Când cumpărați banane, acordați atenție acestor etichete. Este bine să știți

Când cumpărați banane, acordați atenție acestor etichete. Este bine să știți

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2021 in SanatateSfaturi

Diferite etichete sunt lipite pe bananele vândute în magazine.

Ce înseamnă datele scrise pe etichetele de pe banane? Acestea nu arată doar firma care le exportă, ci și informații despre modul de cultivare a acestora.

Eticheta care are un cod format din 4 cifre, iar primele cifre încep cu numerele 3 sau 4, înseamnă că fructul este cultivat pe principiul agriculturii intensive, folosind îngrășăminte chimice și pesticide. – Acestea sunt de obicei mai ieftine și se găsesc peste tot datorită prețului scăzut.

Eticheta care are un cod format din 5 cifre, iar prima cifră este 9, înseamnă că fructul a fost cultivat în mod obișnuit sau „organic”, nu s-au folosit pesticide, ci doar îngrășăminte organice. – Acestea sunt cele mai sănătoase din punct de vedere al modului de cultivare.

Eticheta care are un cod format din 5 cifre, iar prima cifră este 8, înseamnă că fructul este modificat genetic sau este denumit și (Organisme Modificate Genetic) OMG prescurtat. – Acestea sunt cele mai periculoase pentru consum.

Toate fructele importate din străinătate trebuie să aibă etichete prin care să declare modul în care au fost cultivate, la fel cum sunt si ouăle marcate. Aceasta înseamnă că toate produsele etichetate în acest mod sunt sanitare și sigure de utilizat. Dacă nu există etichetă, înseamnă că produsul nu este certificat, deci poate fi periculos pentru consum.

Ar trebui să acordați întotdeauna atenție acestui mic detaliu pentru a vă proteja atât pe dvs. cât și pe cei dragi de produsele periculoase de calitate slabă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!