Bucura-te de prezent cat mai mult, trecutul nu-l mai poti intoarce iar viitorul nu stii daca mai vine…

Sandu Cătinean este un țărat din Ardeal, mai exact din Bonțida, județul Cluj. El a scris o poezie care a devenit virală pe internet. Unii cred că cuvintele lui sunt o scânteie care ar putea reaprinde speranța românilor, pe când alții spun că ar trebui citită măcar o dată pe săptămână în Parlament. Iată ce a scris el:

"Ne-ați vândut către streini"

Strofa 1 „Acuma că ne-ați despuiat și ne-ați vândut către streini iar Țara noastră-ați confiscat și ne tratați ca și pe câini acuma vreau să spun ce simt când văd că nu vă săturați și din stăpâni ai Țării-acestea la Occident suntem argați ! Strofa 2 Ficioarele ne-au fost icoane ce le-nrămam de sărbători iar voi ni le-ați făcut cadâne prin case pline de orori ; feciorii dragi și nalți ca brazii acum sunt vite de povară și robotesc prin lumea largă de parcă nu au loc în Țară ; Strofa 3 Femeile ne stau ciopor și-s duse în Apus drept sclave iar peste câmp scaieții goi hrănesc doar vitele bolnave ; iar noi, țărani din tată-n fiu, care hrăneam cândva popoare privim la lună uneori, neputincioși, cum Ţara moare… Strofa 4 Iar voi ?…tot voi veniți la sate, din patru-n patru ani smeriți și ne priviți cu milă mare, dar pentru voturi ne mințiți și ne promiteți mângâiere și viață plină de huzur dar după ce luați puterea, de-ai noști țărani, vă doare-n cur… Strofa 5 Decât al Țării grâu curat să-l plămădim în pâine caldă mai bine adunați arginți, iar Țara poate să și ardă… iar hrana ne-o aduc streinii în vase bine ambalate şi din avutul nostru dacic, aceștia și-au făcut palate… Strofa 6 Iar noi răbdăm și ne hrănim, cu guma lor de mestecat că se topeau de ciudă toți, când noi mâncam doar grâu curat… și ne-nțolesc cu haine scumpe ce stau pe noi ca pe strigoi mai bine am muri-n țărână, cum am venit pe lume…goi !… Strofa 7 Că umiliți suntem acuma de parcă noi suntem streini iar Țara asta-I raiul vostru, aleși nemernici și haini… Iar voi copii din mame reci și tați ce nu v-au alintat voi nu vedeți cum arde Țara, că nu mai e nici de furat ?… Strofa 8 Că ne-ați furat tot ce-am avut și ce-am muncit de generații și din țărani și oameni demni, suntem mai rău decât argații… Acum că ne-a ajuns cuțitul, din rărunchi și pân la gât Eu, țăran și fiu din țarini, vă voi spune doar atât : Strofa 9 Dați-ne ”napoi argintul, aurul și ce-ți furat și ne-om face noi ”palatul” pe un vârf de deal curat dați-ne ”napoi trecutul și țărani ce-ați îngropat și ne-om face iarăși viața, chiar de n-om avea ”palat” dați-ne iar demnitatea de-a fi cei ce-am fost cândva și plecați în lumea largă … că noi nu v-om căuta…” Autor text : Sandu Cătinean Voi ce parere aveti dragi romani despre cuvintele acestui om? Cum vedeti voi tara noastra, tot ce se intampla, poate multi ati trecut prin vremuri si mai grele, credeti ca era mai bine inainte? Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
Publicitate

“Iubesti viata? Atunci nu risipi ca un nesabuit timpul, caci din timp este facuta viata!” – Benjamin Franklin

Foarte multi oameni realizeaza,pe zi ce trece,faptul ca traim vremuri speciale.Incepem sa simtim din ce in ce mai mult influenta unor energii benefice care influenteaza Pamantul in aceste momente.Aceste energii vin din planuri superioare si fac mai usor efortul tau de a-ti asculta sufletul.Poti experimenta acest ajutor sub forma unor dorinte de a-ti simplifica viata,de a trai in liniste,de a te bucura mai mult de natura, de a o lua mai incet si de a elibera lucrurile din viata ta care nu-si mai au locul acolo.

Poti simti nevoia sa incepi lucruri noi,sa adopti directii cu totul noi in viata si sa faci schimbari radicale.Poti simti nevoia sa te muti in alta casa,intr-un alt oras,sa faci lucruri pe care nu le-ai mai facut,sau sa fii mai flexibil in viata de zi cu zi.Sa te debarasezi de lucrurile care te impiedica sa traiesti spontan,liber si cu bucurie permanenta in suflet.

Daca nu suntem inca sensibili la aceste energii de frecventa superioara si nu facem alegeri constiente in fiecare moment,prin care sa ne plasam pe un plan superior de existenta,aceste energii pot crea turbulente in viata noastra.Insa, pe masura ce integram aceste energii in existenta noastra,putem incepe sa ne transformam radical viata,sa traim la un nivel superior de constienta,sa cream oportunitai nebanuite si sa ne folosim cu succes intuitia.

Daca de-abia ai pornit pe calea cresterii spirituale si nu esti constient inca de existenta energiilor subtile,pur si simplu fii atent la sentimentul de urgenta interioara pe care il ai,la dorintele sufletului si la vocea interioara care iti poate sugera directii sau actiuni noi.Gaseste o cale de a-ti asculta mesajele interioare pe aceasta cale.

Publicitate

O metoda foarte buna de a ne deschide receptivitatea catre un nivel energetic superior este sa ne deschidem sufletul.Pe masura ce extindem energia sufletului,vom receptiona mai usor ceea ce vrea intuitia sa ne spuna si vom putea primi ghidare de la sufletul nostru.Sufletul ne poate conecta cu energiile inalte pe care le putem aduce apoi in viata noastra zilnica si le putem integra ca perspective noi,ca energie a dragostei,si ca un sentiment deosebit legat de scopul sufletului tau.

Daca inca nu ai acordat atentie viziunilor tale interioare si nu ai actionat asupra lor,e posibil sa simti acum in viata ta un sentiment de genul”totul este dificil”si de stagnare.De fapt,lucrurile se schimba in viata ta mai repede decat esti pregatit sa accepti.

Poti avea uneori sentimentul ca viata ti se intampla ,in loc sa te afli tu la comanda.Daca experimentezi lucruri care pur si simplu ti se intampla si asupra carora nu ai control,si daca viata ta pare sa devina din ce in ce mai grea,cel mai important pas de facut este sa iei seama la existenta intuitiei si sa actionezi in functie de ceea ce-ti dicteaza ea.Nu incerca sa te agati de lucruri care vor sa iasa din viata ta.Ai incredere in faptul ca nimic nu dispare,daca in locul lui nu e planificat sa apara ceva mai bun.

Fii constient in fiecare moment!

Cu cat poti crea o constienta a fiecarui moment,cu atat vei percepe mai bine energiile existente in jurul tau.V a fi un proces entuziasmant. Vor prinde contur multe potentialitati care vor putea capata forma prin procesul creatiei.Este timpul sa primesti rasplata pentru toata munca interioara pe care ai facut-o pana acum.Astfel, vei putea gasi noi circumstante si manifestari ale muncii tale din trecut in viata ta.


Publicitate


Alte Articole