Bunătatea este unul dintre principalele semne ale inteligenței: de aceea oamenii buni sunt atât de speciali

Bunătatea este unul dintre principalele semne ale inteligenței: de aceea oamenii buni sunt atât de speciali

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

Mulți oameni consideră bunătatea o calitate care îi face pe oameni mai prietenoși, atenți, blânzi și grijulii. Cu toate acestea, din păcate, doar câțiva o asociază cu nivelul de inteligență.

Concepții greșite despre bunătate

Din păcate, mulți oameni tind să considere în mod eronat bunătatea ca o manifestare a slăbiciunii și prostiei. Ei nu cred că poți fi și bun și inteligent și, prin urmare, greșesc foarte mult. Există mai multe concepții greșite despre bunătate în societate.

Unii oameni susțin că o persoană bună este slabă, că nu poate respinge manipulatorii, că îi este frică să spună „nu”, că este de acord cu toți cei din jur. Dar nu este nimic mai departe de adevăr.

De fapt, oamenii buni au un nivel ridicat de empatie și își dau seama când cineva încearcă doar să îi manipuleze, astfel încearcă să stea departe de compania persoanelor toxice. În plus, au propria lor opinie rezonabilă, pe care nu le este frică să o împărtășească cu ceilalți, făcând acest lucru foarte subtil.

Bunătatea este o formă de inteligență

Gândește-te la cei mai buni și mai altruiști oameni pe care îi cunoști. Sunt sigur că toți au mintea deschisă și dorința de a învăța în mod constant ceva nou. Inteligența și bunătatea au o legătură strânsă. Cu cât o persoană este mai amabilă, cu atât este mai inteligentă.

Există un stereotip de lungă durată conform căruia indivizii extrem de inteligenți sunt egoiști, incapabili să stabilească o legătură emoțională cu alte persoane. Cu toate acestea, studiile au arătat că acest lucru nu este adevărat. Se pare că există o relație directă între inteligență și compasiune.

Legătura dintre inteligență și bunătate / compasiune

Pentru a studia această relație, o echipă de oameni de știință a folosit datele dintr-un sondaj realizat la 590 de studenți. În studiul lor, au folosit Scala Empatiei Jefferson (SEJ) și rezultatele unui studiu clinic obiectiv structurat (SCOS). Sa dovedit că există într-adevăr o legătură directă între evaluările SEJ și SCOS. Și acesta este doar un exemplu, sau mai bine zis, o dovadă că empatia și intelectul nu sunt lucruri opuse, ci strâns legate.

Bunătatea este baza pentru un creier sănătos

Potrivit neurobiologului Richard Davidson, „bunătatea este baza pentru un creier sănătos”. Da, un profesor de psihologie și psihiatrie spune: a fi amabil înseamnă că te gândești nu numai la tine, ci și la alte persoane. Inteligența implică nevoia de a dobândi constant cunoștințe și de a învăța noi abilități, dar dacă nu le poți aplica în viața ta de zi cu zi, devine o problemă.

Este foarte ușor să fii nepoliticos, deoarece nu necesită niciun efort în plus. Să fii o persoană bună, mai ales atunci când oamenii nu apreciază asta, este destul de dificil, dar denotă o inteligență desăvârșită.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!