„Când albinele nu vor mai fi, va dispărea și omenirea!” Beneficiile consumului de miere pentru sănătatea noastră

„Când albinele nu vor mai fi, va dispărea și omenirea!” Beneficiile consumului de miere pentru sănătatea noastră

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Mierea conține fructoză și glucoză, precum și o cantitate semnificativă de minerale: magneziu, fier, potasiu, calciu, sodiu, clor și sulf. În plus, mierea este bogată în vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, D, E, K, C și caroten. Ar trebui subliniat faptul că, concentrația de nutrienți din miere depinde în mod direct de calitatea polenului și a nectarului.

Proprietățile benefice vor fi regăsite numai în mierea naturală, care nu a fost prelucrată în fabrici și care nu conține zahăr sau impurități. Prin urmare, toate proprietățile benefice ale mierii se păstrează numai în mierea crudă, adică în produsul natural.

Beneficiile consumului de miere:

1. Mierea are proprietăți liniștitoare. Un pahar de apă caldă cu miere va ameliora oboseala și vă va ajuta să adormiți mai ușor.

2. Mierea este un probiotic excelent. Îmbunătățește digestia și restabilește microflora benefică a corpului, deoarece conține mai mult de șase specii de lactobacili și patru specii de bifidobacterii.

Enzimele care fac parte din miere stimulează procesele digestive și îmbunătățesc metabolismul. Proteinele conținute în miere sunt implicate în formarea hormonilor, iar mineralele prezente în acest produs reglează activitatea sistemului nervos.

3. Mierea crește nivelul de energie și oferă putere unei persoane. Datorită prezenței componentei ergogene în miere, eficiența unei persoane în timpul sportului va crește. Nu este de mirare că în timpul Jocurilor Olimpice, participanții au o dietă strictă, care include multă miere naturală.

Nivelul acid-bazic al mierii este de la 3,2 la 4,5 pH, ceea ce vă permite să reglați echilibrul acido-bazic din organism. De asemenea, mierea nu provoacă fermentare în stomac, de aceea este recomandată pentru persoanele care au aciditatea crescută.

Consumul de miere contribuie la îmbunătățirea metabolismului, care, la rândul său, reglează nivelul greutății corporale, îmbunătățește somnul, performanța, reduce starea nervoasă și durerea.

4. Mierea este o sursă indispensabilă de zaharuri naturale (fructoză, glucoză etc.), și este ușor de digerat. Dintre toate alimentele, numai mierea este absorbită de corpul nostru 100%. Mierea ne oferă vitalitate, deoarece corpul o absoarbe fără a depune prea mult efort.

5. Mierea crește imunitatea și ajută sistemul de apărare al organismului. Bogat în antioxidanți, acest produs ajută organismul să facă față diferitelor boli.

6. Mierea este un remediu excelent pentru vindecarea diverselor răni și tăieturi. Mierea activează fagocitoza și fluxul limfatic și crește procesele de regenerare cu acțiune locală pe suprafața plăgii.

Lista cu proprietățile utile și vindecătoare ale mierii nu se termină aici. Mierea capătă, de asemenea, anumite proprietăți de vindecare, în funcție de plantele din care este făcută.

Precauții pentru utilizarea mierii:

În ciuda tuturor acestor proprietăți medicinale, utilizarea mierii are și contraindicații.

1. Este important să știm că mierea poate fi un alergen foarte puternic și, prin urmare, una dintre cele mai importante contraindicații este sensibilitatea individuală la miere și alergiile la produsele apicole. Persoanele care sunt predispuse la alergii ar trebui să consume miere în cantități cât mai mici, iar înainte de a o consuma ar trebui să consulte un medic.

2. Persoanele care suferă de diabet zaharat trebuie să consume mierea cu mare atenție, iar înainte de a o consuma este necesar să se consulte cu endocrinologul.

3. Mierea nu este recomandată copiilor cu vârsta sub 2 ani pentru a evita posibilele reacții alergice. Mierea conține, de asemenea, o cantitate mare de substanțe nutritive, oligoelemente și enzime pe care sistemul digestiv al copiilor la această vârstă nu le poate absorbi încă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!