Beneficiile consumului de ceai de coada calului – întărește sistemul osos și dinții

Beneficiile consumului de ceai de coada calului – întărește sistemul osos și dinții

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Consumul ceaiului de coada calului este extrem de benefic pentru sănătate. Planta coada-calului a fost folosită în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri.

Datorită conținutului ridicat de siliciu, acest ceai întărește oasele, părul, unghiile, combate infecțiile fungice, ameliorează balonarea și anxietatea.

Dacă doriți să aflați mai multe despre acest ceai, vă invit să citiți acest articol. Vă voi spune câteva recomandări terapeutice, ce beneficii are, precum și ce contraindicații.

DESPRE COADA CALULUI (Equisetum Arvense)

Este o plantă perenă care crește în zonele umede din zona râurilor. Se găsește în Europa, precum și în Statele Unite și Asia. Face parte din ecvidee și există încă din era paleozoică. În vremurile preistorice, planta creștea și până la 90 de metri înălțime .

Coada calului are două tipuri diferite de tulpini. Prima tulpină crește la începutul primăverii și arată ca un sparanghel. Are o culoare maro și umflături cu spori deasupra. Vara, când ajunge la maturitate, coada are tulpini ramificate, subțiri și verzi.

Este similar cu o coadă de cal, de unde și numele de coadă calului. Cu toate acestea, în unele zone se mai numește și păr de porc (cel puțin așa o numea bunica mea).

Din cele mai vechi timpuri coada calului a fost folosită de vindecători și înțelepți. De regulă, părțile de la suprafața pământului ale plantei sunt utilizate în scopuri medicinale.

Datorită conținutului bogat de uleiuri volatile, siliciu, vitamina C și potasiu, coada calului este considerată un bun remediu pentru multe afecțiuni, chiar și astăzi.

CUM SE FACE CEAIUL DE COADA CALULUI?

Ceaiul de coada calului se prepara foarte ușor.

Adăugați o linguriță de plantă sau o pungă de ceai la 250 ml de apă clocotită. Apoi lăsați-l să se infuzeze timp de aproximativ 10-15 minute.

Puteți adăuga zahăr (de preferință cât mai puțin posibil), dar mierea este cea mai recomandată. Cu grija! Nu adăugați miere când ceaiul este fierbinte.

Se recomandă consumul a 2 căni de ceai de coada calului pe zi sau conform indicațiilor unui specialist.

Ceaiul de coada calului se găsește în magazinele de produse naturiste și în majoritatea farmaciilor. Puteți găsi coada calului în diferite forme :

  • pliculețe pentru ceai
  • tinctura
  • planta uscată
  • șampon cu extract de coada calului
  • balsam spray cu extract de coada calului

COADA CALULUI – RECOMANDĂRI TERAPEUTICE

Planta este bogată în siliciu, magneziu și calciu. Prin urmare, întărește sistemul osos și dinții. Coada calului conține și mulți alți compuși care oferă multe beneficii pentru sănătate.

Cercetătorii au găsit 25 de compuși în uleiuri extrase din coada calului. S-a stabilit că unele dintre ele au chiar proprietăți antimicrobiene.

Testele au arătat că planta de are proprietăți antimicrobiene împotriva multor ciuperci și bacterii , inclusiv Escherichia coli, Salmonella, Candida albicans și Staphylococcus aureus.

De asemenea, are proprietăți antioxidante. Astfel, ajută la protejarea celulelor prin neutralizarea radicalilor liberi. Coada calului conține metanol și acetat de etil, care ajută la eliminarea radicalilor liberi.

BENEFICIILE CONSUMULUI CEAIULUI DE COADA CALULUI

Datorită conținutului ridicat de magneziu și siliciu , precum și a altor vitamine, minerale și antioxidanți, ceaiul de coadă de cal are multe beneficii pentru sănătatea organismului, având o gamă largă de beneficii: de la tratarea problemelor digestive și gastritei, până la probleme de vedere. Planta și ceaiul pot fi utilizate atât la ​interior, cât și la exterior.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!