Beneficiile și efectele negative ale strugurilor. 10 lucruri științifice dovedite

Beneficiile și efectele negative ale strugurilor. 10 lucruri științifice dovedite

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Strugurii sunt perfecți pentru a-ți satisface pofta de dulce, iar în același timp sunt și foarte sănătoși. În acest articol vom discuta în detaliu despre modul în care consumul strugurilor ne influențează corpul, despre beneficiile strugurilor pentru organism și contradicțiile consumului acestora.

Strugurii sunt asociați cu perioada de sfârșit a verii și începutul toamnei. Aceia sunt strugurii care vă oferă adevăratele beneficii pentru corp, nu cei pe care îi găsiți pe rafturile magazinelor pe tot parcursul anului.

Nu toată lumea știe că din anumite soiuri de struguri și printr-o anumită metodă de uscare se produc stafidele, cunoscute pentru proprietățile sale de vindecare. Strugurii proaspeți nu sunt în niciun fel inferiori stafidelor și sunt, de asemenea, bogați în vitamine și plini de calități benefice.

Există multe soiuri de struguri, cele mai frecvente fiind chardonnay, isabella, nucșoară, quiche-mish și așa mai departe. Soiurile sunt diferite, dar au un lucru în comun: beneficiile pentru organism. Mai mult, încă nu s-a stabilit care este cel mai benefic soi de struguri, nu există un răspuns științific și dovedit la această întrebare.

Beneficiile strugurilor

Strugurii, ca multe alte fructe și legume, sunt pline de substanțe biologic active și vitamine, fără de care corpul nostru nu poate funcționa la capacitatea sa maximă. Strugurii au o compoziție chimică bogată: o cantitate mare de potasiu, calciu, sodiu, fosfor, magneziu, siliciu, vitaminele C, E, PP, B6, substanțe fenolice, leukoantocianine etc.

1. Strugurii sunt benefici pentru sistemul cardiovascular:

  • Ei normalizează tensiunea arterială și a ritmul cardiac datorită conținutului ridicat de potasiu și magneziu;
  • Îmbunătățește fluxul de sânge;
  • Te protejează împotriva dezvoltării aterosclerozei;
  • Întăresc mușchiul inimii și cresc tonusului muscular.

2. Consumul de struguri este recomandat pentru hemoglobină scăzută.

3. Strugurii sunt o sursă valoroasă de antioxidanți, și anumeresveratrol , care previn riscul de a dezvolta anumite boli cronice. Strugurii sunt, de asemenea, bogați în caroten, licopen, luteină și acizi care protejează celulele de radicalii liberi.

4. Quercetina este un alt antioxidant important, prezent în struguri. Oamenii de știință au descoperit că acest antioxidant încetinește diviziunea celulelor canceroase.

5. Persoanelor cu diabet zaharat li se recomandă să consume struguri într-o cantitate mai mică, deoarece ei tind să crească încet nivelul zahărului din sânge.

6. Consumul strugurilor are un efect pozitiv asupra organelor vizuale: resveratrolul protejează ochii de radiațiile ultraviolete și reduce riscul de a dezvolta glaucom și cataractă.

7. Strugurii cresc fluxul sanguin în vasele creierului, îmbunătățesc memoria și atenția la vârstnici.

8. Potrivit unor studii, strugurii au un efect pozitiv asupra speranței de viață, cresc imunitatea și îmbunătățesc starea de spirit.

9. Conțin fructoză și glucoză, care hrănesc creierul. Dacă dintr-un anumit motiv ați renunțat la zahăr, dar doriți cu adevărat dulce, înlocuiți dulciurile cu o mână de struguri.

10. S-a descoperit că strugurii au un efect pozitiv asupra sistemului musculo-scheletic: prin consumul regulat, densitatea oaselor crește, iar metabolismul din sistemul osos se îmbunătățește.

Când nu este recomandat consumul de struguri

  • Balonare și flatulență în stomac;
  • În cazul diabetului, este important să nu se depășească limita permisă;
  • Pot provoca reacții alergice;
  • Când luați medicamente care subțiază sângele, strugurii, consumați în cantități mari, cresc vâscozitatea sângelui.
  • Strugurii necopți irită mucoasa stomacului.

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!