“Bucurati-vă de ceea ce aveţi” – Cum sa ai grija de sufletul tau in aceste vremuri moderne cand celor din jur nu le mai pasa

“Bucurati-vă de ceea ce aveţi” – Cum sa ai grija de sufletul tau in aceste vremuri moderne cand celor din jur nu le mai pasa

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 June 2018 in De Suflet

Este normal sa te respingi sau sa iti pedepsesti sufletul cand ai fost respins de altii. Cand te simti dezamagit de felul in care esti tratata de membrii familiei si de oamenii din jurul tau, este timpul sa incerci sa ai o grija deosebita pentru tine. Ce faci pentru a avea grija de sufletul tau? Ce faci pentru a te proteja? Gaseste un mod sanatos de a iti exprima durerea.

Fiecare persoana trebuie sa se accepte, sa se pretuiasca si sa se trateze cu aceeasi grija cu care ar trata pe cineva pe care il iubeste.

Iata cateva inspiratii pentru a incepe drumul catre propria iubire:

1. In loc sa spui ca nu meriti cand primesti un compliment, spune “Multumesc”.

2. Incee ziua cu o rutina de dimineata.

3. Fa o schimbare sanatoasa in fiecare saptamana – de exemplu, consuma o leguma la fiecare masa, bea un pahar de apa suplimentar sau ia scarile in locul liftului. Curand, aceste alegeri mici vor deveni obiceiuri.

4. Fa o plimbare – sau alearga – in cea mai frumoasa zona naturala pe care o gasesti.

5. Danseaza pe melodia ta preferata.

6. Scapa de stres cu exercitii de respiratie.

7. Incepe un jurnal de recunostinta. O data pe zi, scrie 10 lucruri – mari sau mici – pentru care esti recunoscatoare.

8. Vorbeste cu o persoana straina (pe care, in mod obisnuit, ai incerca sa o eviti).

9. Din cand in cand, fa-ti o surpriza; cumpara-ti o geanta pe care ti-o doresti, mergi la restaurantul tau preferat, programeaza o zi de spa.

10. Fa ordine in camera, in dressing. Ordonandu-ti spatiul in care locuiesti iti ordonezi si gandurile din minte.

11. Asculta ce iti spun gandurile tale.

12. 10 minute pe zi alege sa te relaxezi, sa zambesti, sa faci ceva care sa te relaxeze.

13. Fa un lucru frumos pentru o persoana straina.

14. Pune bazele unei traditii distractive saptamanale pentru a te conecta cu prietenii tai – exemplu: miercurea purtam roz!

14. Iesi la plimbari lungi pe ploaie/ vant/ ninsoare.

15. Gaseste cateva afirmatii pozitive care ti se potrivesc. Practica-le in fiecare dimineata. Acestea sunt vitaminele tale mentale, oferindu-ti ganduri suplimentare pozitive de care ai nevoie pentru a echilibra barajul evenimentelor si gandurile negative pe care le experimentezi zilnic.

16. Nu urmari pe retelele de socializare persoanele pe care nu le cunosti bine.

17. Ia-ti o geaca pufoasa, mergi in parc si asaza-te pe o banca. Priveste cum trece lumea.

18. Angajeaza-te intr-o detoxifiere digitala. De exemplu, seara dupa 20:00 refuza sa mai folosesti telefonul, laptopul, televizorul. Doar relaxeaza-te!

19. Fa-ti timp pentru o scurta meditatie in fiecare dimineata. O practica simpla de 10 minute poate face o mare diferenta.

20. Scrie o lista de lucruri cu adevarat placute pe care ti le-au spus oamenii. Citeste-o cand te simti trista.

Bucurati-vă de ceea ce aveţi

Intr-un mic orasel traia o femeie cu cei doi feciori ai ei. Unul dintre feciori era negustor de umbrele iar celalalt îsi câstiga existenta vânzând sandale.

Aceasta femeie era mai mereu trista. Vazând-o mereu în aceasta stare de tristete, un om a întrebat-o:

– Ce te supăra, femeie? Ce necaz îti chinuie sufletul?

Femeia îi răspunse:

– Vezi dumneata, acum plouă. Unul din feciorii mei trăieste din vânzarea de sandale. Din cauza vremii afacerea lui are de suferit. Cum sa nu fiu necajita?

Peste câteva zile soarele îsi facu simtita prezenta în micul orasel dar mai putin în inima femeii caci ea tot trista si abatuta era. Nedumerit acum, omul o întreba din nou:

– Acum e soare, nu asta asteptai? Feciorul tau are acum o afacere prospera vânzând sandale, de ce esti în continuare suparata?
Femeia îi raspunse:

– Ooo, vezi dumneata, celalalt fecior al meu vinde umbrele. Cine cumpara umbrele pe vremea asta însorita? Întelegi acum de ce sunt trista?

– Sunt si mai nedumerit acum, raspunse omul. Din câte mi-ai vorbit despre feciorii tai, eu înteleg ca tu ar trebui sa fii mereu o mama fericita. Când ploua, feciorul tau care vinde umbrele prospera iar când e soare celalalt fecior al tau vinde sandale.”

De cate ori in cursul unei zile nu protestam? Protestam ba ca e prea cald, ba ca e prea frig. Nimic nu ne multumeste si in vanatoarea noastra de ocazii de a fi nemultumiti si a arata asta, pierdem oportunitati si motive de a profita de darurile pe care “acum” ni le aduce.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!