Bunicii devin îngerii noștri păzitori

Bunicii devin îngerii noștri păzitori

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 February 2021 in De SufletLecții de viață

Fiecare dintre noi are în ceruri propriii îngeri păzitori. Nu, nu sunt deloc îngerii cu aripi care sunt descriși în imaginile bisericii. Acestea sunt bunicile și bunicii noștri care au plecat în cer. Ei trăiesc atâta timp cât ne amintim de ei. Și ar trebui să-i pomenim de fiecare dată când avem ocazia!

Să știți că în fiecare minut mai multe perechi de ochi vă privesc din cer, și își fac griji și vă protejează de rele.

Așa cum bunicii noștri sunt sortiți să ne vadă, pe măsură ce creștem, noi, din păcate, suntem sortiți să îi vedem părăsindu-ne pentru totdeauna. Moartea lor este prima lovitură dureroasă pentru copil.

Există o legătură delicată specială între nepoți și bunici, iar aceasta este puțin mai diferită decât cea cu mama și tata. Bunicii și bunicile ne-au răsfățat cel mai adesea, s-au bucurat de venirea noastră pe lume și au prețuit fiecare moment alături de noi, chiar și atunci când făceam rele.

Iar când această legătură puternică se prăbușește, copilul simte o pierdere imensă. Este încă dificil pentru el să înțeleagă motivele și inevitabilitatea pierderii. Prima ruptură puternică din viața unui copil este despărțirea de bunici… aceasta o pregătește pe următoarea, și mai dureroasă – despărțirea de părinți.

Sarcina mamei și a tatălui este de a explica copilului de ce sa întâmplat totul. Fără evitare, acest lucru este important! Arma ta principală împotriva depresiei unui copil este adevărul. Și vă rog să nu menționați religia în această conversație.

Nu confunda mintea deja uluită a copilului. Explicați-i copilului că moartea este inevitabilă și că va lua în cele din urmă pe toată lumea. Poate că nu va crede imediat, dar în timp el te va înțelege.

Odată cu vârsta, refuzăm să credem că bunicii nu vor fi întotdeauna alături de noi în viață.

Viața lor veșnică rămâne în memoria noastră. Amintiți-vă câte lucruri interesante v-au spus, cum v-au învățat, cum v-au povestit din experiențele și amintirile lor. Ne-au învățat să fim noi înșine. Suntem oglinda sufletului lor. Atâta timp cât suntem în viață, și bunicii sunt în viață. Acesta este un fel special de dragoste …

Îți amintești bunicii tăi? Ce amintire îți apare mai întâi când te gândești la ei?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!