Beneficiile consumului de ulei de măsline pentru sănătate – previne bolile cardiovasculare: întărește vasele de sânge și le face mai elastice.

Beneficiile consumului de ulei de măsline pentru sănătate – previne bolile cardiovasculare: întărește vasele de sânge și le face mai elastice.

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Uleiul de măsline este considerat o sursă minunată de substanțe benefice, vitamine și minerale. În bucătăria mediteraneană, uleiul de măsline a fost întotdeauna folosit pentru prăjirea și marinarea mâncării și prepararea diferitelor sosuri.

Proprietățile benefice ale uleiului de măsline sunt valabile timp de cinci luni de la fabricație, deci atunci când vreți să cumpărați o sticlă de ulei de măsline, trebuie să fiți atenți la data de fabricație a produsului.

Beneficiile uleiului de măsline pentru organism:

1. Consumul regulat de ulei de măsline poate preveni apariția bolilor cardiovasculare, el întărește vasele de sânge și le face mai elastice.

2. Uleiul de măsline ajută corpul să se refacă mai repede, așadar este util pentru persoanele care au fost supuse unei intervenții chirurgicale complexe sau a trecut printr-o boală gravă.

3. Uleiul de măsline ajută la eliminarea toxinelor din corp, a sărurilor metalelor grele și radionuclizii.

4. Pentru fumători, uleiul ajută la curățarea căilor respiratorii și reduce efectele nocive ale nicotinei asupra organelor interne.

5. Cea mai importantă proprietate a uleiului de măsline este prezența acizilor grași nesaturați, ale căror beneficii sunt de neprețuit. Acidul oleic, linoleic și linolenic stau la baza compoziției uleiului de măsline. Aceste substanțe întăresc vasele de sânge și îmbunătățesc vederea.

6. Uleiul de măsline previne apariția de boli precum cancerul, bolile cardiovasculare, boala Alzheimer, artrita, accidentul vascular cerebral și obezitatea. Uleiul de măsline conține nu numai antioxidanți, ci și oleocantal, care are efect antipiretic. Oamenii de știință au descoperit că patru linguri de ulei de măsline reprezintă aproximativ 10% din doza de ibuprofen pentru adulți.

7. Uleiul de măsline are efecte pozitive asupra sistemului nervos central. Acidul linoleic stimulează producția de celule nervoase. Datorită acestui acid, uleiul de măsline îmbunătățește coordonarea, memoria și viteza reacțiilor creierului.

8. Un alt avantaj semnificativ al uleiului de măsline este că protejează pielea de razele ultraviolete. Dacă nu aveți nicio loțiune cu protecție solară la îndemână, folosiți cu încredere uleiul de măsline. Pe lângă faptul că protejează pielea, uleiul de măsline vă va oferi un bronz uniform și frumos.

Cu toate acestea, uleiul de măsline trebuie folosit cu măsură, deoarece utilizarea excesivă a acestuia poate afecta pielea. Dacă uleiul de măsline este absorbit de piele pentru o perioadă prea lungă, atunci se creează un strat gros care înfundă porii. Prin urmare, nu aplicați ulei de măsline pe piele mai mult de două ori pe săptămână.

De reținut! Uleiul de măsline are un puternic efect coleretic. Nu trebuie utilizat în alimente de către cei care suferă de boli ale vezicii biliare și calculi biliari.

Puteți prăji mâncarea în ulei de măsline? Experții spun că uleiul de măsline extravirgin nu poate fi prăjit, deoarece acest proces îi schimbă compoziția și îl face dăunător pentru corp. Uleiul de măsline pe care îl puteți prăji este cel rafinat, doar că își va pierde din proprietăți.

Perioada de valabilitate a uleiului de măsline este de 1,5 ani. Depozitați uleiul într-un loc întunecat la o temperatură care nu depășește 12 ° C. Când este depozitat în frigider, uleiul de măsline își pierde proprietățile benefice. Conținutul caloric de ulei de măsline la 100 de grame este de 900 kcal.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!