„Așa cum întunericul nu poate alunga întunericul, ura nu poate învinge ura. Acest lucru este posibil numai prin bunătate. ”- Martin Luther King Jr.
Chiar dacă o cale este ușoară la început, ea poate deveni destul de grea în timp. Deci, când cineva te enervează sau te rănește, nu răspunde imediat, deoarece s-ar putea să spui lucruri pe care le vei regreta mai târziu, așteaptă câteva secunde să te calmezi înainte de a răspunde.
Găsește o modalitate de a rezolva conflictul cu bunătate, deoarece ura nu va face decât să o înrăutățească. Demonstrează că ești mai presus decât cealaltă persoană și nu-i răspunde cu aceeași monedă.
Desigur, nimeni nu ar trebui să suporte răutățile altora, pentru că la un moment dat oricine ar putea ceda nervos. Bunătatea nu se referă la a permite altora să spună ce vor, ci la modul prin care le răspunzi.
Poate că de-a lungul anilor ai permis lumii să spună ce voia despre tine, poate că pe multe dintre aceste persoane le iubeai cu toată inima, așa că nu ai știut cum să reacționezi la acele vorbe, dar știi sigur că te-a durut.
Cel mai bun mod de soluționare a conflictelor este următorul: să nu răspunzi cu aceeași monedă, să nu dai dovadă de ură și să nu bagi lemne pe foc. Lasă-i să vorbească, ignoră-i, acest tratament îi va frustra foarte tare. Ei vor realiza că vorbele lor nu au niciun efect asupra ta și se vor opri în cele din urmă. Da, este posibil.
De asemenea, o altă metodă bună de a răspunde răutăților este discutarea problemei. Încearcă să întrebi persoana respectivă ce o deranjează, de ce vorbește așa, cu ce ești tu vinovat, care sunt motivele pentru care s-a enervat. Poate că discutarea situației va face persoana să realizeze că de fapt a greșit. Dacă vezi că nu ai cu cine discuta și persoana respectivă continuă să vorbească urât, atunci cel mai bine este să pleci.
Vreau să spun acest lucru: oamenii amabili sunt amabili dintr-un motiv. chiar dacă în unele situații să fii amabil este un lucru dificil, dureros și epuizant, la nivel personal aduce o satisfacție enormă.
Ca să fii bun trebuie să fii puternic. Poate uneori vei avea impresia că ești singurul care încearcă să iubească pe cineva. Chiar dacă ajung să te rănească, vei fi gata să le arăți oamenilor cum arată dragostea adevărată.
De regulă, alții te fac să suferi, pentru că ei înșiși nu cred că sunt demni de dragoste. Ei te îndepărtează, dar cu ajutorul respectului și iubirii tale, chiar și de la distanță, îi poți face să-și dea seama de propria lor valoare.
Doar pentru că ești bun, nu înseamnă că trebuie să le satisfaci toate nevoile celor din jur. De asemenea, nu înseamnă că trebuie să suporți oameni toxici în viața ta. În acest caz trebuie să pleci fără să te uiți în urmă.
Alegerea bunătății, a maturității și a iubirii te face să fii cine ești. Iar alegerea lor în momentele de suferință este mult mai dificilă decât simpla jignire a cuiva.
Instinctiv, ne vine să rănim oamenii la fel de mult cum ne rănesc și ei pe noi. O persoană nu este obișnuită să ierte și să plece. Dar, oricât de dificil ar părea, această alegere îți va aduce pacea interioară.
De ce privim răzbunarea sau umilirea celeilalte persoane în timpul unei certe ca pe o forță care ne ajută să ne simțim mai bine? Dezvoltarea negativă a unei situații conflictuale ne demonstrează cumva superioritatea sau corectitudinea? Dacă într-adevăr ai dreptate într-o ceartă, atunci nu este nevoie să o demonstrezi. Atâta timp cât tu știi că ai dreptate, știi cine ești și cât valorezi, vei fii împăcat cu tine.
În momentul în care devenim adulți, aproape că nu mai există bunătate în noi. Bunătatea nu este o trăsătură de caracter pe care o poți cultiva pentru distracție. Este un stil de viață pe care trebuie să-l alegi în mod conștient în fiecare zi.
Bunătatea îți va aduce frustrare, furie și chiar goliciune interioară. Dar o alegem pentru că lumea are nevoie de echilibru și există deja suficientă ură în jur. O alegem pentru că ne umple sufletele de satisfacție. Pentru că știm cum este să primești contrariul. Alegem bunătatea pentru că iubim provocările.
Fii bun indiferent de circumstanțe.