Beneficiile pătrunjelului, busuiocului și mărarului pentru organism: cum să consumi

Beneficiile pătrunjelului, busuiocului și mărarului pentru organism: cum să consumi

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Pătrunjel, mărar, busuioc, coriandru, ceapa verde, salata verde si alte condimente verzi care ne umple corpul slăbit după sezonul rece cu vitamine, minerale si alți nutrienți. În plus, verdele conferă multor feluri de mâncare un gust și o aromă plăcute. La gătit, se adaugă la aproape toate felurile de mâncare, cu excepția deserturilor.

Să vorbim despre proprietățile benefice ale fiecărui tip de verdeață:

1. Pătrunjel

Într-o legătură de pătrunjel, vitamina C este de 4 ori mai mare decât în ​​lămâie și, în plus, conține și vitaminele A, E, grupa B și alte minerale: fier, zinc, potasiu, calciu, magneziu, fosfor. Pătrunjelul este bogat în inulină – o polizaharidă naturală care ne protejează de multe boli. Medicii observă că adăugarea regulată a acestei plante în dietă îmbunătățește vederea, crește hemoglobina. Cu toate acestea, pătrunjelul are contraindicații: nu este recomandat pentru utilizare în urolitiază, precum și în cantități mari în timpul sarcinii.

2. Mărar

Mărarul este un condiment universal și este potrivit în aproape orice fel de mâncare. Îmbunătățește atât gustul felurilor de mâncare, cât și aspectul. Mărarul conține săruri de potasiu, fier, fosfor, vitamine C, grupa B, PP. Mărarul este foarte util pentru îmbunătățirea digestiei, are un efect diuretic, ameliorează flatulența și problemele intestinale, dar în exces, mărarul are un efect negativ asupra vederii și poate dăuna persoanelor cu tensiune arterială scăzută.

3. Coriandru

Coriandru este o plantă originară din Asia și Africa de Nord. Se mai numește și pătrunjel chinezesc. În Caucaz, aproape niciun fel de mâncare nu este complet fără coriandru. Cu toate acestea, „marca” sa, caracteristică numai a aromei sale, nu este pe gustul tuturor și această plantă este de obicei fie foarte populară, fie nu este tolerată – da, coriandrul nu lasă pe nimeni indiferent.

Coriandru verde conține multe vitamine și minerale, este deosebit de bogat în caroten, vitamina C, P și grupa B. Consumul de coriandru îmbunătățește inima și funcția vasculară, reduce durerea în gastrită și ulcerul gastric, îmbunătățește digestia și compoziția sângelui. Coriandru are, de asemenea, un efect coleretic, diuretic și antiseptic pronunțat. Abuzul de coriandru nu duce la nimic bun: somnul este afectat, apar probleme de memorie și, cu colecistita, trebuie să fii deosebit de atent.

4. Busuioc

Din greaca veche „busuioc” se traduce „regal”. În India, această plantă este în general considerată sacră. Cu toate acestea, în părțile noastre, este utilizat în mod activ în diferite feluri de mâncare – de la supe la salate și fripturi. Datorită uleiului esențial conținut în frunze, busuiocul are un gust și miros atât de delicat, picant.

Merge bine și alături de alte condimente. Aroma și gustul sunt diferite și pot fi similare cu cuișoarele, nucșoara. Au apărut și soiuri cu o aromă pronunțată de lămâie. Beneficiile busuiocului sunt atât de mari pentru corpul nostru, încât este dificil de supraestimat. Busuiocul conține vitaminele C, P, caroten, are efect antiseptic, vindecă rănile, ameliorează spasmele musculare și are un efect diuretic ușor. Busuiocul are contraindicații pentru utilizare: femeile însărcinate, persoanele care au suferit un atac de cord.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!