Cand iubesti pe cineva, nu iubesti tot timpul exact in acelasi fel, moment de moment…

Cand iubesti pe cineva, nu iubesti tot timpul exact in acelasi fel, moment de moment…

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 March 2019 in Relatii

“În iubire, totul se schimbă,toate devin însemnate:dintr-un nimic se naște un colos.” – Tudor Arghezi

Cand iubesti pe cineva, nu iubesti tot timpul exact in acelasi fel, moment de moment. Este imposibil. Este o minciuna sa pretinzi asa ceva.
Si cu toate astea, cu totii pretindem asa ceva.

Avem asa de putina incredere in desfasurarea si curgerea vietii, in iubire, in relatii. Ingenuchem in fata curgerii si rezistam terorizati. Ne e frica ca iubirea pe care o vrem nu se va mai intoarce niciodata.

Insistam asupra permanentului, asupra duratei, asupra continuitatii; cand singura continuitate posibila in viata este iubirea, este expansiunea, este fluiditatea – in libertate, in sensul in care dansatorii sunt liberi, aproape atingandu-se si cu toate acestea dansand impreuna, in acelasi ritm.

Adevarata securitate nu se gaseste in sentimetul de a avea, de a poseda ceva, nici macar in speranta.

Securitatea in relatii se gaseste nu in a privi inapoi cu noastalgie, la ce a fost, ci traind in prezentul acestei relatii, asa cum este el. Fiindca si relatiile trebuie sa fie precum insulele. Trebuie sa le acceptam asa cum sunt acum, aici, intre aceste limite – insule inconjurate de ape si care sunt continuu vizitate de maree care vin si apoi se retrag.

– Anne Morrow Lindbergh, Darul Marii

Va las mai jos lucrurile pe care le inveti in momentul in care iubesti cu adevarat:

1. Inveti sa ai incredere

Trebuie sa ai incredere in partenerul tau. De ce ti-ai impartasi viata cu cineva cand crezi ca face ceva gresit de fiecare data cand intorci spatele? Daca nu ai incredere in partenerul tau, atunci nu esti intr-o relatie adevarata. Cele mai bune relatii incep cu o incredere profunda si, chiar si atunci cand apar probleme (pentru ca vor aparea), increderea este suficient de puternica pentru a va tine impreuna.

2. Inveti ca iubirea dezvaluie parti pe care nu iti doreai ca nimeni altcineva sa le descopere

Dragostea este vulnerabilitate. Iti darama peretii pe care i-ai construit in jurul tau si te ajuta sa lasi pe cineva sa iti cunoasca sufletul pentru ca stii ca o sa ii placa fiecare parte din tine si ca nu te va judeca.

3. Inveti sa vezi lumea in feluri in care nu ai vazut-o pana acum

Dragostea este acceptare. Incerci lucruri noi, lucruri pe care credeai ca nu le vei incerca niciodata. Iubirea iti va deschide usi, te va ajuta sa vezi lumea cu alti ochi, sa accepti diferentele. Iubirea te face sa fii mai buna, mai grijulie, mai atenta la oamenii din jurul tau.

4. Inveti sa iti recunosti slabiciunile tale

Partenerul tau nu te asteapta sa fii o eroina si sa speram ca nici tu nu astepti asta de la el. Cu totii suntem oameni. Toti avem defecte. Este in regula sa le lasi la iveala. De fapt, pentru a avea o relatie stabila, serioasa, sincera, trebuie sa iti arati si punctele slabe. Partenerul tau va fi mai sensibil la lucrurile care te deranjeaza si te poate ajuta sa depasesti situatiile in care nu esti sigura pe tine.

5. Inveti sa iti pese de cineva atat de mult incat sa te sperii

Dragostea este altruista. Nu este vorba doar de a pune nevoile altcuiva in fata nevoilor tale, este despre sa iti doresti sa faci asta. Este despre sentimentul de apreciere profunda ca aceasta persoana este in viata ta, temandu-te totusi ca intr-o zi poate nu va fi mai langa tine.

6. Inveti sa fii curajoasa

Dragostea te face sa crezi in tine insati. Sa ai incredere ca totul va fi bine. Sa fii curajoasa. Sa faci lucruri la care pana acum doar visai.

7. Inveti sa simti

Dragostea te copleseste cu emotii. Simti ca inima ta se topeste si ca poate exploda oricand. Intr-o clipa simti ca esti cea mai fericita persoana din lume ca mai apoi sa te simti speriata si sa te intrebi ce faci cu viata ta si daca mai esti. Da, iubirea iti permite sa simti cu tot sufletul.

8. Inveti sa te schimbi

Dragostea te schimba. Te provoaca sa faci mai bine, sa fii o persoana mai buna, sa apreciezi mai mult lucrurile din jurul tau. Dragostea iti da aripi. Dragostea te convinge ca lumea chiar este un loc minunat… si te ajuta sa traiesti fiecare clipa ca si cum ar fi ultima.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!