Beneficiile pentru sănătate ale ridichilor despre care nu știați: 10 motive pentru a iubi ridichile.

Beneficiile pentru sănătate ale ridichilor despre care nu știați: 10 motive pentru a iubi ridichile.

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Cea mai mare ridiche cu greutatea de 10 kg a fost cultivată de un fermier israelian și este listată în Cartea Recordurilor Guinness.

Ridichile conțin: vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, precum și minerale esențiale: potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor, fibre naturale, volatile.

Ridichea întărește imunitatea, ajută la combaterea răcelii. Datorită faptului că ridichile au mult acid folic, această legumă este bună pentru sănătatea femeilor și o dezvoltare fetală adecvată femeilor însărcinate.

Ridichea are proprietăți anti-edematoase și coleretice, benefice în cazul problemelor cu guta, diabetul și obezitatea. Frunzele proaspete de ridiche conțin chiar mai multe vitamine și minerale decât rădăcina, ar trebui folosite doar cele mai mici frunze tinere.

Beneficiile ridichilor pentru organism

Ridichea are o listă impresionantă de proprietăți benefice pe care mulți nici măcar nu le cunosc. Printre care:

1. Ridichea este una dintre cele mai importante surse de vitamina C : 150 g de ridichi conțin aproximativ necesarul zilnic de Vitamina C. Aceasta întărește sistemul imunitar, reglează metabolismul și protejează organismul de ateroscleroză.

2. Consumul de ridichi este bun pentru ficat, elimină toxinele și toxinele, scade bilirubina la cei care suferă de icter.

3. Antocianinele sunt esențiale pentru sănătatea inimii și a vaselor de sânge. O cantitate mare de fibre scade nivelul colesterolului rău din sânge. Ridichile ar trebui incluse în alimentația ta pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge și a varicelor.

4. Ridichile conțin o substanță specială care ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge. Recomandate pentru diabet.

5. Este bine să consumi ridichile fără decojire. Culoarea roșie ne arată prezența flavonoidelor, care sunt antioxidanți naturali care reduc riscul de a dezvolta can cer.

6. Ridichea are efect coleretic și îmbunătățește funcția intestinului, ajutând la neutralizarea constipației datorită conținutului ridicat de fibre.

7. Sucul de ridiche este folosit pentru a curăța căile respiratorii de mucus, ameliorând tusea. De asemenea, această legumă de primăvară este utilă pacienților cu astm și bronșită.

8. Ridichea conține doar 14 kcal la 100 g! După cum se spune, mâncați și pierdeți în greutate. Îmbunătățește metabolismul, cei care doresc să slăbească ar trebui să includă ridichi în dieta lor zilnică.

9. Ridichea conține multe antibiotice naturale (fitoncide ).

10. În plus, ridichile conțin vitamine (A, B1, B2, B6, PP), macro și microelemente (potasiu, sodiu, fluor, fosfor, crom, zinc, sulf etc.).

Previne calculii biliari

La fel ca alte legume crucifere, ridichile conțin glucozinolat . Are proprietăți antioxidante și scade colesterolul din ficat. Acest lucru, la rândul său, poate preveni formarea calculilor biliari.

Oferă organismului antioxidanți

Legumele conțin antioxidanți antociani, care conferă ridichii o culoare strălucitoare. Studiile arată că consumul mai multor antociani este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare.

În general, antioxidanții sunt utili deoarece ajută la recuperarea stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi din organism. Acest stres contribuie la dezvoltarea inflamației interne, a obezității și a diabetului.

Medicina tradițională recomandă să masați fruntea, zona nasului și tâmplele cu suc de ridiche pentru a scăpa de durerea de cap.

Ce vindecă ridichile

Principalele boli în care ridichile sunt utilizate cu succes:

  • Constipație.
  • Diabet.
  • Stres.
    Probleme gastrointestinale.
  • Hepatita.
  • Anemie.
  • Depresie.
  • Tulburări de somn.

În plus, ridichea întărește mușchii și vă permite să activați creierul.

Posibile efecte negative ale ridichii și contraindicații pentru consum

Ridichea poate provoca balonare dacă suferiți de gastrită și ulcer.

Cantități excesive de ridichi pot irita tractul digestiv, precum și pot interfera cu producția de hormoni tiroidieni.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!