Beneficiile consumului de afine pentru creier și inimă

Beneficiile consumului de afine pentru creier și inimă

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Antocianina, antioxidantul care dă culoarea afinelor, are proprietăți puternice care ajută la combaterea inflamației și la protejarea celulelor. În plus, acest produs natural cu gust dulce nu conține aproape deloc calorii în comparație cu alte fructe de pădure. Cu toate acestea, există încă multe alte motive pentru a adăuga afine la aproape tot ce mâncați.

Valoare nutrițională

Cantitate de servire: 1 cană:

  • calorii – 85 kcal;
  • grăsime – 0,5 g;
  • carbohidrați – 21 g;
  • fibre alimentare – 3,6 g;
  • zahăr -15 g;
  • proteine ​​- 1,1 g;
  • potasiu – 14 mg;
  • vitamina C – 24% din norma zilnică;
  • vitamina B6 – 5% din norma zilnică.

Beneficiile pentru sănătate ale afinelor

5 elemente principale din compoziție

Vitamina C. Antioxidant, are acțiune antiinflamatoare, favorizează absorbția fierului. Alte funcții importante includ îmbunătățirea elasticității vasculare și a stării pielii. Apropo, afinele au mai puțin acid ascorbic.

Vitamina E. aparține, de asemenea, grupului de antioxidanți. Previne dezvoltarea proceselor oxidative și se eliberează de radicalii liberi care ne afectează celulele. Este necesar pentru frumusețea și sănătatea pielii, părului și unghiilor.

Vitamina PP. Element din grupul vitaminelor B. Reglează procesele oxidative. Ajută la controlul producției de suc gastric și scade colesterolul din sânge.

Minerale. Potasiul face ca pereții vaselor de sânge să fie mai denși și, de asemenea, elimină excesul de săruri din corp. Calciul și magneziul întăresc țesutul osos și sistemul cardiovascular.

Antociani. Aceștia sunt pigmenți vegetali, compuși polifenolici. Ei dau boabelor o culoare gri-albastru. Dar, mai important, este un antioxidant care asigură sănătatea vaselor de sânge și buna funcționare a acestora. De exemplu, în cazul diabetului de tip 2, care este însoțit de obezitate și hipertensiune arterială, funcția vaselor de sânge de a se îngusta / extinde este afectată. Dar antocianinele cresc elasticitatea vaselor de sânge. 100 g de afine conține până la 600 mg de antociani.

Nu numai că afinele sunt bogate în vitamina C, dar pot, de asemenea, să ofere corpului tău un impuls puternic în mai multe moduri:

Reducerea riscului de a dezvolta boli cronice

Antioxidanții conținuți în fructele de pădure pot reduce riscul de a dezvolta o serie de boli prin reducerea inflamației și combaterea radicalilor liberi.

Îmbunătățirea sănătății creierului

Flavonoidele conținute în afine pot reduce riscul de a dezvolta tulburări cognitive și demență, îmbunătățind circulația sângelui și protejând celulele creierului de leziuni.

O inimă mai sănătoasă

Unele studii au legat consumul de afine de scăderea tensiunii arteriale. Deoarece afinele sunt bogate în compuși polifenolici care vă ajută vasele de sânge, este considerat un aliment cardio-protector.

Iată ce mai trebuie să știți înainte de a face dulcețuri și gemuri de afine:

Afinul este un superaliment

Majoritatea alimentelor bogate în antioxidanți sunt cunoscute sub numele de „superalimente”, dar acest concept nu este cu adevărat definit și nu are un sens clar. Afinele au însă unul dintre cele mai înalte niveluri de antioxidanți.

Afinele oferă energie

Combinația de fibre solubile și insolubile din fructele de pădure poate ajuta la încetinirea ratei digestiei în tractul gastrointestinal, contribuind la un flux mai uniform de zahăr în sânge și la o încărcare energetică mai stabilă și de lungă durată! Această proprietate face, de asemenea, afinele o alegere inteligentă pentru diabetici sau alte persoane care își monitorizează glicemia.

Principalele contraindicații

Intoleranță individuală. În ciuda faptului că afinele sunt benefice organismului, nu sunt potrivite pentru toată lumea. Rar, dar provoacă alergii. În plus, nu putem fi întotdeauna siguri de calitatea produsului și că nu s-au folosit substanțe chimice în timpul cultivării acestora.

În cazul bolilor tractului gastro-intestinal (pancreatită, gastrită, ulcere). Aceasta este o regulă generală de consum pentru aproape toate fructele de pădure, legumele și fructele.

În cazul problemelor cu bila.

Dacă aveți probleme cu coagularea sângelui. Este interzis să le consumați dacă medicii v-au prescris vasodilatatoare.

Aportul zilnic mediu este de 200 g. Nu trebuie să mâncați fructe de pădure dimineața pe stomacul gol (poate irita mucoasa gastrică), precum și la culcare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!