Beneficiile incredibile ale sucului de castraveți pentru rinichi, sistemul imunitar și circulație

Beneficiile incredibile ale sucului de castraveți pentru rinichi, sistemul imunitar și circulație

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Sucul de castraveți este o băutură excelentă pentru a-ți îmbunătăți aspectul pielii, pentru a regla tensiunea arterială sau pentru a pierde în greutate. Sucul de castraveți este o băutură sănătoasă, hrănitoare și universală. Datorită conținutului ridicat de nutrienți, este foarte bun pentru sănătate. Beneficiile sucului de castraveți depășesc beneficiile generale ale multor legume.

Iată câteva dintre ele: îmbunătățirea funcțiilor vitale ale organismului, capacitatea de a elimina calcificarea rinichilor și capacitatea de a reduce riscul de obezitate .

Castravetele este una dintre cele mai comune plante din lume. Este adesea folosit pentru decapare, dar majoritatea nutrienților săi se pierd în acest proces.

Dezavantajul sucului în comparație cu castravetele întreg este că se pierde fibre alimentare, adică carbohidrații din castravetele întreg. Din acest motiv, dacă bei suc de castraveți zilnic, asigură-te că mănânci legume întregi pentru a compensa fibrele pierdute.

Valoarea nutritivă a castraveților

Potasiul, magneziul și siliciul sunt minerale conținute în castraveți. Funcția lor principală este tonifierea și îmbunătățirea aspectului general al pielii .

Castravetele conține o cantitate incredibilă de apă distilată natural (aproape 96%), ceea ce îl face mai bun decât apa obișnuită. Coaja conține multă vitamina A, așa că nu o curățați.

De asemenea, conține minerale care formează alcalii. Ajută la crearea unui mediu mai alcalin în organism, care duce la combaterea bacteriilor și a bolilor.

De asemenea, este o sursă excelentă de vitamine A și C (antioxidanți), mangan, molibden, potasiu, silice, sulf, iar în cantități mai mici un complex de vitamine B, sodiu, calciu și fosfor.

În plus, probabil ați aflat acele sfaturi de frumusețe, unde este recomandat să puneți felii de castraveți pe ochi. Acest lucru se datorează prezenței acidului cafeic, care ajută la prevenirea retenției de apă, iar atunci când este aplicat local reduce umflarea ochilor.

Beneficiile sucului de castraveți: beneficii pentru sănătate

Oamenii nu cunosc beneficiile uriașe ale sucului de castraveți pentru organism și există chiar și persoane care nu mănâncă deloc castraveți.

Iată o listă cu beneficiile sucului proaspăt de castraveți:

Aciditate

Densitatea mineralelor din sucul de castraveți ajută în mod eficient la reglarea pH-ului sângelui prin neutralizarea acidității. De asemenea, este potrivit pentru tratamentul ulcerelor stomacale și duodenului.

Tensiune arteriala

La fel ca țelina , această băutură incoloră poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale cu minerale și sodiu. Fibrele, magneziul și potasiul, care sunt prezente la niveluri ridicate în castraveți, reglează tensiunea arterială. Sucul de castraveți este bogat într-un hormon care este necesar celulelor pancreatice pentru a produce insulină.

Țesut conjunctiv

Este o sursă excelentă de siliciu, care ajută la construirea țesuturilor conjunctive adecvate în corpul dumneavoastră, cum ar fi oasele, mușchii, cartilajele, ligamentele și tendoanele. Siliciul din castraveți întărește articulațiile și țesuturile conjunctive, iar atunci când este amestecat cu morcovi, aceștia tratează guta și artrita prin reducerea acidului uric.

Răcorire

Pe vreme uscată și caldă, un pahar de suc de castraveți amestecat cu suc de țelină ajută cu adevărat la normalizarea temperaturii corpului.

Diuretic

Sucul de castraveți favorizează eliminarea deșeurilor prin urinare. De asemenea, ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. Acesta reduce acidul uric din organism și menține rinichii sănătoși.

Febră

Sucul de castraveți are proprietăți de reglare a temperaturii, deci este o băutură benefică atunci când ai febră .

Inflamație

Beneficiile sucului de castraveți sunt excelente pentru a contracara acidul uric, care provoacă inflamarea articulațiilor. Consumul zilnic ajută la curățarea articulațiilor, reducând astfel durerea, deoarece elimină acidul uric. Aceasta înseamnă că ajută și la ameliorarea altor afecțiuni precum artrita, astmul și guta.

Creșterea parului

Siliciul și sulful din castraveți îi fac deosebit de benefici pentru creșterea părului. Puteți amesteca sucul de castraveți cu suc de morcovi, salată verde sau spanac.

Iritație de piele

Datorită cantității mari de vitamina C și antioxidanți din castraveți, aceștia sunt un ingredient important în multe creme cosmetice pentru tratamentul eczemelor, psoriazisului, acneei și nu numai.

Retenție de fluide

Oferă electroliții necesari și restabilește hidratarea celulelor corpului, reducând astfel retenția de lichide.

Vitamina K.

Beneficiile sucului de castraveți luptă împotriva efectelor deficienței de vitamina K, inclusiv sângerări nazale, vânătăi și sângerări ale gingiilor.

Sfaturi pentru consumatori

Alege castraveți de culoare verde închis și tari la atingere. Evitați castraveții care sunt îngălbeniți sau încrețiți la ambele capete. Castraveții subțiri au mai puține semințe decât cei mai groși.

Păstrați-i la frigider pentru a-și păstra prospețimea. Castraveții tăiați felii trebuie păstrați în pungă sau într-un recipient ermetic și ținuți la frigider. Consumați după cel mult 2 zile, pentru a nu-și pierde calitatea.

Pe lângă sucul de castraveți, poți folosi și castraveții ca bază pentru alte cocktail-uri sănătoase. Încercați să-l amestecați cu pepene galben și mentă proaspătă sau cu căpșuni și busuioc pentru o băutură proaspătă fantastică.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!