Bucura-te pentru ceea ce ai sau esti! Dacă ai adăpost, hrană, apă potabilă curată, acestea sunt daruri. Binecuvântări adevărate. Nu un drept. E la fel de simplu ca schimbarea gândurilor tale. Schimbați-vă gândurile și veți schimba lumea.

Bucura-te pentru ceea ce ai sau esti! Dacă ai adăpost, hrană, apă potabilă curată, acestea sunt daruri. Binecuvântări adevărate. Nu un drept. E la fel de simplu ca schimbarea gândurilor tale. Schimbați-vă gândurile și veți schimba lumea.

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 April 2020 in De Suflet

Mulți dintre noi sunt disperați să fie fericiți. Caută un lucru să umple acel gol, acea senzație de lipsă, care ne dă o „foame” pentru mai mult.

Mai mulți bani, mai multe haine, mai multe alimente, mai multă recunoaștere, mai multă iubire, mai mult timp. Atunci când, în realitate, ceea ce avem în acest moment este suficient. Ești destul.

Căutarea fericirii este un demers cu adevărat trist și nefericit când nu reușim să realizăm că fericirea nu este ceva ce vom cumpăra, ci este ceva la care se poate ajunge în fiecare zi. Ceva ce ar trebui să ne prețuim, indiferent de circumstanțele noastre. Totul se reduce la modul în care privim lumea noastră.

Cel mai rapid mod de a găsi adevărata fericire, pace și mulțumire, se află în puterea recunoștinței.

Dar nu este vorba doar despre a fi recunoscător pentru tot binele din viața ta. Pentru a fi cu adevărat recunoscător trebuie să fii, de asemenea, recunoscător și pentru situațiile în care ești jos, ori situațiile provocatoare din viata ta.

“Cultivați obiceiul de a fi recunoscător pentru orice lucru bun care vine la voi și să mulțumiți continuu. Și pentru că toate lucrurile au contribuit la dezvoltarea voastră, ar trebui să fiți recunoscător pentru toate lucrurile din viața voastră “- Ralph Waldo Emerson

Într-adevăr nu îți ia mult timp sau efort pentru a începe cultivarea unei vieți în care să fii recunoscător. Trebuie doar să începi. Iată șase moduri prin care ne putem arăta recunoștința noastră în fiecare zi:

1. Țineți un jurnal al recunoștinței

Astfel se vor consolida gânduri pozitive, care ajută la trecerea creierului de la tendința naturală de a se concentra asupra lucrurilor negative spre cele pozitive.

2. Asigurați-vă timp pentru a petrece cu oameni care contează cu adevărat pentru voi

Și arată-le cât de mult înseamnă pentru tine! Arătând recunoștință pentru alții, și spunându-le cât de mult îi prețuiți te va face sa te simți bine!

3. Realizează în fiecare zi o sesiune de recunoștință

Pur și simplu ia-ți câteva minute în fiecare zi pentru a mulțumi pentru orice sau oricine ești recunoscător. Poți să stai liniștit cu ochii închiși, să-i vizualizezi pe toti cei cărora le ești recunoscător și să le mulțumești. Acest act, singur, poate face o diferență imensă în starea ta de bine.

4. Fii politicos cu ceilalți

Spune „te rog” sau „multumesc”, ajută alte persoane făcând gesturi mici. Ajută o persoană în vârstă să-și care bagajul de exemplu sau deschide ușa unei persoane poftind-o politicos să intre inaintea ta. Aceste mici gesturi de bunătate nu-i va ajuta doar pe ceilalți, ci te va face și pe tine să te șimți mai bine.

5. Bucură-te de lucrurile mici

Simplul act de a încetini puțin din continua ta agitație și a te bucura de lucrurile mici din viață pot avea un impact enorm pentru starea ta de spirit! Savurați mirosul de cafea un pic mai mult timp, stați jos în timp ce mâncați masa de prânz și bucurați-vă întradevăr de ceea ce mănâncați. Dă-ți voie zi de zi să găsești bucăți mici de fericire și bucurie. Toate acestea se adună!

6. Privește binecuvântările din viața ta ca ceea ce sunt, binecuvântări

În loc să privești lucrurile din viața ta ca și când ți s-ar cuveni, privește-le ca pe niște cadouri și fii recunoscător pentru că sunt în viața ta.

Dacă ai adăpost, hrană, apă potabilă curată, acestea sunt daruri. Binecuvântări adevărate. Nu un drept. E la fel de simplu ca schimbarea gândurilor tale. Schimbați-vă gândurile și veți schimba lumea.

După cum puteți vedea, cultivarea recunoștinței nu necesită schimbarea stilului de viață. Pur și simplu, începând cu una sau două din aceste sugestii poți crește bunăstarea și fericirea ta foarte mult.

Tu cum cultivi recunoștința în fiecare zi?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!