindece.

9. Știe că nu poți face pe toată lumea fericită.

Ce bucurie era pentru ea să vadă ochii fericiți ai altor persoane! Aducerea fericire oamenilor – ce ar putea fi mai frumos? Acum și-a dat seama că toate încercările de „a face toată lumea fericită” nu numai că nu au reușit – au fost, de asemenea, incredibil de epuizante și i-au adus suferință. Oboseala a fost tot ce i-a rămas „în amintirea muncii ei”.

De acum încolo, ea știe că înainte de a încerca să facă pe cineva fericit, trebuie mai întâi să fie ea. Acesta este singurul mod în care funcționează.

10. Și-a dat seama că în lumea noastră au existat întotdeauna, există și vor fi oameni răi.

Faptul că ești cinstit și bun nu este o garanție că lumea va fi la fel în schimb. Destul de des, totul se întâmplă exact invers. Dar acesta nu este un dezastru. Există încă o mulțime de oameni amabili, trebuie doar să înveți să-i vezi și să-i simți. Aceasta este cea mai importantă lecție de viață pe care a învățat-o.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!