De mult timp se știe că consumul de apă dimineața este foarte bun pentru sănătate. Iar dacă adăugați o lămâie în apă, veți obține un adevărat elixir vindecător! Apa la temperatura camerei este cea mai bună pentru efectele maxime. Puneți sucul unei jumătăți de lămâie într-un pahar cu apă, beți și după 30 de minute puteți lua micul dejun.
Cum vă va afecta corpul? Iată 7 lucruri importante.
Beneficiile apei cu lămâie
1. Riduri. Lămâile sunt bogate în vitamina C, care favorizează producția de colagen, ajută la combaterea ridurilor și protejează pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi. Ca urmare a consumului regulat de apă cu lămâie, o persoană pare mai tânără, pielea începe să strălucească.
2. Boli cardiovasculare. Potasiul conținut de lămâie este foarte important pentru nervi și mușchi, și mai ales pentru inimă. Motivul este că sistemul nervos are nevoie de potasiu pentru a oferi semnale stabile inimii. Astfel, apa cu lămâie este o prevenire a bolilor cardiovasculare.
3. Imunitate slăbită. Apa cu lămâie întărește sistemul imunitar, și favorizează regenerarea țesuturilor. Acesta este un remediu popular indispensabil pentru răceli. Apa cu lămâie ajută la tusea seacă.
4. Ficatul se curăță. Ficatul răspunde bine la sucul de lămâie. Consumul zilnic de apă cu lămâie stimulează ficatul, eliminând toxinele.
5. Greutate în exces. Lămâia accelerează metabolismul si conține fibre alimentare, ceea ce conferă o senzație de sațietate. Dacă bei apă cu lămâie pe stomacul gol, vei mânca mai puțin și vei înceta să mănânci în exces. Acesta este unul dintre acele produse care promovează pierderea în greutate.
6. Tulburări ale tractului gastro-intestinal. Acidul citric stimulează sistemul digestiv. Munca intestinelor se îmbunătățește, corpul absoarbe mai repede substanțele nutritive. Acest lucru ameliorează senzația de greutate din abdomen și tot felul de probleme digestive.
7. Umflături. Sucul de lămâie este cunoscut ca un diuretic care ajută rinichii să elimine apă și toxine. Este, de asemenea, o prevenire naturală a bolilor renale.
Efectele mai puțin bune ale consumului de apă cu lămâie
Acidul citric are capacitatea de a înmuia smalțul. Spălați-vă dinții după ce beți apă cu lămâie sau clătiți-vă gura cu apă curată. Bea printr-un pai, astfel încât sucul de lămâie să nu-ți pătrundă printre dinți. De asemenea, apa cu lămâie trebuie băută într-o singură înghițitură, nu băută pe tot parcursul dimineții. Dacă sunteți predispus la aciditate ridicată sau arsuri la stomac, apa cu lămâie nu este pentru dvs.



Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!