Beneficiile consumului de slănină pentru sănătate – „30 de grame de slănină pe zi vă vor feri de un accident vascular cerebral”

Beneficiile consumului de slănină pentru sănătate – „30 de grame de slănină pe zi vă vor feri de un accident vascular cerebral”

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Slănina este un strat gros de grăsime subcutanată, care acumulează substanțe biologic active, vitamine liposolubile și antioxidanți. Compoziția acesteia determină proprietățile benefice ale unturii.

În slănină găsim vitaminele A, E, D, F, oligoelemente, acizi grași saturați și nesaturați. Cel mai valoros dintre acizii conținuți în slănină este acidul gras arahidonic – polinesaturat, care are o serie de efecte benefice.

Îmbunătățește activitatea creierului, a mușchilor inimii, a rinichilor și îmbunătățește compoziția sângelui, prevenind formarea plăcilor de colesterol.

Grăsimea este o sursă de acizi grași valoroși: palmitic, oleic, linoleic, linolenic și stearic. Concentrația ridicată de componente sporește activitatea biologică a unturii de 5 ori, în comparație cu untul. Lecitina are un efect pozitiv asupra stării vaselor de sânge și a membranelor celulare, le întărește și le face elastice.

Norma zilnică de grăsimi pentru un adult este de aproximativ 9-12 g, iar porția maximă pe săptămână este de 100 g.

Deși mulți oameni evită să o consume din cauza aportului de calorii, slănina de porc aduce beneficii reale corpului nostru. Când este consumată în mod regulat, dar cu moderare, slănina ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind un bun remediu pentru durerile articulare.

Studii recente au arătat că cei care mănâncă grăsimi au o frecvență cardiacă regulată, mușchi cardiaci mai puternici și ușurează circulația sângelui, ceea ce face ca slănina să fie bună pentru inimă și vasele de sânge majore.

Într-adevăr, dacă ne gândim la noi înșine și ne întrebăm de ce bunicii noștri au fost mai sănătoși, putem înțelege cu ușurință că alimentația lor tradițională, în care slănina și ceapa au ocupat locul pe masă în fiecare zi, a fost mult mai sănătoasă în primul rând. Plus că alimentele de atunci erau 100% naturale, nu aveau urme de E, coloranți și conservanți.

În al doilea rând, slănina, care este consumată de bunicii noștri, are anumite calități care se datorează acidului arahidonic, care îmbunătățește apărarea organismului.

Iată câteva alte beneficii ale consumului regulat și moderat de slănină de porc:

1. O cantitate mică de slănină reglează contracția mușchilor organelor interne, inclusiv a mușchiului cardiac, menține tonusul vascular și circulația sângelui.

2. Slănina – un remediu bun pentru durerile articulare. Înainte de culcare, frecați bine articulațiile dureroase cu untură topită sau slănină, tocată printr-o mașină de tocat carne, la care se adaugă o lingură de miere. Aplicați celofan sau hârtie deasupra, înfășurați într-o eșarfă sau șal de lână și lăsați să acționeze peste noapte.

3. Slănina este eficientă în cazurile de mastită. O bucată subțire de slănină se aplicată pe zona inflamată, și o bucată de folie este plasată deasupra și bandată sau lipită.

4. Slănina poate ajuta la ameliorarea durerilor de dinți. O bucată mică de slănină nesărată se aplică pe dintele bolnav, între gingii și obraz, timp de 15-20 de minute. Durerea de dinți dispare treptat.

5. Slănina încetinește absorția de alcool, acoperind pereții stomacului cu grăsimi și creând un bandaj gastric, care previne absorbția rapidă a alcoolului din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuși, este absorbit, dar treptat.

6. Slănina conține o cantitate semnificativă de seleniu. Acest oligoelement întărește sistemul imunitar și previne oxidarea în organism. Seleniul din slănină este benefic și pentru fumători, care, dacă consumă în mod regulat puțină slănină, reduc parțial daunele cauzate de țigări.

4 ARGUMENTE DE CE SLĂNINA ESTE BENEFICĂ

1. Conține acizi grași polinesaturați esențiali omega-3 necesari pentru a forma membrane în jurul neuronilor și pentru a contracara procesele inflamatorii. În dieta persoanelor care mănâncă rar pește gras și avocado, lipsesc astfel de acizi grași.

2. În slănină există o substanță benefică numită colină, care joacă un rol important în metabolismul grăsimilor.

3. Conținutul de acizi grași nesaturați din slănină este similar cu uleiul de rapiță și uleiul de pește.

4. Grăsimile conțin vitaminele D și E, deși conținutul lor este mult mai mic decât necesarul zilnic al organismului.

CÂT ESTE NECESARĂ ȘI BENEFICĂ SLĂNINA

slănina este compusă dintr-un amestec de grăsimi. Conține grăsimi saturate, precum și acizi grași mono și polinesaturați – cum ar fi în uleiurile vegetale.

100 de grame de slănină are aproximativ 900 de calorii. Aceasta este aproape jumătate din aportul zilnic de calorii pentru o persoană moderat activă.

Pentru a profita la maximum de sănătatea dvs., respectați aceste trei reguli simple:

1. Nu consumați slănină în cantități mari . – Excesul de grăsime poate provoca disconfort la nivelul stomacului sau intestinelor.

2. Urmăriți-vă alimentația și acordați atenție consumului de energie. – Dacă ai mâncat mult slănină, atunci în această zi nu ar trebui să mai mănânci unt, sau alte grăsimi animale, carne și dulciuri.

3. Combinați slănina de porc cu alimente cu amidon – cartofi, pâine și ingrediente picante – ardei roșu, muștar. – Grăsimile din slănină ajută la absorbția mai bună a pigmenților roșii și portocalii, carotenoizi. Prin urmare, dacă mănânci slănină, adaugă și legume de culori roșiatice – morcovi, roșii sau ardei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!