Beneficiile consumului de ulei de măsline pe stomacul gol

Beneficiile consumului de ulei de măsline pe stomacul gol

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Uleiul de măsline extravirgin (premium nerafinat) este o sursă excelentă de grăsimi și substanțe nutritive sănătoase, care sunt bune pentru sănătatea ta.

Dar poate că nu v-ați gândit încă să îl beți pe stomacul gol! Potrivit experților, acest obicei aduce multe beneficii pentru sănătate!

Iată principalele motive pentru a bea o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol:

Uleiul de măsline este bun pentru colon și este un remediu excelent pentru persoanele constipate.

Studiile arată că uleiul de măsline, atunci când este băut pe stomacul gol, protejează celulele de mutații care pot duce la can cer.

Uleiul de măsline este bun pentru piele, păr, unghii și oase. Acest obicei are un efect benefic asupra lor, oferindu-le un aspect sănătos și strălucire.

Se știe că este un ingredient esențial în măștile de păr sau de piele, dar uleiul de măsline este mult mai eficient atunci când este luat intern.

Uleiul de măsline curăță ficatul. Dacă bei ulei de măsline pe stomacul gol, poți fi sigur că toate organele interne funcționează corect și elimină toxinele.

În special, uleiul de măsline este bun pentru ficat, deoarece stimulează detoxifierea ficatului. Pentru cele mai bune rezultate, amestecați 2 linguri de ulei de măsline cu un sfert de suc de lămâie și beți dimineața pe stomacul gol.

Uleiul de măsline te ajută să slăbești. Este bogat în grăsimi omega-3, care sunt grăsimi sănătoase care te fac să te simți sătul și sunt importante pentru sănătatea ta.

În plus, grăsimile sănătoase stimulează metabolismul .

Uleiul de măsline este un bun substitut pentru orice alt ulei, deoarece întărește sistemul imunitar .

Uleiul de măsline protejează inima de boli. Există două tipuri de colesterol, colesterolul „bun” (LDL) și cel „rău” (LDL), iar uleiul de măsline este încărcat cu grăsimi sănătoase care cresc colesterolul „bun”.

Includeți ulei de măsline în dieta dvs. împreună cu o dietă echilibrată din cereale integrale, legume și fructe pentru a vă proteja sistemul cardiovascular.

Uleiul de măsline reduce inflamația din organism. Este unul dintre cele mai bune medicamente antiinflamatoare disponibile.

Acest ulei controlează nivelul glicemiei. Cercetările arată că uleiul de măsline scade nivelul colesterolului și al glicemiei. Această proprietate este utilă persoanelor cu diabet zaharat.

Uleiul de măsline protejează creierul. Uleiul de măsline extravirgin și presat la rece protejează creierul de boli grave precum Alzheimer, reduce riscul de depresie și îmbunătățește memoria.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!