Beneficiile consumului de anghinare pentru sănătatea dumneavoastră

Beneficiile consumului de anghinare pentru sănătatea dumneavoastră

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Ați auzit vreodată de beneficiile consumului de anghinare? Astăzi, a avea grijă de tine a devenit o datorie zilnică. Prin urmare, nu trebuie doar să urmăm prescripțiile medicale, ci și să efectuăm examinări periodice. De asemenea, este foarte important să aveți grijă de dieta dumneavoastră.

Trebuie să adăugăm la dieta noastră anumite alimente care furnizează substanțe nutritive importante, îmbunătățesc sănătatea, calitatea vieții și chiar aspectul fizic.

Există nenumărate liste, articole și opinii cu privire la ce fructe, legume și cereale să mâncăm, cum să le combinăm și în ce moment al zilei să le consumăm în funcție de beneficiile pe care le căutăm.

Astăzi vă vom face cunoștință cu anghinare – o legumă verde care ascunde în frunzele sale un aport incomparabil de vitamine, care sunt căutate și respectate de mulți ani.

În Evul Mediu era una dintre cele mai scumpe legume, pentru care bogații plăteau mulți bani.

Acum avem norocul să avem acces la această minunată legumă!

Lucruri interesante despre anghinare

Credeți sau nu, puteți mânca toate anghinarea. Acest lucru este grozav, deoarece are atât de multe beneficii și structura sa este atât de bogată în substanțe nutritive încât nimic nu merită pierdut.

În unele magazine puteți găsi chiar și suplimente pe bază de anghinare sau le puteți cumpăra și în stare naturală.

Atunci când cumpărați anghinare naturale, ar trebui să le alegeți pe cele mai grele, cu frunze groase și culoare verde deschis. Aceste aspecte arată că sunt proaspete și vă vor oferi mai multe vitamine de cea mai bună calitate.

Acum, că știți cât de importante sunt acestea, vom enumera 6 beneficii principale ale anghinarei:

Beneficii ale consumului de anghinare

1. Sunt bune pentru digestie

Anghinarea are beneficii digestive extraordinare. Acest lucru le face ideale pentru tratamentul bolilor reumatice, a calculilor biliari și a dezechilibrului nivelurilor de acid uric.

De asemenea, controlează dezechilibrele mișcărilor intestinale , ajutând atât la constipație, cât și la diaree.

2. Reduc trigliceridele și colesterolul

Nutrienții din anghinare ajută la scăderea trigliceridelor.

De asemenea, ajută la scăderea colesterolului din sânge, în special a colesterolului rău (LDL) și la creșterea colesterolului bun (HDL).

Această caracteristică îi face un aliat excelent pentru combaterea bolilor precum ateroscleroza și hipertensiunea arterială.

3. Produs dietetic

Datorită conținutului ridicat de fibre vegetale, anghinarea este ideală pentru controlul adecvat al apetitului.

4. Proprietăți diuretice incredibile

Această legumă ajută, de asemenea, la combaterea retenției de lichide și la eliminarea deșeurilor corporale, inclusiv a toxinelor periculoase.

Anghinarea este o opțiune ideală pentru tratamentul natural al următoarelor condiții:

  • artrită
  • probleme circulatorii
  • probleme cu ficatul
  • reducerea grăsimilor

5. Acestea oferă organismului multe vitamine

Am menționat de mai multe ori că anghinarea oferă mulți nutrienți, iar unul dintre beneficii sunt numeroasele vitamine .

Printre vitaminele și mineralele care se găsesc în anghinare se numără vitaminele A și B, magneziu, potasiu, sodiu și fier. De asemenea, transformă zahărul în energie.

Încă te mai îndoiești dacă este bine să adaugi anghinare în dieta ta? Nu ezita! Adăugați-le la prânzurile zilnice pentru a obține toate aceste beneficii ale anghinarei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!